Luigi Madonna: Itálie má skvělou scénu

Luigi Madonna: Itálie má skvělou scénu

05. 03. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V pátek 8. 3. se uskuteční poslední díl Techno Animals v klubu Touster na Palmovce. K této příležitosti přijede italská techno star Luigi Madonna. Pokud vás zajímá, co je tento týpek zač, na čem v současnosti maká a jak se těší do Prahy, čtěte následující rozhovor.
Ahoj Luigi. Zimní sezóna je pomalu u konce. Jaká byla a co připravuješ na léto?
Jsem rád, že už je pomalu za námi (smích). Mám za sebou několik náročných turné a vystoupení například v Jižní Africe, Kolumbii, Anglii nebo Francii včetně několika úspěšných releasů na labelech Analityctrail, Octopus, Excenrtic Muzik nebo Unrilis, které se prodávaly poměrně dobře a za to jsem velmi rád.

4. března vyšlo mé nové EP na Analytictrail rec. s nabitým remixem od Josepha Capriatiho a pak další release, který mám na svědomí společně s Alberto Pascualem. V neposlední řadě stojí za zmínku také release, který se chystá na renomované značce Drumcode.
 
Je ti 28 let, ale svou kariéru jsi dostartoval v druhé polovině devadesátých let. Kolik ti vlastně bylo a jak vzpomínáš na tvé první oficiální vystoupení?
I když hraji od devadesátých let, první větší vystoupení jsem si odbyl až v roce 2006 v Old River Parku v Casertě s Josephem Capriatim, Dominikem Eulbergem a Par Grindvikem. Byla to fakt super party a ranní back 2 back set s Josephem byl nezapomenutelný!

Luigi Madonna Blindspot podcast 191 January 2013
 
Prozraď nám více o italské taneční scéně a tamních klubech…
V dnešní době se Itálie může pyšnit celou řadou krásných klubů a skvělou scénou, která může nabídnout parádní techno music. Jsem hrozně rád, že jsem její součástí a že mohu žít v Neapoli, protože zde je právě ta nejlepší techno scéna v zemi a je zde celá řada umělců mezinárodního charakteru. Je mi ctí, že se toho mohu účastnit!
 
Myslím, že spousta italských umělců mladší generace jako jsi ty, Joseph Capriati, Dema, Paride Saracenis nebo Uto Karem jsou v současnosti velmi populární a mají svůj specifický sound, který mnozí s oblibou nazývají italským zvukem. Znáš všechny tyto kluky osobně a pravidelně s nimi spolupracuješ nebo každý z vás si jde svou vlastní cestou a potkáváte se pouze na eventech, kde spolu vystupujete?
Mám skvělý vztah s Josephem. Známe se hrozně dlouho a pocházíme ze stejného města. S ostatními kluky se sice známe, ale už spolu nejsme tak moc propojeni. Přece jen Itálie je docela velká a jsme poměrně dost daleko od sebe, takže se spíš potkáváme na různých hraních.
 
Řekni nám něco o svých začátcích. Prošel jsi výukou produkce nebo jsi samouk?
Žádnou školou jsem neprošel a jsem samouk (smích). První gramofony jsem zakoupil ve svých jedenácti a řekněme, že od té doby jsem začal budovat svou kariéru co by dj. V roce 2005 a 2006 jsem udělal první kroky ve své produkci a nastartoval tak svou kariéru. No a dnes jsem tam, kde jsem (smích)!



Co tvé studio, kde produkuješ? Který software a hardware při produkci používáš?
V tuto chvíli mé studio prochází renovací a doufám, že to brzo skončí, protože věcí, které musím dodělat je opravdu hodně. Co se týče softwareu, tak pracuji v Abletonu Live a aranže a master tvořím v Logicu.
 
Myslím, že poslední dva roky pro tebe byly velmi úspěšné. Máš za sebou opravdu nespočet kvalitních releasů na již zmiňovaných labelech jako je Drumcode, Octopus nebo MB Elektronics. Zajímá mne ale jaký večírek byl za toto období pro tebe ten nej a proč?
Tak musím říct, že se věci stále hýbou správným směrem. Snažím se dělat to nejlepší pro mne a pro techno scénu. Těch skvělých parties bylo opravdu hodně, ale vždy si je nejvíc užiji právě v Neapoli! Je to srdcová záležitost!
 
Co na tvůj job říkají tví rodiče? Přece jen to není normální job, kdy chodíš do práce od pondělí do pátku… Jak vůbec vypadá tvůj běžný den?
Moji rodiče jsou hrozně rádi, že mne vidí pořád šťastného a zapáleného do práce, kterou dělám. Můj běžný den vypadá přes týden asi tak, že vstávám brzy, makám ve studiu přes den, protože mám čerstvou mysl a jsem více produktivní. Většinu času se věnuji muzice, ale občas si rád zrahaji fotbal se svými přáteli.
 
Tento pátek se představíš vůbec poprvé v České republice na party Techno Animals v pražském klubu Touster. Co si pro naše publikum připravíš a jak se na svůj premiérový gig těšíš?
Slyšel jsem velmi kladné reference na Prahu. Každý, kdo tam z mých přátel vystoupil, zde strávil skvělé chvilky. Vím, že to je nádherné město se skvělými lidmi, kteří si dokáží večírky náležitě užít. Nemohu se dočkat!
 
Chtěl bych ti poděkovat za tvůj čas spojený s rozhovorem a mám na tebe poslední otázku. Jaké jsou tvé plány do budoucna?
Makám na novém EP společně se Sianem a na několika remixech pro Mauro Picotta, Spektreho, Timma a plánujeme více vystoupení po celém světě včetně mého nového webu. Doufám, že nám tento rok přinese další a další úspěchy! Taky díky za rozhovor a budu se na všechny těšit v pátek!
 
Více informací o Luigi Madonnovi naleznete na https://www.facebook.com/LuigiMadonnaBeat
 
Kompletní informace o pátečním eventu Techno Animals: https://www.facebook.com/events/466227843440976/
 
Techno Animals
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TECHNO ANIMALS W LUIGI MADONNA

Pátek 8. 3. 2013
Vstup: 100 Kč / 150 Kč
Vystupují:
LUIGI MADONNA (ITA) K.Sandra Adam Cloud & Pete Walk Subgate Franke Proovan JB Flesh Alek Sys (CH) Revis Peter Costa Pert
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika