Švédští Movits! přijedou v únoru do Prahy

Švédští Movits! přijedou v únoru do Prahy

07. 11. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Švédské trio Movits! se poprvé představilo českým fanouškům letos v létě na festivalech Colours of Ostrava a Rock for Churchill. Jejich nabušený mix hiphopu a neo swingu sklidil bouřlivý aplaus. Svou pověst skvělé koncertní kapely budou moci Movits! potvrdit 10. února v Lucerna Music Baru.
Přivezou novinkové album Huvudet Bland Molnen. Přijďte se přesvědčit, jak je možné, že švédský rap boduje v USA, Evropě i v Japonsku.
 

Trio Movits! tvoří dva bratři Johan Jivin’ Rensfeldt (zpěv, rap a texty) a Anders Rensfeldt (DJ a producent) plus saxofonista Joakim One-Take Nilsson. „Byli jsme vždy na stejné muzikální vlně“, komentuje rodinnou spolupráci Johan. „Spolupracovat s bráchou je velmi výhodný. Když se věci moc nehýbou, můžeme vždycky vytáhnout Gallagher-fight, aby měla média o čem mluvit“, pokračuje s nadsázkou Johan. Základem hudby Movits! jsou masivní beaty inspirované hiphopem i swingem, skvělá Johanova flow, chytlavé melodie a stylové laufy dechové sekce. „Movits! jsou jako extra dávka kofeinu ve vaší ranní kávě. Třeskutý budík, který probudí váš nervový system”, napsal server Consequenceofsound.net o švédském triu.

Movits!

Už po vydání debutového alba Äppelknyckarjazz v roce 2008 se začaly pořádně hýbat ledy. Singl Äppelknyckarjazz bodoval v domácích hitparádách a zajistil Movits! místo na předních skandinávských festivalech. Další track Fel Del Av Gården pak přinesl dokonce pozvání do populární americké talkshow The Colbert Report. „Vzhledem k tomu, že zpíváme ve švédštině, nás nikdy nenapadlo, že bychom mohli hrát mimo Skandinávii, natož ve Státech“, říká saxofonista Joakim. Účast v TV show jim zajistila přední příčky na iTunes i Amazonu v USA a také koncertní turné po Spojených státech, které bylo ve všech větších městech vyprodané. V roce 2010 se Movits! rozjeli po Evropě a vystoupili v Anglii, Německu, Rakousku, Švýcarsku a dalších zemích. Jejich druhá deska Ut ur min skalle s hity Sammy Davis Jr. a Na Na Nah! vyšla v roce 2011 a přinesla kapele téměř nepřetržité turné po klubech a festivalech. Novinka s názvem Huvudet Bland Molnen, na které hostují populární švédští kolegové Zacke a Timbuktu, spatřila světlo světa 18. září 2013. Necelé dva týdny po vydání vyrazili Movits! na turné po Japonsku a Německu. České publikum se dočká premiérové klubové show za tři měsíce v Lucerna Music Baru, kam si Movits! odskočí z turné po západní Evropě. V rámci jarní šňůry půjde o jediný koncert kapely ve střední Evropě.

Facebook událost: facebook.com/events/172201449642516

Vstupenky v předprodeji pořídíte nejlevněji bez poplatku na pokladně Lucerna Music Baru za 450 Kč. Dále pohodlně přímo na webu Lucerna Music Baru a v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal, Eventim a Ticketstream navýšené o poplatek prodejce. Cena na místě 550 Kč.

Více informací:
www.movits.se
www.musicbar.cz

Dodal: Lukáš Kolíbal, Lucerna Music Bar
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MOVITS!

Pondělí 10. 2. 2014
Vstup: 450 - 550 Kč
Vystupují:
Movits! (SWE), Oliver Lowe & Friends
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika