FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Program festivalu Nouvelle Prague

Program festivalu Nouvelle Prague
24. 10. 2013   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) První mezinárodní showcase festival Nouvelle Prague, který proběhne již příští týden v areálu pivovaru Staropramen na Smíchově, uzavřel seznam diskusních panelů i vystupujících delegátů. Akce, která je v České republice první svého druhu, přilákala do Prahy velmi významné experty v oblasti hudebního průmyslu z domova i ze světa.
Ti budou v rámci odborné konference diskutovat na nejrůznější témata, která jsou pro profesionály showbusinessu v těchto dobách palčivá a aktuální.

Nouvelle Prague 2013 je první vydání akce, která si klade za cíl vybudovat v České republice unikátní platformu pro setkávání hudebních profesionálů. Široké veřejnosti chce pak představit nadějné interprety ze zahraničí, z nichž někteří jsou pravděpodobně budoucími headlinery evropských festivalových pódií. Kapely, které se představí delegátům Nouvelle Prague, vystoupí také v rámci dvoudenního festivalového programu. Ten bude otevřen pro veřejnost v pátek i v sobotu ve večerních hodinách. Na závěr pátečního programu vystoupí headliner Lucy Rose z Velké Británie a sobotní program uzavře hip-hopová kapela Dilated Peoples z USA.

Lucy Rose

Páteční program bude zahájen diskusním panelem, který bude zajímavý především pro provozovatele a dramaturgy tuzemských hudebních klubů a festivalů. Panelisty budou Petr Choura z plzeňského Divadla Pod Lampou, David Urban z D Smack U Promotion, Lukáš Stara z brněnské Flédy a Přemysl Černík z Mighty Sounds. Z České republiky na konferenci v rámci různých panelových diskusí dále vystoupí Jana Grygarová z časopisu Full Moon, Michal Novák z Bandzone.cz, Vojta Kalina z kapely Pipes and Pints, Marta Smolíková zastupující Pro Culture, Luděk Motyčka z tuzemské pobočky Google a Štěpán Suchochleb z festivalu Rock for People.

Programu páteční a sobotní hudební konference se kromě tuzemských delegátů zúčastní také významní hudební odborníci ze zahraničí. Do Prahy zavítají například generální sekretář evropské festivalové asociace Yourope a promotér festivalu Open Air St. Gallen Christoph Huber, promotéři Martin Elbourne z Glastonbury Festivalu, Kem Lalot z Eurockeennes Festivalu, Michal Kaščák ze slovenské Pohody, ředitelka maďarského festivalu Sziget Fruzsina Szep, Claire O’Neill z anglické asociace A Greener Festival, právník Ben Challis z Glastonbury Festivalu, Julia Gudzent z Melt! Festivalu, Chris Cooke z dnes pravděpodobně nejsledovanějšího hudebního portálu CMU, Shain Shapiro ze Sound Diplomacy ve Velké Británii, promotér Adam Lewis z Planetary Group v USA, Jonas Vebner z norské agentury Music Norway, poradkyně australské vlády pro hudební průmysl Millie Millgate a zástupce britské hudební agentury 13 Artists Angus Baskerville. Ze seznamu delegátů je zřejmé, že takto kvalitně obsazená akce zaměřená na problematiku hudebního průmyslu se v České republice ještě nikdy nekonala.

Během dvoudenní konference si delegáti vymění zkušenosti v oblastech sponzoringu a podpory hudebních akcí, zamyslí se nad vývojem distribuce hudby v digitální éře, ale nemalou pozornost budou věnovat také ekologické udržitelnosti hudebních festivalů nebo problematice bookingu ve střední a východní Evropě. Součástí konference bude také série krátkých vystoupení osmi zámořských interpretů, kteří budou chtít přesvědčit zástupce evropských festivalů o svých kvalitách a budou se tak ucházet o místa na jejich programech v nadcházejicích ročnících.

Vstupenky na oba dny festivalové části jsou v prodeji v sítích Ticketforpeople, Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal za 370,- Kč, jednodenní vstupenka pak za 200,- Kč. Delegátský pas je možné zakoupit po registraci na Ticketforpeople nebo SMS Ticket za 700,- Kč.

Více podrobnějších informací o Nouvelle Prague najdete na:
www.nouvelleprague.com
www.facebook.com/nouvelleprague
www.twitter.com/nouvelleprague
www.soundcloud.com/nouvelleprague
www.youtube.com/nouvelleprague

Dodal: Michal Rejzek
NOUVELLE PRAGUE

NOUVELLE PRAGUE

Pátek 1. 11. 2013 až Sobota 2. 11. 2013
200 Kč jednodenní, 350 Kč oba dny
Vystupují:
Lucy Rose (UK), Dilated Peoples (USA), City Of Glass (CAN), Dorine Levy (CAN), Jeremy Loops (RSA), Little Suns (CAN), Local foreigners (NZ/SAE/UK), Money for rope (AUS), Neon Windbreaker (CAN), Technical Kidman (CAN)
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |