Rozhovor Misstress Barbary...Narozeniny Fabricu 14.5.2005

Rozhovor Misstress Barbary...Narozeniny Fabricu 14.5.2005

27. 04. 2005  |  Autor: erow  |  Komentáře (0)
Nezadržitelně se blíží už 5 let, co se poprvé otevřely brány druhého nejlepšího klubu v republice - klubu Fabric. A samozřejmě, že se na takovou oslavu hodí pozvat zajímavého hosta. DJka Misstress Barbara je z Kanady a více se o ní dozvíte z rozhovoru, který Vám přinášíme v celém článku.
1. Ahoj Barbaro, jak se máš a co je u tebe nového (nadcházející důležitá hraní, produkce atd.)?
Ahoj, mám se dobře, díky! Co je u mě nového? V první řadě jsou to úplně nové webové stránky www.misstressbarbara.com.

Pak mě čeká spousta hraní po celém světě: 9.4. Panama, 22.4. Chicago, 29.4. Chorvatsko, 30.4. a 2.5. Španělsko, 5.5. Kanada, 13.5. Skotsko, 14.5. ČR, 15.5. Holandsko, 20.5. Taiwan, 21.5. Japonsko, 27.-28.5. Čína, 1.6. Itálie, 3.6. Portugalsko, 4.6. Skotsko, … 23.6. Mexiko, 24.6. Guatemala, 25.6. Venezuela atd. atd.

Co se týče mého labelu Iturnem (www.iturnem.com), zapsala jsem pod něj 2 nové umělce: Olivier Giacomotto z Francie a Alec Marqx z Holandska, kteří právě vydávají killer EP na Iturnem # 17.


2. Když jsem četla tvou biografii, velice mě zaujal fakt, že máš od 16 let licenci na létání na kluzácích a letadlech Cessna. To není až tak obvyklé hobby. Zbývá ti ještě čas na to občas si zalétat? :o)
Bohužel moc ne, ačkoliv si teď v létě plánuji vrátit se k tomu, jen doufám, že mi to časově vyjde!! Ale mám spoustu dalších zájmů…Mám motorku a miluju, když se na ní v létě můžu projet!

3. Kromě toho máš i jiný zájem … hraní na bubny; hrávala jsi na ně v kapelách. Co byl tvůj impuls přejít od rockové a punkové hudby k elektronické?
V podstatě jsem se chtěla stát DJ a to mě k tomu přechodu k elektronické hudbě inspirovalo; víc než hraní na bubny. Pak, když jsem vyrostla z rocku a punku, jsem se zamilovala do elektronické muziky..Myslím, že je to přirozený vývoj.

4. Jaké to je pro ženu dostat se na špičku v dj-světě? Podle tebe..proč mezi DJs není tolik žen?
Podle mě to je stejné! A netuším, proč tomu tak je! Možná proto, že většina žen je hloupých? Ha ha ha!

5. Od 1996, kdy jsi začala vystupovat jako DJ, jsi hrála ve všech velkých městech po celém světě, v řadě prestižních klubů a po boku tak respektovaných umělců, jako Jeff Mills, Carl Cox, Tiesto ad. Je nějaké místo, kde jsi ještě neměla možnost si zahrát, ale ráda bys? A s kým?
Ráda bych si zahrála v Africe! Také bych chtěla hrát s přáteli, kteří mají stejný hudební vkus jako momentálně já.

6. Žiješ v kanadském Montrealu. Popiš nám prosím kanadskou elektronickou scénu – kluby, velké akce, dominantní hudební styly, tendence na scéně…
Montreal je velmi trendové místo ve srovnání se zbytkem Kanady nebo dokonce severní Ameriky. Lidé jsou tu velmi otevření po hudební stránce a celkem rychle chápou nové tendence. Momentálně milují electro a minimal, zatímco zbytek severní Ameriky do toho teprve proniká, a jak víš, v současnosti je to docela hodně oblíbený sound i v Evropě! Je to velmi svěží město, které se neustále rozrůstá a mění…k lepšímu! Ačkoliv by se tam toho na hudební scéně dít mnohem víc, je to stále hodně inspirující město a funguje tu pár fakt krutých klubů!

7. Stylem, kterému se věnuješ především, je techno, ale mimo to se věnuješ i skládání house music, a to pod pseudonymem Barbara Brown. Co nebo kdo tě při produkci inspiruje a co ráda posloucháš doma?
Doma téměř pořád poslouchám jazz. V současnosti se už nevěnuji produkci techna a také house šel trochu stranou. Momentálně jsem se totiž zamilovala do minimalu a electra, takže se chci věnovat produkci právě toho!

8. Svěř nám své plány v nejbližší budoucnosti…
Budu teď trávit víc času v Evropě, protože jsem si pořídila byt v Paříži. Budu dělat víc hudby (doufám!) a bude to něco naprosto odlišného od toho, co jsem kdy předtím udělala! Také chci začít pracovat na albu, pomalu, ale jistě…

9. Jak trávíš svůj volný čas?
Ráda si vychutnávám dobré jídlo. Vařím. Koukám na filmy…

10. 14.5. vystoupíš v České republice na party, která oslavuje 5.výročí jednoho z nejlepších klubů v ČR, v klubu Fabric. Víš něco o české taneční scéně? Byla jsi někdy v ČR?
Ne! Nevím o české scéně nic, budu tam poprvé…naprosto nová zkušenost, takže se na to moc těším!

[IMG]http://www.redakce.poslouchej.net/obr/misstressbarbara_B_W8.jpg[/IMG]
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika