Jaga Jazzist s filharmoniky dnes v Lucerně

Jaga Jazzist s filharmoniky dnes v Lucerně

03. 10. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dnes večer vystoupí v pražské Lucerně norská nu-jazzová skupina Jaga Jazzist za doprovodu Filharmoniků města Prahy. Na Conference zahrají retrospektivní repertoár vydaný letos v květnu na londýnské značce Ninja Tune. Vstupenky jsou stále v prodeji.
Nové album Jaga Jazzist, živá nahrávka Live with Britten Sinfonia se dočkala velmi pozitivního přijetí jak od jejich fanoušků tak od hudebních publicistů. V jednom z rozhovorů, které Norové před pražským koncertem poskytli, k ní řekli. "Existuje nepřeberné množství naprosto zoufalých pokusů spojit rockovou kapelu a symfonický orchestr. Ale to neznamená, že to nejde a že se to občas nepodaří. Co se nás týče, považujeme za důležité, aby orchestr hrál stejně důležitou roli jako kapela samotná, aby nehrál tzv. druhé housle a nebyl jen ozdobou. Orchestr nemá nahradit nástroje, má jim být rovnocenným partnerem," odpověděl lídr kapely Lars Hornweht na otázku časopisu Full Moon, zda spolupráce s orchestrem není jen módní výstřelek.

Jaga Jazzist
Norové jsou v Praze od středečního odpoledne a do noci se symfoniky zkoušeli v jejich studiu ve Smečkách, kde před nimi točili slavní hudební skladatelé soundtracky ke světoznámým filmům.

Jaga Jazzist Akropolis
Podívejte se na fotky z koncertu Jaga Jazzist.

Nejlepší pozvánkou na dnešní koncert Jaga Jazzist s českými filharmoniky je shrnutí recenze jejich nové desky z pera Aleše Borovana: "Jaga Jazzist naživo s komorním orchestrem je úchvatný, extatický zážitek, vyplývající z báječné souhrny množství nesourodých prvků v jednom proudu energie. Ostatně, přesvědčit se můžeme ve čtvrtek 3. října ve velkém sálu pražské Lucerny."

Koncert Jaga Jazzist začíná ve 20 hodin, dveře Lucerny budou otevřeny od 19 hodin.

Váce informací na: www.cnfrnc.cz

Dodal: Pavel Eichler
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CONFERENCE - JAGA JAZZIST

Čtvrtek 3. 10. 2013
Vstup: 495 Kč v předprodeji
Vystupují:
Jaga Jazzist (NOR) a City of Prague Philharmonic Orchestra
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika