Zaklínání Chelsea Wolfe

Zaklínání Chelsea Wolfe

29. 04. 2013  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Mé obavy se nepotvrdily: americká vlčí démona, alergická na denní světlo, si s prostorem Lucerna Music Baru lehce poradila. Dokázala vytvořit intimní atmosféru, která hlouček ctitelů před ní kompletně pohltila.
Alergie na světlo
Mám rád stud – je to terapie pro duši pomlácenou machistickým prostředím PR agentur a politického nevkusu. Stud, uzarděnost, ostýchavost mohou být ovšem i zbraně. Zbraně v boji proti všemu, co běží tak rychle, že to jen stěží dokážete pořádně odžít, zapsat a zakreslit do svých komplikovaných emočních map.

chelsea
 
Pokud tápete, může vám v pečlivém vybarvování emocí pomoct Chelsea Wolfe, která si na svůj pražský koncert připravila malé překvapení. Prvních dvacet minut vyplnila akustickým entreé, které ji ukázalo takovou, jaká ve skutečnosti je. Chelsea se představila jako citlivá písničkářka, která za doprovodu elektroakustické kytary a jemného elektronického podloží působila jako zjevení. Navíc, houslový doprovod Andrey Calderon, který má i na desce akustických skladeb s názvem Unknown Rooms své výrazné místo, ještě víc zahušťoval atmosféru. Zazněly tklivá Appalachia, pomalé a táhlé Spinning Centres a Boyfriend. Chelsea Wolfe se v akustické části svého vystoupení nejvíc podobala tomu nejlepšímu, co se dá najít u ostatních skvělých písničkářek – PJ Harvey nebo Patti Smith – jen to vše bylo v poněkud temnějších barvách.
 
 
Apokalypsa
Druhá část vystoupení Wolfe už byla většině fanoušků dalek povědomější – hrálo se hlavně z poslední desky Apokalypsis, podium se zahustilo, tempo zrychlilo. První tóny známých skladeb – hlavně Mer a Moses, které mají jednoduchý, ale zároveň silný kytarový základ – budily u publika nemalé nadšení. Fanoušků přišlo poskrovnu, jenže někdy je méně více: v těch nejtišších pasážích se neozývalo žádné trapné kecání, publikum viselo Chelsea na rtech. Jak jsem předpokládal, nejvíc strhla splašená kytarovka Demons. Wolfe v ní společně s Dockterem (kytara) a vynikajícím bubeníkem Fujioku dokazuje, že jí víc než do hloubky prožité city sluší vzdušnější a dynamičtější ohoz.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CHELSEA WOLFE

Sobota 27. 4. 2013
Vstup: 200 Kč / 250 Kč
Vystupují:
Chelsea Wolfe
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika