Murat Kilic – V hudbě kompromisy nedělám

Murat Kilic – V hudbě kompromisy nedělám

29. 04. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
První květnová sobota bude v Roxy patřit Showcase night labelu Beef Records, na které vystoupí australský Murat Kilic. Charismatický sympaťák si s djem Schwa při té příležitosti popovídal mimo jiné o tom, jaké to je mít vlastní klub, kompromisech při bookingu i o chystaných novinkách.
Jak to jde, co je u tebe nového?
Všechno jde skvěle, díky za optání! Cestuju po světě a živím se tím, co mě baví, lepší to snad ani být nemůže…
 
V Sydney vedeš vlastní klub Spice Cellar, jak dlouho už klub funguje a jak je vlastně obtížné celý podnik vést? Co je na tom nejtěžší?
Otevřeli jsme v září 2011. Vést klub rozhodně není procházka růžovou zahradou, ale když si najmeš správné lidi, věci jsou jednodušší. Nejtěžší na tom všem je postarat se o všechny aspekty provozu jako je cashflow, účetnictví a všechny tyhle nudný ale důležitý věci. Zvlášť když v tom je člověk tak mizerný jako já. Chtěl jsem jenom hrát a vidět lidi, jak se při tom baví, pochopitelně s tím ale úzce souvisí i finanční záležitosti a byznys jako takový, na což si musíš najmout ty správné lidi.

murat
 
S finanční stránkou provozu souvisí i booking umělců. Jak je to v případě Spice Cellar? Musíš dělat kompromisy nebo jsi v tomto ohledu svobodný?
Co se týče hudebního stylu, tam žádné kompromisy nedělám. Je ale třeba je umět dělat při tvrdém vyjednávání o ceně s většími jmény, aby mohly hrát v našem menším klubu.
 
Pořád tě po těch letech baví dělat ve Spice ranní sety?
Jasně, že jo. Pro něco takového jsem se narodil. Myslím, že to zvládnu ještě dalších pár let, haha...
 
Nedávno jste ve Spice Cellar rozjeli také restauraci a musím říct, že tamější jídlo je fakt skvělý. Jak jste toho dosáhli? Je to jenom o dobrém šéfkuchaři nebo jsou zatím i nějaká jiná tajemství?
Mít odboru restauraci je o tom mít dobrou vizi a dobrý plán. Šéfkuchař je taky důležitý, ale důležitější je plán jako takový - vědět, co chceš a jak toho dosáhnout, aniž by ses díky tomu dostal na mizinu.


 
Murat Kilic model 2013 - to je manažer klubu, restaurace, DJ, producent a rodič. Tohle všechno zvládáš najednou. Není to trochu hektický, jak to vlastně všechno dohromady dáváš? Musíš být opravdu dobrý v hledání správných spolupracovníků a mít skvělé a chápající byznys partnery, nemám pravdu?
Jojo, je to pěkně hektický. Základem je najmout si lidi, kterým můžeš věřit, pak můžeš všechno….
 
Málem bych zapomněl na tvoji show na FBI rádiu. Kdy jsi s tím začal a jaký je koncept téhle show? Baví tě práce DJe v rádiu? Předpokládám, že to bude něco naprosto odlišného od mixování v klubu…
Začal jsem tuhle show dělat před rokem a je to fajn změna oproti DJingu v klubu. Ve skutečnosti málokdy mixuju v přímém přenosu, spíš mluvíme o muzice a pouštíme nové tracky. Je to příjemná změna mít hlas!
 
Před pár dny se na tvém Souncloudu objevil nový track pro label Olivera Koletzkiho Stil Vor Talent. Musím říct, že je to opravdu pěkná, hřejivá věc. Jaký je její příběh?
Za vším je Marvin Gaye! Celý ten track jsem začal samplem ze Sexual Healing a postavil kolem Marvinova vokálu celou instrumentaci. Na konci jsem pak ten sample dal pryč a zůstal pěkný houseový track s letní náladou. Vyjde to 24. května coby část stého releasu Stil Vor Talent.
 
S Oliverem pracuješ už nějaký ten pátek a kromě toho jste taky dobří kámoši. Jak jste se vlastně potkali a co předcházelo vaši spolupráci? Kromě toho, že u něj na Stil Vor Talent vydáváš, poměrně často spolu také hrajete, že?
Jojo, přesně tak. Potkali jsme se jedné noci, když hrál v Sydney, a skončilo to tak, že jsme spolu strávili následující tři dny! Byl to skvělý způsob, jak začít přátelství. Nyní už spolu pracujeme víc než pět let. Většinou, když jedu do zemí EU, orientuju se podle Oliverova harmonogramu, protože organizuje parties v tak pěkných místech jako je třeba Watergate, kde budu hrát 2. května.
 
Jak jsi naznačil, právě ti začíná evropské tour. Seznam zastávek je fakt impozantní. Jak to děláš? Je to díky konexím, které máš s lidmi, jež bookuješ do tvého klubu Spice?
Hraní v Berlíně mám zařízené přes Olivera a jeho label, ve Francii mám bookingového agenta, který se specializuje na tento region, stejně tak je to i v Holandsku. Zároveň pracuji s bookingovým agentem, který mi pomůže doladit další zastávky tour, kdykoli jedu do EU. Je to tedy ve skutečnosti kombinace.
 
Na jakou zastávku svého aktuálního tour se fakt těšíš?
Samozřejmě se opravdu těším na svůj návrat do Prahy a hraní v ROXY, bude to už pošesté, co si zahraju v Praze!
 
Není tvoje žena Rebeka něšťastná, že musí zůstat v Austrálii a sama se starat o May? Plánuješ, že je sebou vezmeš třeba v příštím roce?
Další evropské tour pojedu už na konci srpna a v září a ženu i dítě berou sebou. Počasí je v srpnu teplejší než teď, takže pojedeme na pár týdnů na Ibizu a dáme si pohodičku na pláži!
 
Co nějaké nové releasy na tvém labelu Reckless Records? První EP Shades of Gray zaznamenalo velký úspěch, ale to už je víc než rok….
Další release bude od istanbulského producenta jméneme Kaan Duazarat a těšte se i na pár super remixů. Už brzo bude k dispozici víc informací, takže zůstaňte na přijmu!
 
Jak je to vlastně dlouho, co jsi hrál naposledy v Praze? Pokud se nemýlím, bylo to právě v ROXY, že?
Ano, bylo to v ROXY. Hrál jsem tam před třemi lety, což byla i moje poslední návštěva Prahy.
 
Máš v plánu po tvém hraní na BEEF Records Showcase 4. 5. v ROXY vyrazit taky do tvého oblíbeného after klubu Le Clan?
Jasná věc, Clemence a Patrick z Le Clan jsou mí vážení přátelé, takže mám rozhodně v plánu je navštívit.

FB event

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BEEF RECORDS SHOWCASE W/ MURAT KILIC

Sobota 4. 5. 2013
Vstup: Do 23:00 vstup ZDARMA, poté 150 czk
Vystupují:
Murat Kilic (Stil Vor Talent/Beef/AUS) Schwa, Pat Heart, Alex Neivel Vilem
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika