Deep Purple zahrají v Pardubicích

Deep Purple zahrají v Pardubicích

04. 09. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Album „Now What?!“ je 19. studiové album Deep Purple. Jeho vydání předcházely singly „Hell to Pay“ and „All the Time in the World“, album pak vyšlo letos v dubnu a produkoval ho Bob Ezrin. Jedná se o první studiové album za posledních sedm let a Deep Purple jím navazují na předchozí studiové album „Rapture of the Deep“ z roku 2005.
Jejich desky výrazně ovlivnily (nejenom) hardrockové dění na celém světě, jejich prodej přesáhl 100 milionů prodaných kopií. Málokdo se může pochlubit téměř dvěma desítkami alb. Na svém kontě mají hity jako: „Black Night“, „Hush“, „Child In Time“ či „Smoke On The Water“, které dnes již patří ke stěžejním pilířům rockové hudby. Za dobu své existence prošli nejednou personální změnou. V Deep Purple se vystřídala celá řada zvučných jmen. Mezi nimi například David Coverdale, Ritchie Blackmore nebo Joe Satriani. Jako poslední přišel do kapely hráč na klávesové nástroje Don Airey (ex Rainbow, Ozzy Osbourne atd.), který se s velkou vervou podílel i na komponování nových písní a stal se stálým členem skupiny. Naposledy se ozvali alby „Bananas“ (2003) a „Rapture Of The Deep“ (2005), která jsou podle ohlasů kritiky i fanoušků velice povedená a patří k tomu lepšímu, co Deep Purple za svojí letitou kariéru vytvořili. V roce 2007 pak své fanoušky potěšili koncertním záznamem „Live at Montreux 2006“.
 

Skupina za svou dlouhou kariéru ovlivnila desítky významných umělců i tisíce amatérů. Inspirující jsou jejich kytarové rify i způsob hry na varhany Hammond či na bicí. Na koncertě, který se odehraje v pardubické ČEZ Aréně, se tak můžete těšit na klasické evergreeny z dlouholeté diskografie Deep Purple a na pořádnou porci hardrocku a jejich typický a nezaměnitelný zvuk.

CENY VSTUPENEK:  do konce roku 2013: 690,- Kč / od 1/1/2014: 790,- Kč / v den koncertu: 990,-Kč

Dodal: Petr Novák, Live Nation
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DEEP PURPLE

Pátek 14. 2. 2014
Vstup: 690 - 990 Kč
Vystupují:
DEEP PURPLE (UK), Gate Crasher (CZ)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika