Bushwacka! v Roxy s novým projektem

Bushwacka! v Roxy s novým projektem

09. 04. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V říjnu loňského roku Layo & Bushwacka! naplnili Roxy takřka až po strop v rámci oslav 20. narozenin Roxy. Nyní se k nám znovu vrací polovička tohoto v ČR velmi oblíbeného dua Matthew Benjamin aka Bushwacka!, aby tuzemskému publiku představil svůj nový projekt Just be.
V pátek 19. 4. v ROXY nás tak čeká prvotřídní party se zajímavým žánrovými přesahy a - jak bývá u Bushwacky zvykem - také pořádná porce skvělé zábavy až do rána, k níž nemalou měrou přispějí i tuzemská DJská legenda Tráva, jeho parťák Risto a chill out DJs Lucas Hulan a Ezwell, stejně jako VJ Quark / astraL d:VISION ."Dá se říct, že Just Be je další fáze v mém životě a mé hudební cestě. Stále je to můj sound, jen jde víc přímo ze mne, když se snažím ještě víc propojit s mým vnitřním já," říká ke svému novému sólovému projektu sám Bushwacka!, který v tuzemsku dlouhodobě patří mezi jednu z nejpopulárnějších postav britské taneční scény.

Jak vyplývá z Matthevových slov, ač je projekt Just Be na světě jen několik měsíců, jeho kořeny sahají daleko do minulosti. Konkrétně do doby konce 80. let minulého století, kdy Británie patřila undergroudnovým acid house parties a ilegálním venkovním raveovým akcím, které byly trnem v oku estabilishmentu. Právě tehdy propadl někdejší perkusionista London School Symphony Orchestra kouzlu taneční hudby v dnes již neexistujícím kultovním londýnském klubu The End, kde se spřátelil s jeho zakladatelem Mr. C a samozřejmě také s Layo Paskinem, s nímž založil Layo & Bushwacka!.

Ať už pro Layo & Bushwacka! nebo pro Bushwacku samotného bylo vždy typické nadžánrové pojetí a posouvání hranic. Patrné je to ze všech šesti alb L&B i více než 120 remixů a 160 tracků, které vyšly na takových labelech jako XL Recordings, End Recordings nebo Olmeto Records.

Potvrzuje to ostatně i aktuální tvorba pod hlavičkou Just Be, kterou Matthew vydává na renomovaných labelech Get Physical, Maison D"etre, Plus 8 či Intec Digital. "Nerad bych se zaseknul v jednom žánru, kombinovat různé vlivy je pro mne obrovská zábava," komentuje to Bushwacka!, který si zároveň v souvislosti s Just Be pochvaluje i větší tvůrčí svobodu: "Jako Just Be můžu hrát delší sety a zprostředkovat lidem o to osobnější zážitek. Nic to ale nemění na tom, že to, co děláme společně s Layem posledních šestnáct let, má pevné místo v mém srdci a je to pro mě hodně speciální."

Jak známo, hodně speciální místo v Matthewově srdci má i ČR, kde je častým hostem. "Miluju přijetí, který dostávám od českýho publika. Lidi u vás vědí, že se budou bavit a chodí kvůli muzice, což je ohromný!," vyznává se Matthew.

Je tedy nasnadě, že i na svou tuzemskou premiéru coby Just Be se Bushwacka! velmi těší. A těšit byste se měli i vy! Zvlášť když Just Be doplní v line upu večera na hlavní stage legenda domácího DJingu a Bushwackův dobrý kamarád DJ Tráva a Risto Sokolovski, jenž s Trávou v poslední době velmi úzce spolupracuje (mj. společně vydali singl Lizard), ale znám je také coby renomovaný režisér řady klipů (mj. Kapitán Láska, Niceland nebo The Chancers) i jako muzikant například z projektu Over3 nebo z live bandu Kapitána Lásky.



http://www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

JUST BE

Pátek 19. 4. 2013
Vstup: 150 Kč / 200 Kč
Vystupují:
Just Be (Bushwacka!), Maison de Etre, Tráva, Risto, Lucas Hulan & Ezwell
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika