FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Sziget nabídne hvězdy již za pár dní

Sziget nabídne hvězdy již za pár dní
24. 07. 2013   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Na hlavním podiu se to bude hemžit jmény jako Blur, Nick Cave, Biffy Clyro, Franz Ferdinand, Regina Spektor či Mika, ale festival nabízí další čtyři velká podia, desítku menších a bezpočet dalších prostranství kde probíhá program. Koná se celý týden od 5. do 12. srpna 2013 v maďarské metropoli Budapešť.
Festival Sziget patří s téměř 400 tisící návštěvníky v loňském roce k největším Evropě. Za rok 2011 získal festival evropské ocenění v hlavní kategorii Best Major Festival a v roce 2012 se konal jubilejní dvacátý ročník.
 

Hlavní open air pódia
Největší pozornost přitahuje samozřejmě hlavní pódium – Pop Rock Main Stage. Fanoušci zde mohou vidět hvězdy jako Blur (9.8.), Nick Cave and The Bad Seeds (7.8.), Skunk Anansie (7.8.), Biffy Clyro (8.8) Mika (10.8.), Franz Ferdinand (11.8.) a řadu dalších, celkem téměř dvacet koncertů světových hvězd . Závěrečnou obří pyrotechnickou show, která festival zakončí, bude doprovázet David Guetta. Ale Sziget nabízí řadu dalších podií.

Kompletní program najdete na http://www.szigetfestival.sk/program

Na festivalu je pět hlavních scén, tři open air a dvě kryté. OTP Bank World music party pódium je druhé největší open air pódium a můžete se těšit na vystoupení skupin Calexico (9.8.), Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra (9.8.), Rachid Taha (8.8.) Dubioza Kolektiv (7.8.), Muzsikás (6.8.) či také na jediného zástupce z ČR na tomto pódiu, kapelu Čankišou (10.8.).

Scéna OTP Bank World music: http://www.szigetfestival.cz/news/120_world_music_na_szigetu.58.html

K velkým podiím se také řadí ještě Hungarian Music stage, která jak název napovídá, představí všem to nejlepší z maďarské současné scény a to více než čtyři desítky koncertů.

Obří party stany
Dva obří stany pro desetitisíce fanoušků jsou tematicky rozděleny. Party Arena bude dějištěm obří tanečních party pod vedením těch největších jmen elektronické hudby jako jsou Chase & Status live (7.8.), Nicky Romero (8.8.), Empire of The Sun (11.8.), Felix Cartal (11.8.) a přes tři desítky dalších jmen. Druhý stan ukrývá pódium nazvané A38 Stage a tady se odehrají fantastické koncerty takových kapel jako Bad Religion (8.8.), Woodkid (9.8.), ZAZ (11.8.), Katy B (11.8.), Hadounken ( 10.8.), Parov Stelar (10.8.), Flogging Molly (7.8.) a desítky dalších.

Stovky dalších koncertů
Malá pódia nabízejí dohromady stovky koncertů všech různých žánrů. Taneční party nabídne Coloseum, odpočinkovou verzi s koupáním pak Sziget Beach, elektronický chill-out Cökxpon Chill Garden, kde kromě koncertů probíhají i workshopy. Tanečně se můžete vyřádit také na Afro-Latin Reggae Stage, a pokud jste milovník revivalů a tribute projektů je tu YouTube Tribute Stage.

Romská hudba nabízí mnoho variant, ale při žádné se nebudete nudit a většinou budete i tančit až do úplného padnutí. O tom se můžete přesvědčit ve velkém krytém stanu, kde bude pódium Yeni Raki Roma Tent. Atraktivní program je sestaven z toho nejlepšího, co je z romské kultury na mezinárodní scéně k mání, od indického cirkusu a holandského pop-reggae přes francouzskou kytarovku a italské punk-dub-tarantella až po tango, jazz či klasické hity smíchané s autentickým čardášem. Irish pub bude nabízet koncerty věnované opět tematicky irské a keltské hudbě a to v prostředí, které jí tak svědčí, v stylové irské hospodě. Bluesovou hudbu uslyšíte na D-Link Blues Színpad, která hostí např. Mississippi Big Beat, ze Slovenska Jerguše Oravce, či z USA příchozí Dave Herrero. Holandské scéně se věnuje Holland Meets Hungary stage a proniknout do italské nezávislé hudební scény pomůžou koncerty na Puglia Sounds - Mambo Stage.

Češi na Sziget festivalu
Na festivalu Sziget vystoupí také tři české kapely. Čankišou na druhém největším pódiu celého Szigetu, na OTP Bank World music stage v sobotu 10. 8., v neděli mezi špičkou romské hudby se představí Terne Čhave v Roma Tent a jako nováček a vítěz českého Youtube festu v úterý vystoupí duo IAN.

Nultý den a mínus jedna
Festival Sziget trvá celý týden, dva dny startovací a poté pět regulérních dní. Zkušený festivalový návštěvník ví, že včasný příjezd poskytuje výhody a u Szigetu to platí dvojnásob. Brány se otevírají již -1 den (pondělí 5.8.). A I nultý den (úterý 6. 8.) stojí za to. Více zde: http://www.szigetfestival.cz/news/zahivacka_szigetu_trva_dva_dny_-_pruvodce.80.html

Sziget festival - Island of Freedom, je známý také svým širokým doprovodným programem, v rámci kterého se na ostrově odehrává řada divadelních představení. Nově je otevřeno místo nazvané Cirque du Sziget, které bude hostit dech beroucí produkci “nového cirkusu” a působivé vystoupení mladých maďarských akrobatů. Nově se také otevírá Sziget Beach. V předchozích letech bylo z bezpečnostních důvodů striktně zakázáno se koupat a letos poprvé, díky novým možnostem, bude možné se osvěžit na speciální pláži. Fantastické 65 metrů obří ruské kolo Sziget Eye s neuvěřitelnou vyhlídkou na celý Sziget a i Budapešť. A je tu také famózní Giant Street Theatre, nabízející pouliční umělce z celého světa. A spousta dalších míst, kde se odehrává další program.

Nonstop týden plný zábavy se koná od 5. do 12. srpna v Budapešti.

Vstupenky lze zakoupit v síti Eventim CZ již jen do 28.7. a po té pouze na webu na na www.szigetfestival.cz, nebo na http://www.facebook.com/SzigetCZ.

Dodal: Premysl Stepanek, Sziget festival
SZIGET (HU)

SZIGET (HU)

Pondělí 5. 8. 2013 až Pondělí 12. 8. 2013
weekly pass - 199 EUR do 5.5.2013
Vystupují:
ALEX CLARE (UK), REGINA SPEKTOR (USA), MYSTERY JETS (UK), ENTER SHIKARI (UK), LES TAMBOURS DU BRONX (F), SKUNK ANANSIE (UK), DIZZEE RASCAL (UK), !!! (USA), EDITORS (UK), FIREWATER (USA), IN MEMORY OF LASZLO BODI (CIPŐ), DIE ÄRZTE (D), SKA-P (E), SEEED (D), FRANZ FERDINAND (UK), QUIMBY IN WONDERLAND, NICK CAVE & THE BAD SEEDS (AUS), BIFFY CLYRO (UK), BLUR (UK) ,MIKA (UK), END SHOW WITH DAVID GUETTA (F), MOANA & THE TRIBE (NZ), APPRIL PROJECT, TAKO LAKO (SRB-DK), WARSAW VILLAGE BAND (PL), DAKHABRAKHA (UKR), CANKISOU (CZ), R.U.T.A. (PL), LA PEGATINA (E), PARNO GRASZT FEAT. LATCHO DROM, ŠHUTKA ROMA RAP (MK), SÖNDÖRGŐ, FIGLI DI MADRE IGNOTA (I), MUZSIKÁS - 40th Anniversary Concert, DUBIOZA KOLEKTIV (BA), PANNONIA ALLSTARS SKA ORCHESTRA, CALEXICO (USA), MOKOOMBA (ZW), BESH O DROM FEAT. PALYA BEA, CSÍK ZENEKAR ÉS BARÁTAI, RACHID TAHA (F), EMIR KUSTIRICA & THE NO SMOKING ORCHESTRA (SRB), LENINGRAD (RU), ABATRONICS - FANFARA TIRANA MEETS TRANSGLOBAL UNDERGROUND (ALB-UK), THE JOY FORMIDABLE (UK), AFTERHOURS (I), MONOPHONA (LUX), DAILY BREAD (NL), SPLENDID (NL), BLAUDZUN (NL), BALTHAZAR (B), LEFT BOY (A), TIMBUKTU & DAMN! (S), RUBIK (FIN), CHASE & STATUS LIVE (UK). NERO LIVE (UK), BOOKA SHADE LIVE (D), DUB FX (AUS), EMPIRE OF THE SUN (AUS), SANFRANCISCOBEAT, NIKOLA, STEREOPALMA, CHRISS VS. DANDY, MONKEY6, NINA KRAVIZ (RU), JAY LUMEN, MUZZAIK, JOZIF (UK), FELIX CARTAL (CAN), CHRIS LIEBING (D), NICKY ROMERO (NL), SEBASTIAN INGROSSO (S), JOHN DIGWEED (UK), BOYS NOIZE LIVE (D), HOT X, CHUCKIE (NL), OTTO KNOWS (S) ,EROL ALKAN (UK), GUY J (ISR), OSCAR MULERO (E), ANDRO, JULIA CARPENTER, SIKZTAH, HOFFMAESTRO (S), TRIGGERFINGER (B), SKIP&DIE (NL), IVA LAMKUM (NZ), THE BOTS (UK), EVERYTHING EVERYTHING (UK), DONOTS (D), DRY THE RIVER (UK), NNEKA (NIG-D), THE CRIBS (UK), FLOGGING MOLLY (USA), WAX TAILOR (F), LITTLE BOOTS (UK), EMILÍANA TORRINI (ISL), ZAZ (F), DEICHKIND (D), MICHAEL KIWANUKA (UK), PETER BJORN & JOHN (S), HADOUKEN! (UK), TAME IMPALA (AUS), BAT FOR LASHES (UK), BAD RELIGION (USA), WOODKID (F), PAROV STELAR (A), KATY B (UK), TOTALLY ENORMOUS EXTINCT DINOSAURS (UK), KEES VAN HONDT (NL), RANGLEKLODS LIVE (DK), GESAFFELSTEIN LIVE (F), NETSKY LIVE (B), NOISIA (NL), CAMO & KROOKED DJ SET (A), TECHNO KUNST: TOMMY FOUR SEVEN (D), FEED ME DJ SET (UK), PÖLI VS. POLARIZE, DOP (F), TECHNO KUNST: MARCEL DETTMANN (D), DUBLIC, JADE, IAN AUTORUN b2b MARKOV a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |