La Fabrika vzplane Zemí věčného ohně

La Fabrika vzplane Zemí věčného ohně

09. 10. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V sobotu 12. října v 19:30 rozezní kulturní prostor La Fabrika spojením tradiční hudby Azerbajdžánu a soudobé vážné hudby pod názvem The Flower of Fire / I fiore de duoco, jejímiž autory jsou Günay Mirzayeva a Fracesco Maggio. Osobitou hudební kombinaci v provedení Prague Modern a  Mugham Trio doplní videoprojekce inspirovaná krásou, mýtem, historií i současností Země věčného ohně, Azerbajdžánu.
„Květ ohně“ uvede českou premiéru skladeb „Ateshgah“ italského skladatele Francesca Maggia zabývajícího se tradiční hudbou a „Alovun Sesi“ mladé azerbajdžanské zpěvačky a skladatelky Günay Mirzayevy, v současnosti působící v Německu. Obě skladby vycházejí z umělecké formy mugham, jež snoubí klasickou poezii a hudební improvizace. Koncert zazní v provedení již pětiletého ansámblu Prague Modern, jehož členové patří k špičce české interpretační hudby a azerbajdžanského Mugham Trio s hrou na tradiční orientální nástroje tar a kamanča.

Propojení soudobé a lidové hudby umožní posluchači nahlédnout do duše samotné krajiny a přiblížit se tak svými smysly kultuře Azerbajdžánu.

Koncert pořádá Azerbaijan Student Network a společnost AZEDER za podpory Velvyslanectví Azerbájdžánské republiky a společnosti SOCAR.

Termín konání: sobota 12. října 2013, 19:30 – 21:00
Kde: La Fabrika, Komunardů 30, Praha 7, 170 00


Dodal: Hana Zaňátová, Prague Modern
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

THE FLOWER OF FIRE

Sobota 12. 10. 2013
Vstup: dobrovolné vstupné
Vystupují:
Günay Mirzayeva, Fracesco Maggio - The Flower of Fire, I fiore de duoco
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika