FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Sziget festival potvrzuje 24 nových jmen

Sziget festival potvrzuje 24 nových jmen
05. 03. 2013   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) V těchto týdnech Sziget festival sestavuje rozmanitý a bohatý line-up.  A tady je 24 dalších vystoupení na různých pódiích. Některé kapely zde budou hrát poprvé, další byly velmi úspěšné v předchozích ročnících. Opět je zaručen non stop týden plný zábavy, tento rok ve dnech 5. - 12. srpna.
Károly Gerendai, ředitel Sziget festivalu, k aktuálně zveřejněným umělcům říká: “Když sestavujeme program Sziget festivalu, snažíme se samozřejmě představovat nové umělce, ale také kapely, které v předchozích letech udělaly opravdu nezapomenutelné party.” Držme se toho tedy i nyní, takže tady jsou ti, kteří letos vysoupí na Sziget festivalu!
 
Video, všech 24 jmen v jednom:
 
Main Stage
 
Zde zveřejnění umělci vystoupí na hlavním pódiu vystoupí v odpoledních a podvečerních časech. Začněme v ČR dobře zakotvenými Ska-P, kteří měli nejpamátnější vystoupení na festivalu v roce 2005. Tato španělská kapela tehdy otřásala pódiem v Bushových maskách a na chůdách; svoji desetiletou hudební revoluci pak chtěli odložit na neurčito. Toto naštěstí bylo jejich jediné prohlášení, které se nepotvrdilo. Jsou zpět.
 
Zpěvačka Deborah ‘Skin’ Dyer ze Skunk Anasie na minulém koncertě na Sziegetu 2011 chodila po ramenech svých fanoušků. To se může stát i letos!


 
Hostem tohoto ročníku je i král a leader grimu, britský rapper Dizzee Rascal. Vydal čtyři neuvěřitelně úspěšná alba - všechna oceněna jako zlatá a platinová - a předvedl památné vystoupení na zahajovacím ceremoniálu Olympijských her v Londýně.
 
Oblíbenou a stylovou ikonou post punku z minulé dekády jsou The Editors. Dokazovat to budou na hlavním pódiu v odpoledním bloku.
 
Anglický zpěvák Alex Care, nominovaný na British Awards, složil celou řadu hitů, ve kterých spojuje ty nejoblíbenější aktuální hudební trendy. Mix elektroniky od dubstepu až po new wave drum’n’bass, okořeněné sugestivní kytarovým soundem a trochou soulu.
http://www.youtube.com/watch?v=zYXjLbMZFmo
 
Enter Shikari hrají hardcore zkombinovaný s elektronikou, metalem a rockem. Loni dobyli svět svým posledním albem, nyní to zkusí i na Szigetu na hlavním pódiu.
 
A38 Stage
 
Jednou z nejoblíbenějších scén na Szigetu je megastan s pódiem nazvaným A38. I letos se zde odehraje řada skvělých a vzrušujících koncertů, jak dokazují i následující jména.
 
Začněme výjimečným talentem ze severního Londýna, kterého hudební fanoušci znají pod jménem Michael Kiwanuka. Jeho autorský sentimentální folk, který prezentuje se svojí kytarou, využívá čiré písničkářství a slušnou porci jazzu. To mu vyneslo řadu předních příček v hitparádách a zlatá alba v mnoha zemích.
 
 
Bad Religion jsou opravdové legendy punkrocku a mohou být inspirací řadě dalších kapel, jak pokračovat ve své kariéře a udržet se na vrcholu. Jejich šestnácté řadové album vydané v loňském roce bylo zařazeno do prestižní Top 20 The American Billboard 200. Letos jim mohou pogratulovat i davy fanoušků na Sziget festivalu.
 
Možná trochu melodramatické skladby, založené na downtempu a chilled popu jsou hlavním rozpoznávacím znakem francouzského muzikanta známého pod značkou Woodkid. Ten na Sziget festivalu představí svoje nové letošní album.
 
Peter Bjorn & John jsou ikony indies scény, ikony veselé, živoucí a plné barev. Jejich “pískací” skladba Young Folks už na youtube přesahuje 36 000 000 shlédnutí. Jsou tím nejlepším příkladem využití mainstreamového zvuku a undegroundových melodií.
 
Nikdo nereprezentuje cestu londýnských dívek za snem v 21. století lépe než talentovaná Katy B. Tato nová tvář britského dubstepu dokázala už natočit několik opravdových hitů a obdržela NME award. Její výjimečný londýnský styl nyní míří na Sziget.
 
Netsky je top exportní značka Belgického drum´n´bassu, kterého čeští fanoušci moc dobře znají. Představil se několika singly, které bodovaly v belgické hitparádě a jeho druhé album skončilo v Top20 v UK. Čtyřiadvacetiletý Dj z Edgem přijíždí na Sziget se svojí live show.
 
Tame Impala hraje psychedelický hypnotický rock, s důrazem na melodické skladby. Australská skupina v loňském roce zapůsobila novým albem nejen na mladou generaci, ale i na kritiky. Jejich druhé album "Lonerism" získalo ocenění “Nejlepší album roku” v časopisech Rolling Stone Austrálie, NME a Filter.
 
Je nejvyšší čas, aby Orlando Higginbottom, známý jako Totally Enormous Extinct Dinosaurs, po mnoha vystoupeních na největších evropských a zámořských festivalech, zahrál i na Szigetu. Jeho live set bude určitě vizuální pochoutkou a to i s využitím řady podivných nástrojů.
 
Everything Everything  hrají pěkný a jednoduchý kytarový pop, hodně melancholie ale i silných skladeb, které mají svoji atmosféru. V letošním roce zahrají na pódiu A38.

Wax Tailor otevře svůj kouzelný svět vzácných hudebních pokladů i na Sziget festivalu. Bude to úžasné, ale pozor, varujeme, můžete se stát závisláky!


 
Isabelle Geffroy je francouzská šansoniérka, daleko více známá jako Zaz. Její úžasné loňské vystoupení v České Republice, jí přineslo řadu fanoušků. Její osobitý zpěv a originální skladby ji přinesly už řadu ocenění - Victoires de la muisque nebo European Border Breakers Award. Uvidíme, zda dokáže strhnout i publikum na Szigetu, tak jako to dokázala v ČR.

Cata.Pirata a Crypto.Jori s třemi hudebníky z Amsterdamu založili SKIP&DIE, velmi extravagantní a odvážný projekt. V jejich velké multikulturní produkci spojují vše, co znamená pojem "světoobčan’". Používají tradiční africké, arabské a indické nástroje smíchané s aktuálními trendy hip-hopu a moderní elektronikou. Na Szigetu vyzvou fanoušky k tanci v zulu, španělštině, portugalštině, angličtině, afrikánština a Xhosa.
 
 
Arena
 
I line-up  mega-stanu Arena se rozšiřuje o další jména. Arena je místo kde jsou v odpoledních hodinách zařazeny tzv. "European Slots", ve kterých se představují kapely ze starého kontinentu, ale v noci se Arena mění na obrovské taneční párty s největšími DJs z celého světa.
 
Empire of the Sun byli na Szigetu již před dvěma lety a byl to večírek v zcela zaplněném stanu. Jejich romantický electro-pop má na pódiu skvělou produkci, kterou pravděpodobně nemůže porazit ani světoznámý Cirque du Soleil.
 
Již řadu let vévodí drum'n'bassu ve Spojeném království a těžko v současnosti najdeme úspěšnější projekt než Chase & Status Live. Známé producentské duo Will Kennard a Saul Milton v letošním roce na Szigetu předvedou, že stále umí udělat pořádnou show!


 
Techno producent a DJ Chris Liebing má za sebou řadu úspěšných tracků i remixů. Přestože neustále inovuje svůj styl a postupuje s tím, jak se elektronická hudba vyvíjí, nikdy zcela neopouští techno, které tvoří základy jeho setů.
 
DJ a producent, Sebastian Ingrosso, je jednou z hlavních postav dnešní skandinávské elektronické hudební scény a spolu s Axwell a Steve Angello, tvoří populární švédský House Mafia. Jeho dynamický a energický house se hraje na největších mezinárodních partiesy pro desetitisíce fanoušků.
 
A nakonec máme dvě kapely, které uvidíte v tzv. "European Slots", v Areně. První jsou, Afterhours, jedena z nejznámějších italských rockových kapel. Silné balady a rock s výraznou kytarovou linkou. Druhé jméno je Left Boy, velmi talentovaný rakouský zpěvák a producent. Svoje skladby staví na electro a dubstepových základech. Úspěch dokazuje vyprodané koncerty po celé Evropě a právě vydané nové EP.

http://www.szigetfestival.cz

Dodal: Barbora Šubrtová
SZIGET (HU)

SZIGET (HU)

Pondělí 5. 8. 2013 až Pondělí 12. 8. 2013
weekly pass - 199 EUR do 5.5.2013
Vystupují:
ALEX CLARE (UK), REGINA SPEKTOR (USA), MYSTERY JETS (UK), ENTER SHIKARI (UK), LES TAMBOURS DU BRONX (F), SKUNK ANANSIE (UK), DIZZEE RASCAL (UK), !!! (USA), EDITORS (UK), FIREWATER (USA), IN MEMORY OF LASZLO BODI (CIPŐ), DIE ÄRZTE (D), SKA-P (E), SEEED (D), FRANZ FERDINAND (UK), QUIMBY IN WONDERLAND, NICK CAVE & THE BAD SEEDS (AUS), BIFFY CLYRO (UK), BLUR (UK) ,MIKA (UK), END SHOW WITH DAVID GUETTA (F), MOANA & THE TRIBE (NZ), APPRIL PROJECT, TAKO LAKO (SRB-DK), WARSAW VILLAGE BAND (PL), DAKHABRAKHA (UKR), CANKISOU (CZ), R.U.T.A. (PL), LA PEGATINA (E), PARNO GRASZT FEAT. LATCHO DROM, ŠHUTKA ROMA RAP (MK), SÖNDÖRGŐ, FIGLI DI MADRE IGNOTA (I), MUZSIKÁS - 40th Anniversary Concert, DUBIOZA KOLEKTIV (BA), PANNONIA ALLSTARS SKA ORCHESTRA, CALEXICO (USA), MOKOOMBA (ZW), BESH O DROM FEAT. PALYA BEA, CSÍK ZENEKAR ÉS BARÁTAI, RACHID TAHA (F), EMIR KUSTIRICA & THE NO SMOKING ORCHESTRA (SRB), LENINGRAD (RU), ABATRONICS - FANFARA TIRANA MEETS TRANSGLOBAL UNDERGROUND (ALB-UK), THE JOY FORMIDABLE (UK), AFTERHOURS (I), MONOPHONA (LUX), DAILY BREAD (NL), SPLENDID (NL), BLAUDZUN (NL), BALTHAZAR (B), LEFT BOY (A), TIMBUKTU & DAMN! (S), RUBIK (FIN), CHASE & STATUS LIVE (UK). NERO LIVE (UK), BOOKA SHADE LIVE (D), DUB FX (AUS), EMPIRE OF THE SUN (AUS), SANFRANCISCOBEAT, NIKOLA, STEREOPALMA, CHRISS VS. DANDY, MONKEY6, NINA KRAVIZ (RU), JAY LUMEN, MUZZAIK, JOZIF (UK), FELIX CARTAL (CAN), CHRIS LIEBING (D), NICKY ROMERO (NL), SEBASTIAN INGROSSO (S), JOHN DIGWEED (UK), BOYS NOIZE LIVE (D), HOT X, CHUCKIE (NL), OTTO KNOWS (S) ,EROL ALKAN (UK), GUY J (ISR), OSCAR MULERO (E), ANDRO, JULIA CARPENTER, SIKZTAH, HOFFMAESTRO (S), TRIGGERFINGER (B), SKIP&DIE (NL), IVA LAMKUM (NZ), THE BOTS (UK), EVERYTHING EVERYTHING (UK), DONOTS (D), DRY THE RIVER (UK), NNEKA (NIG-D), THE CRIBS (UK), FLOGGING MOLLY (USA), WAX TAILOR (F), LITTLE BOOTS (UK), EMILÍANA TORRINI (ISL), ZAZ (F), DEICHKIND (D), MICHAEL KIWANUKA (UK), PETER BJORN & JOHN (S), HADOUKEN! (UK), TAME IMPALA (AUS), BAT FOR LASHES (UK), BAD RELIGION (USA), WOODKID (F), PAROV STELAR (A), KATY B (UK), TOTALLY ENORMOUS EXTINCT DINOSAURS (UK), KEES VAN HONDT (NL), RANGLEKLODS LIVE (DK), GESAFFELSTEIN LIVE (F), NETSKY LIVE (B), NOISIA (NL), CAMO & KROOKED DJ SET (A), TECHNO KUNST: TOMMY FOUR SEVEN (D), FEED ME DJ SET (UK), PÖLI VS. POLARIZE, DOP (F), TECHNO KUNST: MARCEL DETTMANN (D), DUBLIC, JADE, IAN AUTORUN b2b MARKOV a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |