Filmové premiéry

Filmové premiéry

17. 05. 2006  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (0)
Filmové premiéry od 18.5.: Dlouho očekávaná filmová verze podle knížní předlohy Dana Browna- Šifra mistra Leonarda.
Šifra mistra Leonarda
(The Da Vinci code) 2006

Vražedné tajemství zakódované do nejznámějšího obrazu Leonarda da Vinci sahá až do dnešních dnů... Ve hře není nic menšího než svatý grál!

Robert Langdon, uznávaný harvardský profesor náboženské symbolologie, pobývá služebně v Paříži, když v jeho hotelovém pokoji zazvoní telefon. Správce uměleckých sbírek v Louvru byl zavražděn. Co s tím má společného profesor historie? Důvod leží hned vedle mrtvého těla: nevysvětlitelná šifra, kterou tam policie objevila. Langdon se pouští do pátrání a k svému ohromení náhle vidí, že kamsi do temnot vede stopa zřetelných nápovědí, viditelných pro všechny, kdo vidět chtějí, obsažených přímo v díle geniálního Leonarda da Vinci. Do hry se zapojí také talentovaná odbornice na šifry a kódy, Sophie Neveuová, a na světlo vycházejí další záhadné souvislosti, naznačující spojení zavražděného s elitní společností, tajným řádem zvaným Převorství sionské, jehož členem byl kdysi i sám Leonardo. Nastává bezdechá honba Paříží i Londýnem, zatímco nepřátelé beze jména a bez tváře se snaží všechno překazit. Pradávné tajemství, jehož zveřejnění by znamenalo přepsání lidských dějin, má zůstat navěky skryto...

Bestseller Dana Browna, který pohoršil nejen Vatikán, ale i většinu církevních představitelů, se zcela logicky dočkal i své filmové verze. Autor, který si nebere servítky, a polemizuje ve svých knihách s zažitými křesťanskými hodnotami a "historickými fakty", nabízí převratný (?) pohled na Bibli, Ježíše Krista, Máří Magdalénu, legendární Svatý grál, Zednáře i samotná díla Leonarda Da Vinciho. Skrývají se v mistrových obrazech šifry, které vedou k po staletí utajovaným pravdám ohledně Ježíše krista, Máří Magdalény a samotné Bible? Dan Brown sám nesčětněkrát podotkl, že napsal beletristické, tedy fiktivní dílo. Dohady ovšem vyvolává to, co je za tím: Šifra, stejně jako všechna jeho díla, stojí na faktech, a tak kdoví, jestli nakonec není pravda úplně všechno?

Film, který natočil oscarový režisér Ron Howard, zcela jistě bude vyvolávat stejné otázky. Jasné je, že se bude jednat o jeden z největších hitů roku. Sází totiž nejen na sakramentsky napínavý příběh, ale i jedny z největších hereckých hvězd.

foto


Drama – thriller – mysteriózní / USA / 149 minut / Falcon
Hrají: Tom Hanks (Robert Langdon), Andrey Tautou (Sophie Neveu), Ian McKellen (Sir Leigh Teabing), Jean Reno (Bezu Fache), Alfred Molina (biskup Aringarosa), Etienne Chichot (por. Doplet), Jean-Pierre Marielle (Jacques Sauniére) a další. Scénář: Akiva Goldsman Režie: Ron Howard.

trailer
web
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika