Parov Stelar přijedou s novým albem do Prahy

Parov Stelar přijedou s novým albem do Prahy

15. 08. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Před pár lety o nějakém elektroswingu nikdo nikdy neslyšel. Jednoho dne Marcusovi Fürederovi na gramofonu začalo přes škrábanec přeskakovat staré LP jedné z největších jazzových zpěvaček všech dob Billie Holiday. Úsek skladby hrál do kola a Marcuse to po chvíli zaujalo natolik, že se rozhodl přidat rytmus a začalo se rodit něco velkého.
DJ, který do té doby pracoval hlavně s technem a minimalismem byl ale také velký fanoušek jazzu a blues, miloval také práci Berryho Gordyho, zakladatele Motown a tak začal stále více experimentovat. Své oblíbené žánry zkoušel míchat dohromady, postupně začal psát svoje vlastní věci, z Marcuse se stal Parov Stelar a dnes nejžádanější taneční žánr i jeho hlavní představitel byl na světě. Svoji originální směsicí nostalgických retro nahrávek 30.let a elektronických beatů způsobil v hudebním světě naprostou senzaci a jeho nahrávky se čím dál častěji objevují ve filmech, znělkách televizních pořadů i v reklamách.
 

Jako elektroswingový DJ byl stále žádanější, ale samota ho při častém cestování obtěžovala a tak se rozhodl přizvat saxofonistu, ten přizval bubeníka a tak to šlo dál, až vznikl šestičlenný The Parov Stelar Band se zpěvačkou Cleo Panther. Jejich strhující show je vyhledávána jeho příznivci po celé Evropě i v zámoří a v České republice si díky svým dosavadním, do nebes vychvalovanym vystoupením, vybudoval celé zástupy věrných fanoušků. Loni vyprodali velký sál Lucerny a letos se představili jako jeden z headlinerů Rock for People.

Parov Stelar Band

Parov Stelar je sice v téměř nepřetržitém festivalovém proudu, ale i tak si našel čas na dokončení nového singlu. Ten má název Keep On Dancing a jako vokál Parov Stelar použil hlas legendy Motownu, americké soulové hvězdy Marvina Gaye. Singl vyjde 13. září na pětitrackovém EP, 4.října pak vyjde nové album. Ale to nejdůležitější je, že The Parov Stelar Band si pro fanoušky připravili zcela novou live show, se kterou přijedou na podzim také do Prahy. The Parov Stelar Band vystoupí v Praze poprvé v hale, a to 14. října v Incheba Aréně.

Vstupenky na koncert budou od čtvrtka 15.srpna exklusivně v předprodeji na stránce http://www.ntry.at/psbprague, od 9:00 hodin pátku 16.srpna pak v předprodejích Eventim, Ticketpro a Ticketportal za 720,- Kč + poplatky.

Facebook událost: https://www.facebook.com/events/285483971594286/

Více info:
www.dsmacku.com
www.facebook.com/parovstelar
www.facebook.com/dsmackupromotion

Dodal: dsmacku.com
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

THE PAROV STELAR BAND

Pondělí 14. 10. 2013
Vstup: 720 Kč + poplatky v předprodeji
Vystupují:
The Parov Stelar Band (A), Cleo Panther, Jerry Di Monza, Max The Sax, Willie Larsson JR., Michael Wittner
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika