Rozhovor s Michaelem Burianem

Rozhovor s Michaelem Burianem

26. 03. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dj a producent Paul van Dyk se přesně po čtyřech letech vrací do pražského prostoru SaSaZu, které naposledy beznadějně vyprodal. Po jeho boku vystoupí Michael Burian, s kterým vám přinášíme následující rozhovor.
Ahoj, před pár dny proběhlo předávání cen hudební akademie Anděl. Sledoval jsi vyhlášení? Co říkáš na výsledky?
Popravdě jsem zaznamenal vítězství Charlie Straight v kategorii píseň roku, tu písničku znám a líbí se mi. S klukama pravé něco společného připravujeme, ale k tomu bych zatím nechtěl nic prozrazovat .

Patříš mezi jedny se služebně nejstarších českých Djs. Měl jsi v dobách zrodu Elektromajka nějaký vzor ať už z českých tak světových Djs?
Asi ne úplně vzor, ale určitě jsem měl umělce, které jsem bral jako inspiraci a které jsem sledoval. V té době to byl třeba Carl Cox, Sven Väth , Westbam , DJ Sasha , PVD, ... 
 
Plno lidí lamentuje, že díky softwaru jako jsou Traktor, Serato, Ableton a další může být dneska Djem nebo producentem každý. Vnímáš to také jako negativum?
Já jsem byl jeden z prvních , který přešel z gramofonů na notebook. Nabídlo mi to více možností a bral jsem to jako posun. Já říkám, ať si každý hraje z čeho chce. Pro mě je určující finální produkt čímž je vystoupení jako celek .
 
Koukám na tvém Facebooku, že jsi zapojený do projektu Life without art is stupid. Prozradíš nám o něm víc?
Byl jsem osloven, a protože rád podporuji zajímavé studentské projekty, tak jsem účast potvrdil. Jde o názory známých lidí na věci okolo umění. Sledujte projet a dozvíte se více ;)
 
Co ty osobně považuješ za umění?
V podstatě vše, čím se člověk nějakým způsobem vyjadřuje. Každý za umění považuje něco jiného. To co pro mě může být kýč, může být druhého umění.
Osobně mám rád originalitu a tu také v umění hledám.
 
Jsi známý také svou rádiovou rezidenturou. Jak probíhá taková standardní příprava Dance Extravaganzy a v čem se liší oproti normálnímu setu, který od tebe můžeme slyšet naživo?
Dance Extravaganzu připravuji jednou za měsíc a myslím si, že dost pečlivě vybírám tracky.

Vzhledem k tomu, že se jedná o rádiový pořad, můžu do setu zařadit i věci, které bych v klubu nezahrál, protože většinou vystupuji v hlavním čase, v rámci kterého se nehodí deep housové skladby, které mám rád. 
 
Nepřemýšlel jsi někdy nad alternativní přezdívkou, pod kterou bys produkoval a hrál něco naprosto odlišného od toho, co hraje Michael Burian?
Přemýšlel a dokonce mám něco připraveného. Bude se ale jednat o producentský projekt, se kterým zatím živě vystupovat neuvažuji.
 
Prozraď nám nějaké zákulisí informace z dílny Bohemian records. Co se chystá a jaká je vize této značky?
V tomto roce je toho připraveného hodně. Mimo moji vlastní produkce máme k vydaní skladby od producentu jako jsou třeba Jean Luc, Sundive & Chris Marchi nebo mladý talent Armel Dees či Pete Luke.
 
Poslední dobou velmi často spolupracuješ s Jeanem Lucem. Čím tě tento talent oslovil a jak bys jej představil širší veřejnosti v jedné větě?
Po dlouhé době mladý talentovaný DJ a hlavně skvělý producent, na kterého česká scéna dlouho čekala ;).
 
Máš nějaký oblíbený film týkající se taneční scény a klubového prostředí?
Rád se dívám na všechny filmy, které mají se scénou nebo s hudebním životem něco společného. Mým velmi oblíbeným snímkem je It's All Gone Pete Tong, který tak trochu nechává nahlédnout do zákulisí DJského života.

FCB event
 
Dodal: Pavel Kučera
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PAUL VAN DYK

Pátek 19. 4. 2013
Vstup: 590 Kč
Vystupují:
Paul Van Dyk, Michael Burian, Michael Poliak, Jean Luc
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika