FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Majáles v Praze již podeváté

Majáles v Praze již podeváté
01. 05. 2013   |   Autor: Misha   |   Komentáře (0)
Majáles je oslava jara a studentského života. Ale není to akce jen pro studenty, vítaní byli všichni, kteří se rádi baví, radost ze života a mají rádi dobré jídlo, pití a muziku. Pražský Majáles byl vyprodán do posledního lístku a my jsme u toho opět nemohli chybět.
Vrchol letošních majálesových oslav v Praze připadl na čarodějnické datum 30. dubna v parku Stromovka. Tomuto vrcholu jako každý rok předcházely akce pořádané studenty VŠE, ČVUT, VŠCHT, UK a CŽÚ.

Majálesový festival se v Praze konal již po deváté a jako tradiční prvek majálesových oslav nesměl chybět průvod družiny kandidátů na krále majáles z jednotlivých vysokých škol. Průvod alegorických vozů a masek, který vyšel s úderem poledne, vedl ulicemi Vodičkova, Václavské náměstí, Můstek, Na Příkopě, Náměstí Republiky, Revoluční, Štefánkův most, nábřeží Kapitána Jaroše, Dukelských hrdinů, dále okolo Pražského výstaviště - Stromovkou až k prostoru Majáles Open Airu.

majales

Pro účastníky průvodu byly připraveny soutěže o nejlepší masky, alegorické vozy, ale i tekuté povzbuzovací prostředky. Celé odpoledne bylo vyhrazeno pro volbu krále Majálesu. Kdokoliv splňoval podmínky, mohl se svou loajální družinou zkusit štěstí a pokusit se vyhrát tento čestný a prestižní titul. Každý kandidát měl později během večera možnost v krátkém vystoupení své potenciální „voliče“ přesvědčit, proč volit právě jeho.

V areálu bylo pro návštěvníky připraveno sedm podií, na kterých již od časného odpoledne vystupovala jedna kapela za druhou. Program byl od počátku velmi pestrý, nechyběli plzeňští Mandrage, Michal Hrůza, Xidl X nebo kapely Wohnout a Vypsaná Fixa s věčně usmívajícím Márdim, který svými vtipnými vstupy doplňoval celý koncert. Mig 21 v čele Jiřím Macháčkem opět nezklamali. Skvělé retro oblečky a vzhled frontmana doplnilo skvělé hudební vystoupení.

majales

K večeru drásavý řev fanynek prozrazoval jediné – na jedné z hlavních scén se objevil Tomáš Klus v doprovodu svého věrného druha Jirky Kučerovského. Celý festival byl završen vystoupením kapel Kryštof, Chinaski a Monkey Business.

Co se týče organizace, musím říci, že se pořadatelé mají stále co učit a prostor ke zlepšení je velký. Na většinu festivalů je zákaz vstupu s deštníkem, zde ovšem nic takového nefungovalo. Deštník údajně není zbraň, ale pokud se objeví v rukou podnapilého člověka, problém se může objevit ani nevíte jak.

majales

Letos byl poprvé na Majálesu zaveden princip vratných kelímků. Nápad je to skvělý, ale samotná realizace již nic moc. Na každý druh pití jiný kelímek? Na moji otázku proč mi ovšem nikdo nedokázal odpovědět. Díky tomuto systému se sice nikde po zemi neválely prázdné kelímky, což velmi kvituji, ovšem místo toho všude ležely misky a tácky od jídla, protože odpadkových košů bylo v areálu rozmístěno žalostně málo. Vrchol ovšem přišel v závěru festivalu, kdy si někteří návštěvníci chtěli kelímky opět vyměnit za svoje peníze. U výměnných stánků došlo ke kalamitnímu stavu, nebylo dostatek peněž na výměnu kelímků. U jednoho stánku dokonce došlo k jeho zhroucení. Způsob jednání obou stran se mi vůbec nelíbil, sice byli návštěvníci v právu, ale až taková agresivita mi přišla zbytečná.

Počasí letos nijak zvlášť nevyšlo, mohlo být o něco později a déšť také mohl chvilku počkat. Po hudební a zábavní stránce si ale pražský Majáles zaslouží jedničku. Nezbývá nic jiného než doufat, že příští jubilejní ročník bude opět stejně vydařený.

MAJÁLES (PRAHA)

Úterý 30. 4. 2013
380 Kč
Vystupují:
Kryštof, Ine kafe, Mig 21, Tomáš Klus, Monkey Business, Chinaski, Polemic, Vypsaná fixa, Midi lidi, Sto zvířat, Čoko voko, UDG, Fast food, Wohnout
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |