Růžoví Editors v Praze

Růžoví Editors v Praze

06. 10. 2013  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Poněkud plonkové období bylo prolomeno: anglickým Editors se podařilo natočit skvělé album a dobrá zpráva je, že z něj budou hrát na aktuálním turné také v Praze - v neděli 6. 10. v Lucerna Music Baru.
Deska The Weight of Your Love má s předchozími alby společného málo, kapela jej natočila bez kytaristy Chrise Urbanowicze a na pomoc si vzala producenta, od kterého člověk nemůže čekat nic jiného než narůžovělé A Ton of Love nebo What Is This Thing Called Love. Kluci se vykašlali na post-punk, frontman Tom Smith si užívá falzet, výjimkou nejsou rozmáchlé hitovky podkreslené orchestrem smyčců a texty dumající nad podstatou lásky (jak už napovídá samo album).
 

The Editors si za svůj nový kousek vysloužili nejen chválu – hlavně od fanoušků, ale i pořádnou dávku kritiku. NME popsalo Editors v souvislosti s jejich novým albem takto: „Přes všechno pózování byli Editors vždy kapelou, která chrlí radio-friendly hity pro papínky bojící se pouštět svým dětem desky Joy Division“. Kritici strhali taky falzet frontmana Smithe a vůbec, nebrali si servítky. Z diskuze pod recenzemi je ale cítit úplně něco jiného: fanoušci si nestěžují, pro mnohé je deska trefou do černého. Není divu: minimálně do pátého tracku mají Editors našlápnuto ve velkém stylu, písničky mají srdce (o něj jde koneckonců až v první řadě) a hlavu a patu. Jednoduchý recept, který v kombinaci s výpravnou produkcí zabírá na první signální, i přes slabší kusy, např. Nothing nebo lehce pomýlené pořadí tracků (našlápnutý začátek a slack na konci).

Editors v Praze zahrají podruhé – tentokrát s indierockery z Belgie BALTHAZAR.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: EDITORS

Neděle 6. 10. 2013
Vstup: 720 - 850 Kč
Vystupují:
Editors (UK), Balthazar (BE)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika