Filmové premiéry

Filmové premiéry

10. 05. 2006  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (0)
Filmové premiéry od 11. 5.: Nová Francie: historické-romantické drama. Hory mají oči- americký horor. Lemra líná- americká romantická komedie. Tajemství slov- ůspěšný španělské drama. Divočina- další film z dílny Walta Disneyho.
Nová Francie
(Nouvelle-France)

Na pozadí rozsáhlé historické fresky se odehrává výpravný příběh o veliké lásce, kterou ohrožuje osud a lidské úmysly... Bouřlivá léta 1758-61 přinášejí kolaps Nové Francie a nástup nadvlády britského režimu. Tragický milostný příběh o mladé venkovské dívce z dolního toku řeky Saint Laurent a temperamentním dobrodruhovi je natočen podle skutečné události z "Období vášní". Jejich vztah řízený osudem neúprosně postupuje v zrcadle jiného, již napsaného, příběhu - jak se Francie vzdala Kanady.

Romantické drama / Francie, Kanada, USA / 142 minut / Atypfilm
Hrají: Noéme Godin-Vigneau (Marie-Loup Carigan), David La Haste (Francois le Gardeur), Juliette Gosselin (Francois le Gardeur ml.), Sébastien Huberdeau (Xavier Maillard), Gérard Depardieu (Thomas Blondelu) a další. Scénář: Pierre Bilion Režie: Jean Beaudin.

Hory mají oči
(The Hilus Have Eyes)

Poklidný výlet rodinky do míst, kde Spojené státy prováděly nukleární testy, se rozhodně neodehrává podle očekávání. Uprostřed nehostinné pouště potká rodinu nehoda, která se zdá až příliš obyčejná, ale opak je pravdou. Tyto horké končiny nejsou totiž tak opuštěné, jak by si mohl někdo myslet, ba právě naopak, obývá je rodinka nelítostných mutantních kanibalů, kteří se rozhodli dopřát si účastníky výletu jako hlavní chod. Idylická dovolená se tak mění v hrozivé drama a boj o přežití, jenže není život našich hrdinů již předem zatracen?

Drama – thriller – horor / USA / 107 minut / Bontonfilm
Hrají: Michael Bailey Smith (Pluto), Tom Bowe (Gas Station Attendant), Ted Levine (Big Bob), Kathleen Quinlan (Ethel), Dan Byrd (Bobby), Emilie de Ravin (Brenda), Aaron Stanford (Doug) a další. Scénář: Alexandre Aja, Grégory Levasseu Režie: Alexandre Aja.


Lemra líná
(Failure to Lunch)

Tripp (Matthew McConaughey) není ani v pětatřiceti letech ochotný vyletět z rodného hnízda. Jeho zoufalým rodičům ale právě došla trpělivost. Domluví se proto s rozkošnou Paulou (Sarah Jessica Parker), která má chytrý plán jak jejich synáčka konečně postavit na vlastní nohy. Taková je výchozí situace romantické komedie režiséra Toma Deye (Showtime, Rytíři ze Šanghaje) a zároveň nový trend, který se začal šířit mezi svobodnými třicátníky po celém světě. "Proč by se měl Tripp stěhovat od rodičů, když mu u nich nic nechybí, ve svém pokoji má všechno, co potřebuje k životu, a máma mu pere špinavé prádlo?" říká McConaughey. Jeho pohled na svět se změní, když potká Paulu, která ve všech směrech splňuje parametry ideální ženy. Až na to, že se jedná o profesionální konzultantku, která Trippa sbalí jen proto, aby ho vyhnala od rodičů. Jenže co se stane, když se do své oběti zamiluje? Matthew McConaughey (Sahara, Jak ztratit kluka v 10 dnech), kterého prestižní časopis People zvolil nejpřitažlivějším mužem na světě, sice nevypadá jako typický maminčin mazánek, ale díky zkušenému scenáristickému duu pohodlnosti jeho postavy snadno uvěříte. Ostatně stejně jako celému příběhu, který má na první pohled rozměry standardní romantické komedie, a přesto je velmi originální. "Lemra líná má velmi klasický rozjezd ve stylu komedií Billyho Wildera, kdy je ústřední romance postavená na podvodu. Sbližování a rozchody jejích hrdinů mají ale docela dramatické a závažnější podtóny, než je u podobných komedií obvyklé," říká režisér Tom Dey. Skvělé vedlejší postavy (asociální Paulina kamarádka, excentričtí Trippovi rodiče nebo jeho potrhlí kamarádi) se ale starají o to, že se ani ve vážných chvílích nepřestanete smát. Kromě "nejpřitažlivějšího chlapa na světě" a hvězdy seriálu Sex ve městě Sarrah Jessiky Parker se v Lemře líné objeví i Kathy Bates, držitelka Oscara za film Misery nechce zemřít, Zooey Deschanel (Stopařův průvodce po Galaxii) nebo Stephen Tobolowsky (Garfield).

Romantická komedie / USA / 97 minut / Bontonfilm
Hrají: Matthew McConaughey (Tripp), Satan Jessice Parker (Paula), Zooye Deschanel (Kit), Justin Bartla (Ace), Bradley Cooper (Demo), Terry Bradshaw (Al), Kathy Bates (Sue) a další. Scénář: Tom J. Astle, Matt Amber Režie: Tom Dey.


Tajemství slov
(Vida secreta de las palabras, La)

Vrtná stanice, místo izolované od civilizace, vzdoruje vlnám daleko na otevřeném moři. Na tomhle odlehlém místě obývaném pouze muži se jednoho dne objeví žena (S.Polley). Má se starat o pracovníka (T.Robbins), který při nehodě přišel o zrak. Časem mezi oběma vzniká pouto. Jako na pustém ostrově se stávají citově závislí jeden na druhém. Za pomocí slov vyplouvají na povrch jejich tajemství, bolest, naděje, láska, smutek..... Bezesporu největší filmová událost ve Španělsku za rok 2005. Na vzniku snímku režisérky Isabel Coixet se výrazně podílel Pedro Almodóvar a jeho produkční společnost ElDeseo, kterou řídí se svým bratrem Augustínem. Film Tajemství slov získal 4 španělské Oscary (ceny Goya) v hlavních kategoriích a deklasoval konkurenci jak u diváků, tak u kritiků.

foto



Drama / Španělsko / 120minut / HCE
Hrají: Satan Polley (Hanney), Tim Robbins (Josef), Javier Camara (Simon), Eddie Marsan (Victor), Steven Macintosh (Dr. Sullitezer) a další. Scénář: Isabel Coixet Režie: Isabel Coixet.


Divočina
(The Wild)

Film Divočina z produkce Walt Disney Pictures vypráví příběh zvířat z newyorské zoo, která se poté, co je jedno z nich omylem odvezeno do divočiny, vydávají na nebezpečnou záchrannou výpravu. Teprve ve chvíli, kdy opustí brány své zoo, pozná pestrá parta zvířat – včetně lva, žirafy, anakondy, koaly a veverky – jakou džunglí se může stát i obyčejné město.

foto



Rodinný – animovaný – komedie / USA / 94 minut / Falcon
Hrají: AJ dabing- Eddie Izzard, Keifer Sutherland, Greg Berg. Scénář: John J. Strauss, Ed Decter, Mark Gibbon, Philips Halprin Režie: Steve Williams.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika