FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Boleslavské letiště rozezní festival Rock Air

Boleslavské letiště rozezní festival Rock Air
11. 09. 2013   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Mladá Boleslav bude letos v polovině září poprvé hostit nový velký hudební festival. Na letiště za městem přiláká zejména příznivce rockové hudby. Největší hvězdou bude bezesporu skupina Kabát.
Poté, co střední Čechy opustil po dvanácti úspěšných ročnících vyhlášený hudební festival Sázavafest, který se letos poprvé odehraje začátkem srpna ve Světlé nad Sázavou na Vysočině, nemusí Středočeši dlouho smutnit. Zbrusu nový hudební festival se totiž odehraje 14. září na letišti v Mladé Boleslavi. "Ta myšlenka vznikla už přibližně před dvěma lety, kdy se uvažovalo nejdřív jen o uspořádání koncertu skupiny Kabát. A pak se to začalo postupně nabalovat, až se z toho vyklubal celý rockový festival," řekl MF DNES jeden z organizátorů akce Jakub Michal. Na přípravě festivalu začali podle jeho slov pracovat loni na podzim. Lokalitu letiště si vytipovali sami. "Původně se uvažovalo o místním fotbalovém stadionu nebo o zimním stadionu, ale ani jeden nakonec nevyhovoval z kapacitních důvodů," vysvětlil Michal. Organizátoři totiž počítají až s 25 tisíci návštěvníky. A proto se nakonec rozhodli pro letiště.

"Potřebovali jsme místo s dobrou dopravní obslužností, ideálně i v dosahu dálnice, protože věříme, že na festival dorazí nejen mladoboleslavští. A dalším parametrem, který jsme samozřejmě sledovali a pro který je prostor letiště vyhovující, byl hluk," dodal organizátor.

Kromě hluku budou festival provázet i drobná dopravní omezení. Mělo by však jít pouze o zákazy zastavení, které by měly předejít narušení plynulého provozu v této lokalitě.

Radnice festival vítá, negativní ohlasy zatím nemá
Vedení města vnímá nový festival jednoznačně pozitivně. Podobně velké akce se tady totiž příliš často nekonají. "Naposledy to byla teď o víkendu Rallye Bohemia, která přilákala do Boleslavi desítky tisíc lidí. A organizátoři Rock Air festivalu jich čekají přes dvacet tisíc," řekl náměstek primátora Daniel Marek. Podle jeho slov dalo město v době konání akce k dispozici místní koupaliště. V jeho areálu vznikne stanové městečko, kde budou moci lidé přespat a odkud to budou mít na letiště relativně blízko.

"Zapojili jsme také městské firmy a městskou policii. Například mladoboleslavský dopravní podnik zajistí svoz návštěvníků na letiště, které je kousek stranou. Zapojena bude i úklidová firma. Je jasné, že v rámci pořádání festivalu dostane šanci i spousta místních živnostníků, třeba při zajišťování občerstvení a podobně," dodal Marek.

Rada města už projednala a schválila výjimku týkající se alkoholu konzumovaného na veřejnosti a pořádání ohňostroje.  Z nadměrného hluku obavy nemá. „Podle mých informací nasměrují zvukaři reproduktory směrem na kopec Chlum, což znamená, že ten hluk půjde zejména do volného prostoru - a ne do obytné části města. Navíc dnešní technologie umožňují ten zvuk roztříštit a lépe s ním pracovat,“ míní náměstek. Pevně věří, že budou pro jeden večer lidé shovívaví. Akce by podle jeho slov měla skončit nejpozději o půlnoci.

Nový hudební festival Rock Air, který se 14. září uskuteční na letišti v Mladé Boleslavi, bude pro místní obyvatele velkou událostí. "Mám spoustu reakcí od místních lidí, všechny jsou víceméně pozitivní. Občané chtějí o chystané akci vědět víc. Žádné negativní ohlasy se zatím neobjevily," řekl náměstek mladoboleslavského primátora Daniel Marek. Hodně firem se podle jeho slov chystá koupit hromadné vstupenky pro své zaměstnance.

Celá akce začne již v 10 hodin dopoledne a vyvrcholí dvouhodinovým večerním vystoupením skupiny Kabát zakončeným půlnočním ohňostrojem. Dále vystoupí kapely Wanastovi Vjecy, Krucipüsk, Škwor a další.

V místě konání festivalu bude vybudováno kompletní technické zázemí. Celý vyhrazený prostor bude obehnaný dvojitým oplocením a na letištní ploše vznikne také provizorní parkoviště s dostatečnou kapacitou.

Festival, který se letos koná poprvé, se bude do Mladé Boleslavi vracet každý lichý rok v září a bude se střídat s oblíbeným leteckým dnem.

Dodal: rockair.cz
ROCK AIR

ROCK AIR

Sobota 14. 9. 2013
590 - 650 Kč
Vystupují:
Kabát, Wanastowi Vjecy, Škwor, Krucipusk, Embassy, Syndrom, Enola Gay, Seven
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |