Prago Union v České televizi

Prago Union v České televizi

22. 07. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Kato začíná mít pomalu patent na reprezentaci domácího hiphopu na obrazovce České Televize. Nejdříve ho spolu s Marem vyzpovídali koncem Června v pořadu Kulturama, aby pak dostal ve čtvrtek 18. července prostor znovu, tentokrát v kulturní sekci pořadu Události komentáře.
Ten se kvůli politickým veletočům, co dostávají před kulturou vždy mediální přednost, povedl natočit až na třetí pokus, ale povedl, a to se počítá. Kato se tam prezentoval jako zástupce jednoho ze 3 výrazných, osobitých hlasů na pražské hiphopové scéně, kteří jednak překračují svou domácí hiphopovou škatulku a druhak vydali v rychlém sledu své nové desky (Vladimir 518 – Idiot, WWW – Atomová včela a Prago Union – Vážná hudba). Popasoval se s tím se ctí, a i když vydal Vážnou hudbu, zas tak vážně se nebral.

Kulturama:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10315082629-kulturama/

Události komentáře:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096898594-udalosti-komentare/

STARÝ NOVÝ SOUND
Champion Sound, doprovodná kapela Prago Union změnila obsazení za bicíma. Nový bicman CHS zove se Gury. U této příležitosti ale došlo nejen k personální rytmické rošádě a k nacvičení nových věcí z nového alba Vážná hudba, ale i k sáhnutí do materiálu starého a jeho novému nastudování. Parta pořídila pár nových kousků gýru do svého instrumentálního vozového parku - od většího zapojení padu přes triggerovaný kopák bicích po nové kytáry a nově vypimpené šlapky pana Mráčka a najednou to kope zas o něco líp a chytlo to novej švunk. Aktualizace zvuková jde navíc ruku v ruce s aktualizací vizuální – jak web pragounion.cz, tak koncertní bannery kapely jsou všechny v diziku ilustrací z obalu alba Vážná hudba alá Přemek Ponáhlý.

JAKO ŽAMPYJONY PO DEŠTI
Tak rostou úspěchy živé kapely od Prago Union – Champion Sound. Etablovala se tak, že koncert Prago Union s kapelou už většina lidí nebere jako něco navíc, ale jako standard. A i pravověrným hiphoperům dokázali, že dřevnímu hiphopovému soundu Prago Union, jak ho mají rádi, kapela neubírá. Naopak. Na loňském festivalu Votvírák pak kapela ukázala, že má i na víc, než na roli bezejmenného křoví a odehrála tam naprosto suverénním způsobem 6 koncertů po sobě. Jako by křečí a únavy nebylo. Prago Union, Majk Spirit, PIO Squad, MC Gey & DJ Fatte a Vec si předávali mikrofonovou štafetu, zatímco muziku držel stále Champion Sound, jenž ještě na samý úvod zahrál ještě pro bboys a bgirls. Tahle událost spatřila v polovině Června světlo světa v podobě DVD #1 SOUND, které bude už navždy připomínat, jak to Žampyjon Sound aka Keepers Of The Funk udrželi.

champion Sound SDK

CHS ale nežije z ozvěn minulosti. Kombo s Vecem znovu posvětil třeba var několikatisícového kotle na festivalu Pohoda. A co se bboy spektra týče: potřetí za sebou Champion zadiktoval na největším tanečním kempu široko daleko SDK Europe v Jedovnici u Brna, reprezentoval na akci Rock The Block v Hannoveru, zahrál soundtrack k první domácí kvalifikaci na prestižní battle R16, a to největší teprve přichází na podzim. Další edice mocného bboy meetingu Outbreak na Slovensku, další Dance Factor v Blavě, další hraní ve Francii – akce Top 2 The Floor na zámku Chateau de Blandy-les-Tours a jedno další světové finále – Battle Of The Year v Německu. Nejprestižnější bboy akce na světě s 24 lety historie a více jak 12.000 diváky v hale v Braunschweigu dosud viděla zástupce z Čech jednou jedinkrát. Až letos tam bude mít naše hrouda reprezent díky Champion Sound podruhé!

www.championsound.cz

FESTIVALOVÁ JÍZDA KRÁLŮ
Už třetí letní prázdniny po sobě Prago Union žádné prázdniny nemají. Už třetí sezonu totiž poctivě hoblují prkna, co znamenají festivalová pódia. Už třetí rok poctivě přeskakují nějaké škatulky a podobné nesmysly. Už třetí rok po sobě mají Prago úspěch bez ohledu na to, kam přijedou a jaké je obvyklé žánrové zaměření toho kterého festivalu. Od rocku, přes alternu po punk a psycho billy a domu do hiphopu, Prago je to, na čem se lidé na fesťácích shodujou. Kde už tedy bodovali letos?

Červnové fesťáky a vzpomínky na pěkných pár tisícovek na svítícím nočním Votvíráku nebo příjemném odpoledním United Islands už lehce blednou, ale kdo a co by nebledlo v záři Červencové. Dobře zabržděný Red Bull Tour Bus na Rock For People se bez debat nejvíce rozjel právě s Prago, co zajímavě nakopli i první ročník Vysočina Festu v parádním jihlavském amfiteátru a slovenská Pohoda? To byl po 2 letech zase kouř rozměrů naprosto nevídaných.

Supr je to už teď, ale když máme ještě před sebou Battle Kings, Mighty Sounds, UV Festival, Outbreak, Grape, Lovosický Žafest, Keltskou noc, Starák fest, Šumava Rocks, Rock For Church(ill) a Hip Hop Kemp? Druhá půlka léta bude ještě veliká divočina.

Dodal: Affro/Boombox.cz
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika