Dj Sidecar v rozhovoru

Dj Sidecar v rozhovoru

11. 05. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Honza Furčák aka DJ Logick připravil rozhovor s jedním z hlavních jmen sobotního Techno kongresu v Abatonu. Sidecar v rozhovoru mimo jiné tvrdí, že v sobotu se můžete těšit na pekelnou porci techna. Naše redakce akci všem čistokrevným technařům doporučuje.
Takže na začátek prostá otázka: Jak se daří, co je u Tebe nového a Tvoje nejbližší plány kromě toho, že v sobotu vystoupíš jako čestný delegát kvalitního českého techna na Techno kongresu v Abatonu?
Daří se výborně počasí nám konečně přeje, takže hned jak mi skončí divadelní sezóna, tak se chystám trochu cestovat na jih k moři, v létě absolvuji, jak je mým dobrým zvykem, poskromnu pár tanečních i méně tanečních festivalů a jak se patří si budu užívat léto.

Kdy a jak jsi se poprvé seznámil s taneční scénou a elektronickou hudbou?
Moje první setkaní s taneční elektronickou hudbou bylo asi zhruba v době, kdy vycházela věc od U 96 Das boot, se kterou jsem slavil úspěchy co by DJ už v 7. třídě na základní škole .Velkým boomem pro mě bylo seskupeni KLF, ale také spousta jiných komerčních i alternativnějších projektů.

Na české technoscéně patříš už tedy téměř k veteránům. Když se podíváš trochu dále do minulosti a měl by si to porovnat se současnou situací, popiš nám, prosím, jeden zásadní rozdíl, který Tě z pohledu jednoho z nejzkušenějších českých DJs při prvním zamyšlení hned napadne?
Současná scéna nabízí opravdu hodně. A to jak DJs tak Live actů, člověk má opravdu z čeho vybírat, někdy možná až moc .Můj osobní pocit je, že scéna nám trochu ztratila šmrnc, ale i přes to je u nás velká spousta kvalitních akcí .

Jak vůbec vznikl tvůj DJský nick a vlastníš třeba i nějakou sidecaru?
Můj nick mám ze svého mateřského klubu Punto Azul, byl mi velmi narychlo přiřknut a já se nebránil. Jinak motorku už mám, jen my zbývá dokoupit tu sajtnu :-))))

Málokdo asi ví, že gramofon a mixážní pult nejsou jedinými hudebními nástroji, které máš tzv. v malíku. Můžeš se nám pochlubit, na jaké jiné hudební nástroje umíš ještě hrát, jak si se k nim vlastně dostal a baví Tě na ně hrát a především cvičit po tolika letech stejně tak jako dříve?
Hudbě se věnuji asi už od 6 let. Hrával jsem hodně na klavír, ale trochu mě omrzelo u něj doma sedět, tak jsem přesedlal na mobilnější akordeon a ten vyhovuje absolutně po všech stránkách. Neměnil bych ho už za nic. Taky trochu zkouším bubnovat. Hudba je vášeň, která mne i živí.

Ale zpět k elektronice. Zajímal by mě i Tvůj názor na vinyl versus Final scratch a jemu podobné nové technologie. Vím, že sám hraješ jak z klasických desek, tak i právě z Final scratche, v čem tedy vidíš hlavní rozdíl. V čem je Final scratch pro DJe přínosem a věděl by si i o nějakých jeho neduzích?
Klasická deska je samozřejmě krásná, trvanlivá, zvukově dynamická, ale taky těžká a celkem nákladná věc. Technologie, jako je Final scratch, nabízí v současnosti už velmi vysokou zvukovou kvalitu. A je nutno si uvědomit, kolik muziky pojme harddisk vašeho laptopu a kolik váš kufr na desky. Ten rozdíl je zásadní. Možnosti výběru hudby jsou pak už někde jinde. Jedinou mouchou Final scratche je snad jen kalibrace s gramofony. Za předpokladu že gramofony jsou v podprůměrné kondici tak Final scratchi nepomůže ani svěcená voda. :-)))

Když zrovna nehraješ, chodíš taky rád do klubů po Praze se jen tak bavit s kamarády, nebo dáváš přednost klidnějšímu prostředí? A jak je to vůbec s Tvojí současnou hudební vytížeností, máš dostatek nabídek na hraní a baví Tě hraní stále tak, jako dříve?
Občas si samozřejmě rád zajdu poslechnout muziku, popít a pokecat s kámošema. Hraní, bych řekl, mám tak akorát, v podstatě ani netoužím po tom být nějak extra vytížený . Hrát mě samozřejmě stále baví a možná i víc než dříve .

Závěrem bych se zeptal, jak se těšíš na své sobotní vystoupení v Abatonu, co od této akce očekáváš a co si pro nás doma do svého kufru namixuješ?
Samo, že se do Abáče těším a doufám, že tam potkám spoustu známých tváří a poslechnu si pořádnou porci pekelnýho techna. Jo a jinak vám zahraju pěkný písničky, muc tuc :-))

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika