Goran Bregović v Praze už tuto neděli

Goran Bregović v Praze už tuto neděli

30. 10. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Písničky z nové desky Champagne for Gypsies i starší skladby věhlasného muzikanta Gorana Bregoviće rozezní 3. listopadu sál Kongresového centra Praha. Charismatický hudebník se svou cikánskou kapelou Wedding & funeral band na jediném koncertě v České republice nabídne to nejlepší ze své tvorby ve strhující, emocemi nabité show.
Světové turné k aktuálnímu albu Champagne for Gypsies odstartovalo v dubnu a potrvá až do konce roku. Do Prahy se Goran Bregović obzvláště těší, strávil tady dva měsíce během natáčení filmu s režisérem Emirem Kusturicou, takže město docela dobře zná a vždycky se sem rád vrací. Jak sám říká, ze všeho nejvíce ho baví jen tak se po Praze procházet a objevovat ji.
 

Goran Bregović se narodil v roce 1950 v Sarajevu, začínal hrát v šestnácti ve striptýzových barech, v roce 1974 založil Bílý knoflík (Bijelo Dugme) – čtrnáct let nejpopulárnější skupinu v Jugoslávii. Z rodné země jej vyhnala občanská válka, přišel o veškerý majetek a v emigraci začínal od nuly. Mezinárodní úspěch mu přinesla spolupráce s režisérem Emirem Kusturicou, je autorem hudby ke kultovním Kusturicovým filmům Underground, Arizona Dream a Dům k pověšení, složil soundtracky k desítkám filmů dalších režisérů, například k oceňované Královně Margot Patrice Chéreaua. V současné době žije a tvoří v Paříži, a přestože se komponování hudby k filmům už příliš nevěnuje, stále se považuje za skladatele filmové hudby. „Všechny mé nahrávky jsou pro mě soundtracky, které pouze nenašly k sobě konkrétní film. Jsou od filmů v mé hlavě nebo mohou provázet filmy odehrávající se v hlavách mých posluchačů,“ říká Goran Bregović.

Goran Bregovic

Zbývající vstupenky na koncert Gorana Bregoviće 3. listopadu v Kongresovém centru Praha jsou v předprodeji v sítích Ticket Art – www.ticket-art.cz a Ticketportal - www.ticketportal.cz v cenách od 590 Kč.

Dodal: Alice Titzová, 2media.cz s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: GORAN BREGOVIĆ

Neděle 3. 11. 2013
Vstup: od 590 Kč
Vystupují:
Goran Bregović + Wedding & funeral band
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika