Sound Headquarters v Crossu

Sound Headquarters v Crossu

03. 05. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V pátek 12. května se v Cross klubu otevřou brány Sound Headquarters, úvodní noci ze série akcí zaměřených na nejnovější taneční směry.
V pražském podsvětí tká své pavučiny několik frakcí, které se odlišují zejména způsobem boje. Zatímco někteří využívají rozlámaných rytmických smrští, za jiné bezostyšně diktuje likvidační bassline. Distorzí zborcené vrcholky syntetických melodií ordinují další a křišťálově pronikavé blesky škrtí ve svých prsty ti ostatní. Vždycky máš volbu – stavět hranice nebo zkřížit cestu! Naštěstí hudba spojuje, takže si čtete tohle hlášení.

Zvukovým kolaborantům se totiž podařilo nalézt společnou řeč, sjednotit úderné jednotky pod centrální velení a posunout tak možnosti zase o kus dál. Hlavní štáb spojenců našel útočiště v klubu Cross. Toto je jejich ústředí, Sound Headquarters přejímá velení!

x

V pátek 12. května se v pražském Cross klubu otevřou brány Sound Headquarters, úvodní noci ze série akcí tematicky zaměřených na nejnovější taneční směry a aktuální hudební postupy propojené s experimentální vizualizací. Pozvání přijaly dvě zajímavé postavy londýnské scény.

The Dexorcist - kromě členství v anglické electro-junglové kapele DeadSilence Syndicate vede také společně s Keithem Tenniswoodem (Radioactive Man, půlka Two Lone Swordsmen) značku Control Tower a po vlastní ose Running Scared. Začíná na acid houseu, technu a electro, ale dnes se ve svých invenčních výletech definitivně vydává cestou industriálních, zlomených a experimentálních beatů od electrobreaků po těžkotonážní drum’n‘bassové nátěry, napříč továrními halami a loukami Anglie i Starého kontinentu.

Blackmass Plastics čeká premiérové vystoupení v České republice a nás lahůdka večera. Za tímto projektem se skrývá DJ Typhoid, rovněž člen DeadSilence Syndicate. Jeho futuristické dark-but-funky breakbeaty s robotickými samply a strojovými hluky se nesou v náladě starého dobrého britského hardcore, s příklonem k electru a industriálu.

Českou scénu budou na akci reprezentovat zkušení zástupci experimentální taneční elektroniky. Na hlavní stage se představí nepředvídatelný Yukimura, rychloruký Matoa, hyperdelický RaveBoy a elektrizující Machine Funck. Na druhém pódiu pak strach nahánějící dvojka Priapus & E.S.P., pražští agenti londýnské dubstep a garage scény, eklektičtí Spiritual Sound a spoluzakladatel Quazi Delict Records a propagátor dobré muziky – atmosférický Stanzim.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika