FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival Boskovice byl zahájen

Festival Boskovice byl zahájen
12. 07. 2013   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Ve čtvrtek 11. července byl v zámeckém skleníku v Boskovicích zahájen již 21. ročník festivalu. Úvodu se zhostil jako každý rok předseda sdružení Unijazz Čestmír Huňát, místostarostové města Boskovice a festival pozdravil i kulturní atašé Velvyslanectví Slovenské republiky a ředitel Slovenského institutu v Praze Ladislav Snopko. Poté oficiálně odstartovala další ročník festivalu česká klezmerová kapela RabiGabi a.G.
Vernisáž výstav v Muzeu Boskovicka doprovodila mezinárodní kapela Qaraba Ensemble, která pro velký úspěch zahraje samostatný koncert v sobotu ve 14.00 u antikvariátu. Poté se návštěvníci přesunuli do skleníku na scénu Blues Alive Boskovice 2013,kde produkci zakončoval popůlnoční jam session. Také palouk před hradem se zaplnil a zábava pokračovala dlouho do noci.

Již nyní je stanové městečko téměř plné a festival hostil už první den přes tisícovku návštěvníků. I když je chlaději, počasí festivalu zatím přeje a pořadatelé doufají, že vydrží bez deště až do neděle.

Od včerejšího odpoledne je také možné sledovat online přenosy z jednotlivých hudebních scén na stránkách: http://unijazz.tv/

Z PÁTEČNÍHO PROGRAMU
Páteční den opět začal projekcemi v kině Panorama a to již ráno v 9.30 filmem Zbehovia a pútnici. V 15,00 se otevřou brány UNI scény, která se přestěhovala do panského dvora, kde se představí mimo jiné Vladimír Václavek, Longital, J a další. V zámeckém skleníku se dnes sejdou fanoušci jazzu a vystoupí zde například Beata Hlavenková Trio, Pitch Bender nebo německé duo Twain.

V synagoze se představí Petr Linhart a 29 Saiten. Pak už se otevřou brány letního kina a diváci se dočkají vyvrcholení pátečního programu. Večer zahájí ve 21:00 kapela Čankišou, následovat budou polští Klezmafour, Kill The Dandies! a večer uzavře kapela Už jsme doma.

na co se mohou návštěvníci těšit o víkendu
Rozhodně na bohatý festivalový program. Z filmové nabídky to bude například trilogie Hořící keř režisérky Agnieszky Holland, dále pak Můj pes Killer a mnoho dalších. V sobotu se dále představí divadla Teatr Novogo Fronta či Cirkus TeTy na hradě, kapely Kontroll, Kittchen, Květy, Plum z Polska a další na UNI scéně v panském dvoře, fanoušci českého a německého jazzu se mohou těšit na skupiny Schmetterling a No Kissing z Německa nebo Nano Illusions v zámeckém skleníku. Závěrečný koncert v letním kině bude patřit maďarské kapele Kerekes Band, Kubo Ursiny & Provisorium, z Izraele k nám zavítá Psoy Korolenko & Oy Division a večer zakončí legendární Mňága a Žďorp.

Program však zdaleka nekončí a nedělní dopoledne bude opět patřit filmům – promítnou se například filmy mapující zločiny českého komunismu a mnoho dalších. UNI scéna v panském dvoře odstartuje už ve 12,30. Zahrají kapely Karlovy hračky, Fru Fru nebo Květy.

Nejenom děti se mohou těšit na nedělní odpoledne ve farské zahradě, které už tradičně patří loutkovým divadlům. Představí se Toy Machine, Kolárka, Loutky bez hranic, Divadlo Rózy Blechové a divadlo KAM.

Bohatý je také víkendový doprovodný program: cyklovýlet, prohlídka židovské čtvrti, workshopy u jednotlivých scén, autorská čtení i čtení pohádek....

Veškeré podrobnosti na www.boskovice-festival.cz

PRODEJ VSTUPENEK NA MÍSTĚ
Permanentka na 4 dny (platí v letním kině, na hradě, v zámeckém skleníku, v panském dvoře, v muzeu a ve farské zahradě)
základní: 590 Kč
studentská: 490 Kč / pro držitele karet ISIC, ALIVE(IYTC), ITIC, STAFF
členská: 250 Kč

držitelé karet ZTP a držitelé karet ZTP-P + doprovod: 250 Kč
Filmová permanentka 150 Kč / platí na všechny filmy v kině Panorama i v letním kině
Vstupenky na jednotlivé akce od 20 do 290 Kč
Děti do 12 let v doprovodu rodičů zdarma (kromě představení Kašpárka v rohlíku, jehož je sdružení Unijazz pouze spolupořadatelem)

Dodal: Petra Černá, Unijazz
BOSKOVICE

BOSKOVICE

Čtvrtek 11. 7. 2013 až Neděle 14. 7. 2013
450 Kč / 590 Kč
Vystupují:
Už jsme doma, Mňága a Žďorp, RabiGabi a.G., Przytula & Kruk (PL), Petra Börnerová Trio (CZ/SK/H), The Kingsize Boogiemen, Roosevelt Houserockers (A), Klezmafour (PL), Čankišou,, Kill The Dandies!, Už jsme doma, Kubo Ursiny & Provisorium (SK), Kerekes Band (HU), Vladimír Václavek, Longital (SK), noAR+IS+, Kontroll, Posledné decembrové dni (SK), Kittchen, Plum (PL), Beata Hlavenková trio, Dorschner-Kaczinsky (GER), Twain (GER), Pitch Bender, Schmetterling (GER), Vladimíra Krčková a Martin Brunner, No Kissing (GER) Nano Illusions, BBP, Permon Balet Superstar, Fru Fru, Květy, divadla Teatro Novogo Fronta, Loutky bez hranic a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |