65daysofstatic přijedou do Roxy

65daysofstatic přijedou do Roxy

19. 06. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Máte v oblibě čistě instrumentální post-rock či math-rock a související žánry kombinované s invencí  a progresivní elektronikou? Pak byste neměli chybět v úterý 8. října v Roxy, kam ten den zavítá v rámci evropského tour k novému, zatím bezejmennému albu sheffieldská formace 65daysofstatic.
Britská čtveřice svým novým, v pořadí pátým zářezem ve studiové diskografii naváže na tři roky staré album We Were Exploding Anyway a - jak je u ní zvykem - slibuje výbušný, rozmanitý a maximálně emotivní zážitek namixovaný z těch nejvybranějších přísad.
 

Kapela, která se v ČR představila samostatně v roce 2007 v rámci tour ke svému třetímu albu The Destruction of Small Ideas nebo jako support na koncertě kultovních The Cure v roce 2008, se dala dohromady původně jako trio v roce 2001. 

Pokud se dá věřit zkazkám kolujícím o založení 65daysofstatic, kapela vznikla coby projekt, jehož cílem bylo natočit soundtrack k nevydanému filmu Johna Carpentera Stealth Bomber pojednávajícím o 65 statických dnech následujících po globálním zhroucením veškeré infrastruktury a komunikace na Zemi.

Ať už tomu bylo skutečně takto nebo jsou důvody zformování 65dos úplně někde jinde, jedno je jisté -  světová alternativní scéna se se vznikem téhle žánrově těžko zařaditelné party rozrostla o interesantní instrumentální projekt, který je schopen s každou další nahrávkou bořit teze o zacyklení a neinvenčnosti současné (nejen) alternativní scény.

Potvrdilo to už debutové album The Fall of Math (2003), průlomový singl Retreat! Retreat! i následující dvě alba One Time For All Time (2005) a The Destruction of Small Ideas (2007), která hodně po svém pracovala s fenoménem post-rocku a 65dos katapultovala do první ligy současné alternativy. 

65daysofstatic

Následující, zatím poslední řadovka We Were Exploding Anyway (2010) se pak nesla mimo jiné v duchu definitivního vymanění se z pro mnohé už trochu vyčpělé a omezující post-rockové škatulky a otevření se dalším vlivům, především pak těm z ranku progresivní elektroniky. Nejenže tento krok opět posunul 65dayofsstatic na jejich cestě k co největší rozmanitosti a originalitě, ale stal se také dalším aspektem, jež dělá z koncertů 65dos zážitek z kategorie výjimečných a neopakovatelných. 

Energie a emoce, které z kapely srší na pódiu, pobláznily fanoušky alternativy od Británie až po Japonsko a je nasnadě, že totéž se dá očekávat i na jejich koncertě 8. 10. v Roxy. Zvlášť když v jeho rámci kapela představí nové album, o němž se toho sice zatím moc neví, ale s jistotu si můžete vsadit na to, že opět půjde o výbušný a pohlcují atmosférický koktejl jdoucí od zádumčivé melancholie přes  kytarové gradace až po neurotický nátěr plný emocí, hudební invence a obrovského nasazení.

65daysofstatic: https://www.facebook.com/65propaganda
FB Event: https://www.facebook.com/events/175163455984109
ROXY: http://roxy.cz/

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

65DAYSOFSTATIC - EUROPEAN TOUR 2013

Úterý 8. 10. 2013
Vstup: 340 Kč v předprodeji
Vystupují:
65daysofstatic (UK), Sleepmakeswaves (Austrálie)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika