Narozeniny Roxy odstartují Engine Earz

Narozeniny Roxy odstartují Engine Earz

20. 09. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Týdenní oslava narozenin klubu Roxy Be Twenty One začne v pondělí 21. října koncertem britské kapely Engine Earz Experiment, která kombinuje těžké bassové linky s říznými kytarami a mnoha netradičními nástroji. Skupinu doprovodí rovněž britská zpěvačka Jenna G.
Engine Earz Experiment (UK) je seskupení okolo DJe a producenta Prash Mistryho z britského Readingu, které v roce 2009 vystřelilo do povědomí britské veřejnosti singlem Reach You. Britská formace reprezentuje nový zvuk bass music, který obsahuje prvky dubstepu, elektra, drum&bassu ve spojení s říznými kytarami, syntetizátory ale i nástroji, které se často v elektronice neslyší jako sitáry, flétny, indické nástroje nebo africká bonga. Všechny tyto chutě z různých koutů světa odlišují Engine Earz od tuctových dubstepových producentů a tato jedinečnost už byla oceněna osobnostmi jako jsou Diplo, Liam Howlet z Prodigy nebo Mike Skinner z The Streets, kterým Engine Earz dělali předkapelu. Kapelu doprovází mezi jinými i zpěvačka Jenna G (UK), která je známá spoluprací s producenty jako Chase&Status nebo DJ Die.
 

Často bývají popisováni jako „Massive Attack nové generace“ a je pravdou, že stejně jako oni i Engine Earz rozvíjí svůj potenciál naplno především na pódiu, kde předvádějí až frenetickou show atmosférou ne vzdálenou koncertům Enter Shikari, se kterými jeli v roce 2012 evropské turné a dostali se na velká festivalová pódia včetně Glastonbury. Naživo byli také pozváni do studia BBC Radio 1.

V současné době jsme v očekávání nového alba, na kterém vystoupí řada špičkových hostů, mezi jinými Foreign Beggars, Aloe Blacc nebo jazzový virtuóz John Benitez. Jaký to bude nášup, napovídá už dvojsingl Shadow People/Rogue Status.

Řízný večer bude doplňovat dlouhodobě nejúspěšnější český producent Rido, který před několika týdny vydal EP Faith na labelu Metalheadz, které se během prvního týdne dostalo do Beatport TOP 5 a zařadilo Rida mezi nejobletovanější producenty současnosti. Dále vystoupí dvojice Deadly Viperz, jejichž mixy jsou známé svou rychlostí a precizností a mladý dubstepový talent DJ Hlava, který svou selekcí celý večer zahájí.

Vstupenky: 200 Kč + poplatky, V NoD - bez poplatku
Ticketportal: www.ticketportal.cz/event.aspx?id=92553

Facebook událost: www.facebook.com/events/457080244389361
ROXY: www.roxy.cz

Dodal: Daniel Bacho, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BE TWENTY ONE - ENGINE EARZ

Pondělí 21. 10. 2013
Vstup: 200 Kč v předprodeji
Vystupují:
Engine Earz Experiment (UK), Jenna G (UK), Rido, Deadly Viperz, Dj Hlava
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika