Portishead v Praze již ve středu

Portishead v Praze již ve středu

17. 06. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Tuzemská koncertní premiéra slavné britské kapely Portishead se rychle blíží. Průkopníci trip hopu se českým divákům představí již ve středu 19. června v pražské Tipsport Areně na Výstavišti v Holešovicích. Kapela svým fanouškům slibuje velkou podívanou – co se týká skvělého zvuku i velkoplošných projekcí.
Jako předkapelu si Portishead přivezou londýnskou ženskou postpunkovou formaci Savages, která v poslední době zaujala britskou hudební scénu.

Vstupenky na pražský koncert jsou v prodeji v síti Ticketpro a Ticketportal v cenách od 890 do 1.590 Kč. Více info: www.charm-music.cz.

Portishead založili v roce 1991 zpěvačka Beth Gibbons s klávesistou a multiinstrumentalistou Geoffem Barrowem, který formaci pojmenoval po pobřežním městečku kousek od Bristolu, kde vyrůstal.

Portishead

V roce 1994 vydali Portishead debutové album Dummy, které se ve Velké Británii, i přes nechuť členů kapely k rozhovorům v médiích, setkalo až s nečekaným ohlasem – jak u posluchačů, tak i kritiků, kdy deska získala prestižní Mercury Music Prize. Krátce po jejím vydání se třetím oficiálním členem kapely stal kytarista Adrian Utley, který album koprodukoval a také hrál ve většině skladeb.
 

O tři roky později vyšlo druhé, eponymní, album. Od roku 1999 se členové věnovali vlastním sólovým projektům a producentské práci. V roce 2005 se Portishead opět dali dohromady a poprvé po sedmi letech koncertovali v Bristol Academy na benefičním koncertě pro oběti tsunami v roce 2004. Třetí studiové album pod příznačným názvem Third vyšlo v dubnu 2008.

Savages tvoří čtyři hudebnice - Jehnny Beth (zpěv), Gemma Thompson (kytara), Ayse Hassan (baskytara) a Fay Milton (bubny). Syrový a temný styl připomínající rané Public Image Ltd., Siouxsie and the Banshees nebo Joy Division zaujal již řadu médií a kritiků – z The Guardian, The Observer, New Musical Express, Pitchfork Media, Louder Than War apod.

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PORTISHEAD

Středa 19. 6. 2013
Vstup: 890 - 1.590 Kč
Vystupují:
Portishead, Savages
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika