Matrix slaví 10 let

Matrix slaví 10 let

14. 05. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V květnu 2003 se v Praze na Žižkově otevřel nový klubový prostor, který dostal jméno Matrix. Klub se zrodil v  Koněvově ulici v prostorách jedné z prvních elektráren v Čechách, která byla roku 1931 přebudována na Potravinovou tržnici hlav. města Prahy.
Objekt tržnice měl tehdy zásobovat jídlem až 70.000 lidí a měl přes 150 stánků a obchodů, v podzemí se pak nacházely chlazené sklady pro jednotlivé obchodníky.

Od roku 2003 působí v těchto podzemních prostorách klub Matrix, který je od svého vzniku otevřený všem hudebním žánrům, i když inklinuje hlavně k undergroundu, metalu, punku,  hard core a k taneční hudbě, v době otevření k tehdy ještě menšinovému žánru jménem drum and bass. První party v klubu uspořádal sound system Bassbeast a 23. května 2003 v Matrixu vystoupil rakouský dj Raw.full na první party Drumstation, kterou pořádal Badpoint a dj Koogi. Od té doby Matrix vyrostl a vystoupily v něm špičky drum&bassu jako Aphrodite, Ed Rush, Goldie, Total Science, Spor, Loxy, A.M.C, Tantrum Desire, John B, Marky.

V Matrixu se pořádají  i další party ve stylech tekno, hardcore, psytrance, na koncertech a festivalech zde vystupuje řada domácích i světových kapel, například Napalm Death, Hatebreed, Agnostic Front, Bouncing Souls, Emilia Autumn, Russian Circles, Dalek, The Rabble, Sham69, Deadline..

Klub Matrix také poskytuje prostor mladé generaci, pořádá akce pro mladé talenty (Ring4MC, End of the Weak, Metalgate Massacre), šest let v Matrixu funguje projekt New&Free pro začínající kapely, konají se hudební workshopy, generálky a bylo tam natočena řada videoklipů.
 
Oslavy 10. výročí založení se budou konat 22-25. května ve čtyřech akcích různých stylů, takže si každý může vybrat program dle vlastní chuti.

Ve středu 22.5. začínají oslavy pravidelnou drum and bassovou nocí DNB WEDNESDAY, na které vystoupí djs Suki (Let it Roll), Volume Plus (Drumbassterds), Vircz (Mad Bass Unity), bude výroční turnaj ve fotbálku, turnaj v pingpongu - obíhačka - se bude hrát s míčkem u stolu a djs k tomu budou hrát stylem obíhačka za gramofony, pro včas příchozí budou svítící dárky, zahrádka klubu bude otevřena už od 16 hodin a vstup je na DNB WEDNESDAY zdarma.
 
Ve čtvrtek 23.5. se oslavy obléknou do kožených bund, džísek a pyramid, protože slavit se bude s metalem.  Pořádný přípitek  si určitě dáme s legendární kapelou ALKEHOL a s jejich nezapomenutelnými hity "Vypít se", "Travička zelená" nebo, "Podbabskej stánek". Druhou legendou na metalové oslavě bude Vlasta Henych (dříve Torr) se svojí zbrusu novou kapelou Henych 666, dále zahraje žatecká thrash-dead kapela Hellocaustor, která hraje opravdový drsný oldschool metal, mladou generaci bude reprezentovat hard rock - metal band The Snuff z Prahy. Prvních padesát diváků obdrží na výčepu zdarma jako dárek pivní speciál od pivovaru Ferdinand. Tak si pospěšte, ať vám neuteče pivo zdarma a drsní Hellocaustor!
 
V pátek 24.5. Matrixu,  tedy 10 let a den od první Drumstation připadne na DRUM AND BASS oslavu, jejímž hlavním hostem bude anglický zabiják, dj a producent DUB ZERO. Party se odehraje na dvou stagích, Affected stage bude hostit DNB a jump-up (djs Akira, Babe LN, Sayuz, Massive Elementz),  na druhé Faster stagi zazní jungle, dnb, tekno a hardcore.
 
Sobota 25.5. je posledním a tudíž nejveselejším dnem oslav, začíná se již od 16 hodin na zahrádce Matrixu, kde bude ten den skutečný ležák Ferdinand 11 do 19:30 jen za 20Kč!

Od 18 hodin začne koncert, kde vystoupí alko-rapový gang z Valmezu ELEKTRÏCK MANN, se kterým opět vystupuje zpěvák Ice-B. Dále vystoupí skvělá a moderní nu-metalová kapela Aposepsis,  neméně skvělí crossover nu-metaloví Edward Fortyhands a nová téměř punková kapela Alskajda. Koncert otevře mladá kapela, která bude vybrána ve spolupráci s programem New&Free.
 
Poslední den oslav bude také vylosována velká tombola, ve které budou slosovány všechny vstupenky zakoupené za 3 dny oslav. Hlavní cenou jsou djská sluchátka Shure 550DJ, rockerská sluchátka Marshall Minor, karton nového Semtexu "Taste of champagne" a konopné tričko DNB LEAGUE. Pokud v sobotu v klubu nebudete, ale vyhraje váš lístek z předchozích dní oslav, můžete si cenu v klubu do 30 dnů vyzvednout.
 
Po celou dobu oslav bude všech pět fotbálků v klubu Matrix zdarma včetně turnaje ve středu, zahrádka před klubem bude každý den otevřena od 16 hodin a v rámci oslav budou k dostání  speciální nápoje za zajímavé ceny.  

http://www.matrixclub.cz
 
Dodal: Michal Tůma, Badpoint
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MATRIX 10 LET

Středa 22. 5. 2013 až Středa 22. 5. 2013
Vystupují:
dj Suki + Volume Plus + Vircz
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika