FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Zero festival - bav se a pomáhej!

Zero festival - bav se a pomáhej!
31. 07. 2013   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Zero festival dává dohromady taneční muziku a charitu, party pro Tibet proběhne 7. 9. na hradě Veveří. Vstupné je volné. Nemusíte dát nic, přijďte se prostě pobavit. A nebo dejte tolik, kolik uznáte za vhodné. Za vybrané peníze nakoupí občanské sdružení M.O.S.T. stádo koz pro vesnici tibetských uprchlíků v Ladakhu.
„Jedna koza vyjde na 900 Kč. Domluvte se s přáteli, přispějte stovku a pokud nemáte, tak aspoň dvacku. Pomůže cokoliv“, vysvětluje pořadatel Tomáš Kohl.
 
The Sect

Kdo bude hrát?
Z Holandska přijede Bart Van Dijk, jako jeden z dvojice DJů hrajících pod nickem June Miller. Inspiraci sbírali mnoho let při cestování napříč Evropou nejprve s kapelami, aby je v roce 2007 učaroval drum and bass. Tak byla zrozena legenda. V České republice je ZERO festival ojedinělou příležitostí slyšet tyto mágy zlomených beatů na živo. Break hrál v Brně poprvé a naposled před šesti lety. Můžete ho slyšet desetkrát a vždy to bude jiné. První sety míchal na devadesátiminutové kazety ve čtrnácti letech, o deset roků později už dělal v Hollywoodu s platinovými hvězdami. Letos pracoval na nových mixech, které uslyšíme i na hradě Veveří. Dave Edwards, také jako jeden z dvojice producentů známých pod jménem THE SECT, nebo-li DJové Blade & Virtua. The Sect od samého začátku patřili ke špičkám techno drum and bassu a mají na svém kontě kultová EP „The Sect" a „The Beyond Of Fear", hitové singly „Axon", „Anihilation" a nebo remix Panaceovi klasiky „Burning Like A Fire", remix „Aural Exciter" Glenna Wilsona a v neposlední řadě vlastní debutové a peckami napěchované album „Fractured State". Českou scénu bude na festivalu reprezentovat RIDO. Prostor dostane i electro a techhouse v podání Lesního lidu.
 

Kdo jsme?
Všichni máme mnohaleté zkušenosti s pořádáním kulturních akcí. Vedení pořadatelského týmu se podepsalo pod party Bassinfection, která už patří mezi kultovní záležitosti nejen moravské dnb scény. Za dvanáct let své existence hostila ta nejzásadnější jména drumandbassové scény. Mezi pravidelné a úspěšné klubovky z dílny pořadatelů ZERO festivalu patří určitě i Stepslet nebo Free Mondays na brněnské Flédě. „Na party se chodíme bavit už pár let. Napadlo nás, že bychom spojili příjemné s užitečným. A oživit scénu něčím novým. Akcí, které pořád dokola zvou stále stejná jména, máme u nás dost. Přinášíme nový koncept. Proto chceme podpořit právě Tibeťany, kteří si mohou o našem způsobu života nechat jen zdát. Všichni si přece můžeme dát na akci o dva panáky míň a peníze dát na dobrou věc. Kromě toho se moc často nestává, že bychom tak zajímavé DJs mohli vidět za vstupné, které si určíme sami,“ řekl pořadatel Mirek Kučera.

Break

Jak půjdou peníze do Ladakhu?
Po akci předáme výtěžek občanskému sdružení M.O.S.T. Je naší absolutní prioritou vše provést naprosto transparentně. Peníze budeme předávat v zapečetěných kasičkách, umožníme komukoli a kdykoli tento náš slib na místě zkontrolovat. Naše spolupracovnice Jana Neboráková je v těchto dnech na místě v Indii s tibetskými uprchlíky. „O tom, kdo dostane kozy, rozhoduje vždy místní rada dané vesnice v čele se starostou. Všichni muži se sejdou a dlouze debatují nad situací všech rodin v komunitě. Po mnoha hodinách demokraticky rozhodnou, které rodiny budou podpořeny. Vždy jsou to ty, které pomoc potřebují nejvíce,” říká Jana. Situace pro Tibeťany není v horách vůbec jednoduchá. „Každá rodina je na tom jinak. Je ale mnoho rodin, které žijí na pokraji přežití. Stáda s kozami jsou jejich hlavním majetkem a jediným zdrojem obživy. Pokud by počet koz klesl pod určité množství, rodiny by se již nemohly uživit a byly by nuceny odejít do měst, kde je pro ně téměř nemožné si najít práci. Tím, že je podpoříme, dáme jim kozy a posílíme jejich stáda, budou moci nomádi žít dále ve svém přirozeném prostředí. Přispějeme tím zároveň k zachování velice unikátní tibetské nomádské kultury,“ popisuje Jana, která tu letos v létě tráví měsíc, aby zjistila aktuální situaci.



Jak můžeš pomoci?
Přijď 7. 9. na hrad Veveří a u vstupu hoď do kasičky svůj příspěvek tibetským uprchlíkům. Celá koza vyjde na devět stovek. Pomůže každá koruna. A pokud zrovna nemáš. Přijď a pomož nám vytvořit nezapomenutelnou dnb hradní atmosféru!

Dodal: Aika, Zero festival
ZERO FESTIVAL

ZERO FESTIVAL

Sobota 7. 9. 2013
dobrovolné vstupné
Vystupují:
Berak (UK), June Miller (NL), The Sect (UK), Rido (CZ), Pier, Mercur, Vaczech, Helmut, NTKZ, Checkmate, Jean Hllavino, Kema, Peter Pea, W. DJ, Ivka a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |