Žižkov sobě 2013 - festival, který nás baví

Žižkov sobě 2013 - festival, který nás baví

20. 05. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Už po šesté ožije v předprázdninovém období v termínu 3. – 28. června třetí městská část festivalem Žižkov sobě. I v letošním roce si klade za cíl pobavit, zapojit a třeba i poučit všechny obyvatele i návštěvníky této městské části od dětí po seniory.
Festival zahájíme výstavou. Členové KFAŽ a jejich kolegové v jeden den 13.4. nafotili různá místa Žižkova. Výsledky této akce si budeme moci prohlédnout celý červen ve foyer Paláce Akropolis v rámci výstavy fotografií pod názvem Jeden den na Žižkově.

Pro dětské publikum je letos připraveno mnoho překvapení. V  campu Na Pražačce se 3. června mohou stát indiány v rámci akce Dětský indiánský den – Love Your Planet. V areálu Rajské zahrady uvede 4. června soubor Squadra Sua představení Bomberos, které přiblíží dětem náročnou práci hasičů a na dětském hřišti pod Parukářkou potom 14.června Bratři v tricku show plnou předmětové manipulace, žonglování, drobné akrobacie a jemného humoru s názvem Malíři.

Hudební část festivalu proběhne 13. a 14. června na Parukářce. První den se představí  v rámci cyklu EuroConnections nejoriginálnější domácí skupina Dva a energií sršící slovenský soundsystém Malalata a druhý den skupiny The Spankers, Coco Man & Solid Vibes, Fuera Fondo (SK), jako součást SkaFestu2013. Oba dny doplní DJs v rámci Hudebního stanu Radia 1.  Další koncerty se uskuteční  18. června v Musicbaru Kuře v hodinkách, kde zahraje Oskar Petr &Společenská událost a hosté a 20. června v Hospůdce Nad Viktorkou uslyšíme Ztracené iluze bratří Zatloukalů a Jamajky Koblicové.

Multižánrový projekt Traffic Dance se tentokrát vydá výtvarnou cestou.  Pod názvem Traffic Dance Art (1,2,3,VPŘED) a za doprovodu Dj Matouše Hekely bude celé auto obaleno do speciální fólie a látky a pomalováno mladou a střední streetartovou generací. Akce proběhne 14. června na Parukářce a 15. června na náměstí Jiřího z Poděbrad.

V kině Aero se uskuteční 19. června premiérové promítání filmu Děti Flamenca režisérky Kateřiny Hager, na které naváže hudebně-taneční doprovodný program se skupinou La Magia del Flamenco.

Na své si i letos přijdou milovníci volnočasových aktivit. Otevřený turnaj švédské outdoorové hry KUBB opět zve 15. června na Židovské pece a Český pohár ve fotbálku o pohár Paláce Akropolis proběhne 22. června ve velkém sále Paláce Akropolis.

http://www.zizkovsobe.cz
 
Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika