FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Bav se za Zero, pomůžeš Tibetu

Bav se za Zero, pomůžeš Tibetu
29. 08. 2013   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) 7. září se v Brně na hradě Veveří můžete zadarmo ponořit do rytmů drum and bassu. Unikátní projekt ZERʘ festivalu nabourává koncept předražených parties a navíc přináší fanouškům elektronické muziky jedinečnou možnost pomoct dobré věci. Organizátorský tým vybral projekt na pomoc tibetským uprchlíkům v Indii.
A dává tak šanci návštěvníkům, aby místo vstupného, hodili peníze do kasiček na pomoc nomádům. Zcela dobrovolně. Kdo nebude chtít přispět, nemusí.

Víme, komu pomáháme!

babička Rigzin

Rada starších odsouhlasila pomoc babičce Rigzin. Ta žije v indických Himalájích od patnácti let, kdy sem uprchla s rodiči. Dnes je jí skoro sedmdesát let, je vdova a má dvě dospělé dcery. Jedna z nich už také přišla o manžela, druhá je téměř slepá a nemůže se o sebe postarat sama. Jsou zcela závislé na svém stádu koz. Každý měsíc s ním kočují na jiné místo. Všechny produkty jako je máslo, sýr a mléko spotřebují na vlastní obživu, nezbývá jim proto nic na prodej. Z prodeje vlny musí kupovat krmivo pro samotné kozy, protože podmínky v horách jsou opravdu drsné. Rozšíření stáda jim umožní přežít další zimu, dá jim šanci žít dál tradičním způsobem života a naději na alespoň základní lékařskou pomoc pro nemocnou dceru.

Karma Paldžor

Druhým obdarovaným bude Karma Paldžor. Chce své děti udržet ve škole, a tak prodal část svého stáda. Teď ale nedokáže uživit sebe a svou rodinu. V indii je zdarma jen základní vzdělání a Karmovi děti teď už studují univerzitu. Karma je sám gramotný, ale chce žít nomádským způsobem života. Jde o kulturu starou několik tisíc let. Aby mohl dál podporovat své děti, potřebuje rozšířit stádo koz.

Kozy :)

K akci přizvali pořadatelé občanské sdružení M.O.S.T., které pomáhá Tibeťanům už několik let. „Vybrali jsme si vesnice nomádů v Himalájích. Za peníze, které vybereme na festivalu, jim nakoupíme stádo koz. Líbí se nám, že M.O.S.T. postupuje naprosto transparentně. Výtěžek odvezou jeho členové do Indie, tam peníze vymění a předají radě starších. Ta několik hodin rokuje o tom, kdo kozy potřebuje nejvíce. Ani koruna nepřijde nazmar,“ řekl jeden z organizátorů Mirek Kučera alias Mercur. „Naše kolegyně Jana tráví celé léto přímo u nomádů. Už teď tedy známe konkrétní dvě rodiny, kterým určitě půjde naše pomoc. Člověku až zůstává rozum stát, v jakých podmínkách Tibeťané žijí,“ dodává pořadatel Tomáš Kohl.

Dodal: Aika, Zero festival
ZERO FESTIVAL

ZERO FESTIVAL

Sobota 7. 9. 2013
dobrovolné vstupné
Vystupují:
Berak (UK), June Miller (NL), The Sect (UK), Rido (CZ), Pier, Mercur, Vaczech, Helmut, NTKZ, Checkmate, Jean Hllavino, Kema, Peter Pea, W. DJ, Ivka a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |