FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Benátská noc, aneb horko kam se podíváš

Benátská noc, aneb horko kam se podíváš
30. 07. 2013   |   Autor: Misha   |   Komentáře (0)
Liberecký areál Vesec po roce opět ožil, aby přivítal 21. ročník festivalu Benátská noc. V loňském roce měl tento areál premiéru a i letos pořadatelé neváhali a rozhodli se navázat na loňský úspěch. Minulý ročník se vyvedl na jedničku, ale malou chybičku na kráse mu způsobilo počasí, a proto jsme si všichni velmi přáli, aby tomu letos bylo jinak.
Naše přání byla vyslyšena a po celou dobu konání festivalu bylo krásně slunečno a teplo. I když, zde se mnou může někdo nesouhlasit, že nebylo teplo, ale pořádné horko.
 

Přestože oficiální program festivalu začínal až v pátek, již ve čtvrtek se konal speciální slovenský večer pro nedočkavé, kterých se našlo poměrně hodně. V podvečer na hlavní stage vystoupili Wild People. Poté přišlo na řadu vystoupení Katariny Knechtové, která na četné výzvy z publika zazpívala i svůj hit Spomaľ. Největší hvězdou čtvrtečního večera se stal Miro Žbirka v doprovodu filharmonického orchestru z Olomouce. Právě jeho vystoupení přilákalo před hlavní stage nejvíce fanoušků. Nestárnoucí Meky zahrál své největší hity, mezi kterými nechyběl ani Biely kvet, Balada o poľných vtákoch, Atlantída nebo Čo bolí to prebolí, které si se zpěvákem zazpívala zpěvačka Martha.

V pátek se areál veřejnosti otevřel už v deset hodin ráno. Těm, kteří nejeli za poznáním krás města Liberec, nabídly osvěžení nejen pivní pípy, ale nově i sněhová děla. Páteční program odstartovali na hlavní stage Anopheles, kteří se mohli opřít o své věrné fanoušky. Odpolední program probíhal už i na druhém pódiu, kde se fanoušci mohli těšit třeba na kapely Žralok ve zdi, Argema, Citron nebo Alkehol.
 

Na hlavní stage to v parném odpoledni nejprve rozjeli Pipes and Pints, poté Wohnout, kteří nevynechali své největší hity, jako Sej konopí nebo Gastrosexuál. Populární dvojka Těžkej Pokondr svým zábavným vystoupením rozproudila celý areál. Neskutečné bláznovství před hlavním pódiem poté ale rozpoutali Monkey Business a hity jako Slim Jim nebo Piece Of My Life dostaly publikum ještě více do varu.

Prvním vrcholem večera se dá nazvat vystoupení rockové kapely Sunrise Avenue. Finové fanoušky nadchli už na minulém ročníku a ani letos jejich vystoupení nemělo chybu. Všichni do jednoho jsme si užívali neskutečný optimismus, který sálal ze skladeb a melodií a zpívali si s nimi jejich největší hity, mezi něž patří I Don´t Dance, Hollywood Hills nebo Fairytale Gone Bad. Druhým vrcholem byla pořádná dávka metalu od fenomenální švédské skupiny Sabaton. Vystoupení skupiny bylo nejen o metalu, ale také o téměř „One man show“ frontmana Joakima Bródena, který vřele komunikoval v češtině s nadšeným publikem.

Druhý den jsme se opět probudili do pěkně horkého dne, a když myslím pěkně, tak i mně jako milovnici tepla bylo neskutečné vedro. Pořadatelé nezaváhali a mimo sněžných děl zařídili ještě kropící stroje od místních hasičů.

Přestože to již na obou stage od raného odpoledne vřelo, velké vedro nedovolilo lidem skákat u podia a spíše zvolili cestou poslechu vleže. Přesto se našli někteří, kteří se vydováděli s na podiu skákajícím Walda Gangem. Odpolední hvězda David Koller se na podium vyřítil s neskutečnou energií, a přestože byl během několika minut zborcený potem od hlavy až k patě, nepolevil ani na minutku. Ba naopak, předvedl neskutečnou show na bicích a zahrál snad všechny své hity a i ty od kapely Lucie.

Poté už přišla řada na pro mě naprosto neznámou britskou kapelu James. Co říci, jejich hudebním zaměření mi neříkalo a jediné vzrušení přišlo, až když zpěvák seskočil zpívat mezi posluchače.

Podle očekávání a i zcela zaslouženě se utvořil obrovský kotel na hlavní hvězdu Benátské noci, finskou kapelu Nightwish. Většina fanoušků se tlačila vpředu již dvě hodiny před jejich vystoupením. Všichni jsme byli zvědaví, jak to bude zpívat nové zpěvačce Floor Jansen. Flor je diametrálně odlišná od své předchůdkyně Anette, nejen po vizuální stránce, ale hlavně po té hlasové. Vystoupení Nightwish bylo bezesporu nejlepším z celého festivalu a to nejen díky ohnivým a pyroefektům, ale také díky neskutečně energickému vystoupení kapely doplněném úžasnou atmosférou od fanoušků.
 

Na druhé stage díky tomu trošku zapadlo vystoupení Anety Langerové, ale i ona měla své skalní fandy, kteří si její vystoupení užili. O závěr večera se poté postarala formace z Německa N.O.H.A. , která se nebojí a experimentuje s různými žánry, a proto si její vystoupení musí užít téměř každý.

Neděle slibovala extremní teploty blížící se ke 40°C. Kdo se takto vysokých teplot nezalekl, neodjel k domovu či někam k vodě, tak si mohl opět vychutnat připravený hudební koktejl namíchaný z českých interpretů. Ať už v podobě vystoupení Radůzy, Buty či Věry Špinarové na hlavní stage nebo Memphis, Ivana Hlase, Xindla X nebo Blue Effectu na té druhé.

21. ročník festivalu Benátská noc sebou přinesl prolomení prokletí v podobě deštivého počasí, vynikající mix účinkujících a skvělou atmosféru vytvořenou nadšenými fanoušky. A na závěr snad už jen dodat: tak zase za rok!.
BENÁTSKÁ NOC

BENÁTSKÁ NOC

Pátek 26. 7. 2013 až Neděle 28. 7. 2013
990 - 1313 Kč v předprodeji
Vystupují:
Nightwish (FIN), Sunrise Avenue (FIN), James (UK), Sabaton (SWE), N.O.H.A. (D), XIII. Století, Monkey Business, Pražský výběr, Wohnout, Charlie Straigth, Aneta Langerová, Marta Kubišová, David Koller, Radůza, Iné Kafe, Dabid Deyl, Walda Gang, Doctor PP, Těžkej Pokondr, Peter Bič Projekt, Desmond, Harlej, BSP, Citron, Doga a spousta dalších
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |