Rozhovor se Saykem

Rozhovor se Saykem

11. 05. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Rozhovor se Saykem nabízí otázky k jeho tvorbě, ale i sahá až do úplných počátku jeho djské kariéry v Břeclavy.
Na začátek zahřívací otázka. Na jaké zajímavé akci si v poslední době měl možnost hrát? A čím byla tato akce pro Tebe zajímavá?
V poslední době nic zajímavého člověče běžný hraní hmmmm, ale budou začínat festivaly, takže teď to teprve začne bejt zajímavý....no a na ty už se těším.

Hraješ už spoustu let. S jakým stylem jsi začínal experimentovat? Nepředpokládám, že hned s d´n´b... Tak s čím? Jaká byla tvá cesta k d’n’b?
V době když jsem začínal ještě dnb neexistoval, takže jsem dával např. Technotronic, Guru Josh, Altern 8, T 99, Human Resource nebo klasický rave Westbam, Marusha a spoustu dalších.

sayko

A jak je to s muzikou nyní? Jsi „ortodoxní“ posluchač dnb, nebo si rád pustíš něco jiného, pokud ano, co by to bylo?
Neneeeee nejsem v žádném případě ortodoxní drum’n’bass-ař, rád si pouštím věci od autorů jako jsou např. Philip Glass, Chick Corea nebo Jazzanova, Fila Brazilia, Ralph Myerz & Jack Herren Band, Saint Germain nebo něco z úplně jiného soudku např. Biohazard, Panthera ... a spousta dalších.

Na stránkách klubu Fléda se lze dočíst, že se nevěnuješ pouze Djingu, ale také společně s Pavlem Fajtem stojíš za projektem Autopilote. Můžeš o tom říct něco víc? Co je to za projekt? Jaká muzika? Kde a kdy bude možné si jej přijít poslechnout?
Autopilote je projekt, který stojí na pokraji šílenství, jsou to béčkové experimentální tracky od producentů jako je např. Surgeon, Jeff Mills, Dom + Roland, Dj Vadim … do toho mé scratche přes efekt a Pavel se spoustou svých cinkátek a různých bubnů.

A co vlastně Tvoje vlastní tvorba? Ohlasy na ni jsou pozitivní. Jak to vidíš do budoucna? Nějaké konkrétní plány?
No zatím jsem toho moc pozitivního neslyšel, ale co není může bejt :-) a budoucnost, tak ta se teprve ukáže, ale v plánu mám vystupovat živě s basskytarou a mc Šohajem :-))

Jaký software a hardware při tvorbě používáš?
Logic, Reason, Filterscape, Albino 2, Minimonsta, impOSCar, Oddity, Kontakt a další. A z hardware: mc-505, cs1x, tx81z, re-301, k-1, arp omni, mg10/2, tanoy reveal

Z tvých setů a také hlavně z Tebe samotného při hraní vyzařuje neuvěřitelná energie, která doslova válcuje všechny zúčastněné. Kde se ta energie bere? Jak se „nabíjíš“?
Dobíjím ji hořkou čokoládou, to je nechutný nakopávák :-), ale když je špatný aparát, tak ani čokoláda nepomáhá hmmmm.

Předešlá otázka možná trochu sklouzává do oblasti přímo nesouvisející s Djingem, tato v tom bude pokračovat. Jak trávíš svůj volný čas, když nestojíš za gramofony nebo nepracuješ na své vlastní tvorbě?
Ze všeho nejraději se věnuji své roztomilé přítelkyni :-), nebo hraju pinec, karambol, zkouším se učit anglicky a dělám produkčního klubu BLOCK.

Dobře známý klub Block v Břeclavi… Žiješ v Břeclavi ještě nebo jsi se přestěhoval? Co se tam vůbec dá dělat? A co tam děláš ty, když nehraješ někde mimo? Četl jsem rozhovor s Tebou, kde jsi říkal, že tvůj kamarád založil Block kvůli tomu, aby jsi měl kam chodit na panáka.
Žiju v Břeclavi odjakživa a je tu skvěle, neboť je to maloměsto se vším všudy. Snad jediné co lze vytknouti je mentalita lidí (chtít všechno nejlépe zadarmo nebo ještě líp: něco k tomu dostat), ale na to si člověk taky časem zvykne :-)

Tvé východisko Břeclav je dobrý start pro Dj-e už díky tomu, že tam jsi asi zažil první akce a tu atmosféru rave parties… Tedy, máš na tu dobu (roky 1994-6) dobré vzpomínky, nebo se Tě to netýkalo?
Mam na tu dobu tak trochu smíšené vzpomínky. Kamarádi si začínají ulítávat na piku :-( a na tripech (jenže drogy nejsou pro každého !!!!!). Já mám tendence se na všechno vysrat a odjet někam pryč... ale nedostávám vízum... takže všechny prachy utrácím opět za desky:-)

A už poslední, jaké je tvé současné producentské TOP 5?
disturb 007 b
revrec 007 b
rh 73 b
mfrp 011 b
p 51 05 a

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika