Let it Roll desáté pokračování oslavili ve velkém

Let it Roll desáté pokračování oslavili ve velkém

11. 05. 2006  |  Autor: lucas.swoboda  |  Komentáře (0)
V 1:00 začal v hlavní hale hrát očekávaný Roni Size, spolu s jeho dvorním MC Dynamite. Dynamite stále pokřikoval na Roniho, že je brzo „mrtvý muž!“. Asi po 45 minutách Roniho setu se vypnul zvuk. Report z této akce si můžete přečíst zde.
Na Harfu jsme dorazili něco před 20 hodinou a hned nás zaskočila cena lístku. Na plakátech totiž stálo, že na místě bude lístek stát 200,- kč, na webu 250,- kč a každých 500 lidí o 50,- navrch. Jelikož jsme byli asi v první 10ce nedočkavců, lístek za 300,- kč mě celkem překvapil. Ale co, nedalo se nic dělat, lístek jsme zakoupili a vešli dovnitř.

let it roll

Kolem 21 hodiny se akce začala konečně rozjíždět. Chill-out stage venku byla velmi zajímavá a také v tu chvíli asi jediné místo kde se dalo v poklidu posedět. Pravděpodobně hrál Yukimura, ale s jistotou to říci nemohu. Zajímavé „ethno reggae“ do kterého se přidávali dva chlapíci na bonga. Na začátek to byla skvělá alternativa. Po tom co jsem zaslechl, že se začalo hrát i na reggae / dancehall stage, mě moje nohy hned dovedli pod kormidla Admirála Kolíbala a příjemný zpěv Carmen z United Flavour mě doprovázel při procházce všude kolem.

Chvíli po reggae se rozjela i dnb stage, kde se jako první do gramofonů zamotal Inspiral X62, který roztancoval víc okének než lidí. Jeho hraní mne nijak moc nezaujalo protože výběr jeho desek byl spíše takový „happy meal“ s nádechem d’n‘b popu, za vše asi mluví klasická pecička „WeWant Your Soul“. Abych nebyl jen kritický, tak několik desek mne potěšilo - Ed Rush & Otical, nebo Out Of Space od The Prodygi. Bohužel zvuk byl tak hrozný, že jsem ještě před koncem setu radši odešel. Na reggae stage svoje černé placky stále ovládal Admirál Kolíbal, který hrál staré dobré pecky, jako jsou ke slyšení v jeho pořadu na radiu Akropolis. Jeho reggae mne vždycky baví, jelikož je to asi nejvíce „řádící“ DJ, kterého jsem kdy viděl.

let it roll

Něco kolem 22:00 hodiny na dnb stage nastoupila Katcha s dvojicí Mc Jacob a Mc Nu.C. Na tuhle kombinaci jsem se hodně těšil, ale i tak jsme radši postávali vzadu. Katcha měla neuvěřitelně přebuzený zvuk, který ještě dokreslovaly hlasy Mc’s. Oba sice dav celkem rozskákali, nicméně se mi zdálo, že mi upadnou obě uši. Každopádně to byla zajímavá podívaná. Bohužel problémy se zvukem mi zkazily celkový poslech.

Na reggae stage mezitím probíhala soutěž Dancehall Queen, kterou jsem pořadně nestihl a dostal jsem se na ní teprve až při vyhlašování vítězek. Během této soutěže začal na hlavní dnb stage hrát Inpact, ale i přes to jsme byli radši venku a sledovali přípravu fire show v podaní skupiny Tribo Fuego. Vše za podpory chill-out stage, která měla během celého večera asi nejlepší zvuk. Fire show byla celkově hodně povedená a kousky ke kterým hráli chlapíci na bubny se nedali přestat sledovat.

let it roll

Kolem 01:00 začal na hlavní hale hrát očekávaný Roni Size, spolu s jeho dvorním MC Dynamite. Nebyl jsem blízko, takže nevím jak to vypadalo pod jeho rukama, ale zvuk zněl za celý večer asi nejčistěji. Dynamite stále pokřikoval na Roniho, že je brzo „mrtvý muž!“. Asi po 45 minutách Roniho setu se vypnul zvuk. Vůbec jsem nevěděl co se stalo, ale koukal jsem, že spousta lidí odchází a Roni si mezitím hraje se svou osobní kamerou a úsměv na tváři mu stále zůstává.

let it roll

Využil jsem situace a šel se podívat na dance hall, kde hrál Damalistikaka Roots Survival Sound. Jeho reggae je opravdu zajímavá hudba a vydržel jsem se vlnit dost dlouho. Ale opět začal hrát Roni a už jsme zase tančili na dnb. Konec akce jsme zakončili opět na reggae stage, kde hrála grupa Rocka Flex + Jacob. Jacobova hláška „Máte rádi Dancehall?“ mne vyloudila asi 50x usměv na tváři a doprovodila mě na vlak.

Fotoreport z Let it Roll zde

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika