Buke & Gase s Owenem Pallettem v MeetFactory

Buke & Gase s Owenem Pallettem v MeetFactory

10. 07. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Hostem pražského srpnového koncertu Owena Palletta bude velký objev The National, brooklynské duo Buke & Gase. Půjde o jejich českou premiéru, při které představí jak debut Riposte z roku 2010, tak letošní novinku General Dome. Koncert se odehraje v pondělí 5. srpna 2013 ve smíchovském klubu MeetFactory.
Arone Dyer a Aron Sanchez se potkali v sestavě post-punkové noise party Hominid. Původně Buke and Gass (později upraveno na Buke and Gase) vydali debutové EP +/- a okamžitě se ho jali zkoušet naživo. V jednom z newyorských sklípků si jich všimli Aaron a Bryce Dessnerovi z The National a nová hvězda jejich labelu Brassland Records byla na světě. „It doesn’t happen very often that we find out about an emerging rock band that is absolutely mind blowing, both on record and live. Buke & Gase is such a band,“ napsali o nich v Deli Magazine.
 

Buke and Gase jsou svými koncerty pověstní (zahráli si mimo jiné s Deerhoof, Death Grips, Flying Lotusem, Lou Reedem, Tinariwen, Mission of Burma), ale ještě zajímavější jsou jejich aranže: nástroje si totiž vyrábí doma. Takže můžete slyšet toe-burínu, „buke“, šestistrunné barytonové ukulele, nebo „gase“, hybrid baskytary. A Aronin vokál. Původně „pouze“ Pallettův support se vybarvil jako kapela, kterou stojí za to vidět i bez kanadského všeuměla.

Facebook událost: www.facebook.com/events/190599231099032

Dodal: Jana Apačka
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: OWEN PALLETT

Pondělí 5. 8. 2013
Vstup: 300 - 390 Kč
Vystupují:
Owen Pallett (CAN), Buke & Gase (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika