Praotec house music Kevin Saunderson přijede do pražské Roxy

Praotec house music Kevin Saunderson přijede do pražské Roxy

11. 11. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Do pražského klubu Roxy zavítá 22. listopadu legenda světové taneční a především house scény, jeden ze zakladatelů tzv. detroitského soundu – Kevin Saunderson. Tento díl pravidelné párty House Elements bude přehlídkou toho nejlepšího z historie a současnosti v podání osobnosti, která pomáhala formovat elektronickou hudbu tak, jak ji dnes známe.
Kevin Saunderson se narodil v Brooklynu, New York v roce 1964, nicméně již v 9-ti letech se s rodinou odstěhoval do Detroitu. Kevin zde nastoupil na střední školu do stejné třídy, ve které studovaly pozdější techno legendy  Juan Atkins a Derrick May. Třídní učitelka jistě netušila, jaké osobnosti sedí v její třídě, nicméně toto setkání dalo později vzniknout tzv. detroitskému zvuku elektronické hudby, ze kterého se poté vyprofilovaly hudební škatulky house a techno. Zatímco Atkins a May se už na počátku 80-tých let vrhli na hudební produkci, pro Kevina bylo důležitější dokončit telekomunikační studia a hrát americký fotbal na Eastern Michigan University.
 

K produkci a djingu Kevina dostal až úspěch jeho kamarádů se singlem „Let Go“ v roce 1988. „Často jsem se vzbudil s nápadem a musel jsem do studia, které bylo hned ve vedlejším pokoji a tam jsem nové nápady a inspirace rozvíjel. Tenkrát to bylo vše o experimentu, ale zároveň jsme pořád byli vysokoškoláci.“ popsal ve svém životopise Kevin. Milníkem, který změnil nejen Kevinův život, ale i taneční hudbu, byl projekt Innercity, kterým se Kevin podepsal na směru vývoje elektronické hudby na další dekádu. Nejúspěšnějšími singly z desky Paradise byly “Big Fun“ a housová hymna 90-tých let „Good Life.“ Nový taneční sound naprosto uchvátil především v Evropě a tato deska bývá považována za jeden z nejdůležitějších okamžiků historie elektronické hudby.
 
Za svou kariéru tvořil a vystupoval pod mnoha pseudonymy (např. Kreem, E-dancer, The Elevator), což mu dávalo velkou tvůrčí volnost jak na produkčním tak djském poli. Z velkého množství alb, EP a kompilací stojí určitě za zmínku přelomové LP Heavenly vydané v roce 1997 pod pseudonymem E-Dancer. Málokterému umělci se povedlo zůstat tak dlouho na hraně undergroundu a zároveň se stát legendou, jako se to povedlo Kevinu Saundersonovi.
 
I po více než 25ti letech kariéry stále podporuje nadějné house a techno producenty v rámci svého labelu KMS music a věnuje se djským vystoupením stejně jako live projektům po celém světě. 22. listopad bude v ROXY velkolepou oslavou taneční hudby a otěže bude držet jeden z jejich pionýrů a iniciátorů – Kevin Saunderson.
 
Facebook událost: www.facebook.com/events/1424721831072944

Více informací na:
www.kevinsaunderson.com
www.roxy.cz

Dodal: Daniel Bacho, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HOUSE ELEMENTS - KEVIN SAUNDERSON

Pátek 22. 11. 2013
Vstup: 200 Kč v předprodeji
Vystupují:
Kevin Saunderson (USA), Tazz, Biodan, Slater
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Partygirl
11. 11. 2013 | 20:15:28
+0 | -0
Wow, pecka!Konečně NĚKDO přijede!!!Díky Roxy:-)
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika