Gabin dnes na Rádiu 1

Gabin dnes na Rádiu 1

27. 08. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V úterý 27. srpna ve 22:00 odvysílá pořad Radio 1 On Stage záznam koncertu italské dvojice Gabin. Max Bottini a Fillipo Clary se letos v dubnu znovu vrátili do Paláce Akropolis, aby v rámci projektu On Tour potvrdili, že jejich skladby nestárnou.
Deset let od vydání hitu „Doo Uap Doo Uap Doo Uap“ namíchali Gabin v Akropoli hudební koktejl, ve kterém znovu ožily postupy bossanovy, soulu, dřevního funku nebo filmové hudby šedesátých let. Významnou roli v tvorbě Gabin vždy hráli hostující vokalisté: dvojnásobná držitelka Grammy – jazzová zpěvačka Dee Dee Bridgewater, Ana Carril Obiols z Mano Negra, Chris Cornell ze Soundgarden, Edwyn Collins, Nadeah Miranda z Nouvelle Vague nebo China Moses, dcera Dee Dee Bridgewater. Na koncertech Gabin vystřídali již několik vokalistek, od loňského roku s nimi vystupuje soulová diva Lucy Campeti.

Gabin 2008
Podívejte se na fotky z koncertu Gabin.

V tvorbě Gabin se proplétá zdravá nostalgie po taneční hudbě před nástupem elektroniky a radost ze sladkých, jazzových melodií. Nakonec jak jinak může znít kapela, v níž se potkali jazzový basák a chill-outový DJ? Zatímco Max Bottini poctivě cvičil doma na basu a po večerech hrával s jazzovými komby, jeho vrstevník Fillipo Clary trávil noci jako DJ a v chill-out zónách pomáhal kluberům nabrat novou sílu. Hned jejich první společný singl „Doo Uap Doo Uap Doo Uap“ slavil obrovský úspěch a dostal je na číslo tři italského žebříčku. Bezejmenné debutové album se setkalo s příznivými ohlasy a Gabin procestovali Evropu a remixovali projekty West Indian Girl, Piper nebo Fauxliage.

Českému posluchači se Gabin představili doposud dvakrát. V květnu 2008 i v únoru 2011 aplaudoval jejich pětičlennému bandu nadšený Palác Akropolis a letos v dubnu vyprodaný klub znovu ovládli.

Webové stránky Gabin: www.gabinonline.com

Nalaďte si Rádio 1 online.

ZÁZNAM KONCERTU GABIN RADIO 1 ODVYSÍLÁ V ÚTERÝ 27. SRPNA 2013 VE 22:00 V RÁMCI POŘADU RADIO 1 ON STAGE

V dalších vydáních pořadu Radio 1 On Stage uslyšíte:
10.9.2013 – HIDDEN ORCHESTRA & FLOEX (koncert z 29.1.2013, Palác Akropolis – Praha)

Dodal: Klára Vlková, Radio 1
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika