Kabát odehraje Po čertech velkej koncert II. v Praze na Vypichu

Kabát odehraje Po čertech velkej koncert II. v Praze na Vypichu

13. 11. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
S ohledem na snahu přinášet něco nové a nenudit (to už jsme párkrát použili...) jsme přichystali unikátní koncert k výročí 25 let, kdy kapela Kabát hraje ve stejné sestavě! Na termínu, kdy Kabát přesně vzniknul, se totiž dodnes kapela neshodla!
Proč uspořádat na stejném místě po pěti letech opět jeden velký koncert? Vypich I. byl pro nás, a doufáme, že i pro fanoušky, naprosto výjimečný zážitek, a po zralé úvaze jsme se rozhodli si toto místo a tento princip zopakovat. Umožňuje to koncentrovat velké množství lidí a techniky na jednom místě. Takto velký koncert je sice ekonomicky a logisticky velmi náročný a např. ve srovnání s turné po halách nesrovnatelně složitější, ale když to tzv. klapne, je to něco nepopsatelného.

Kabát

Při realizaci „prvního“ Vypichu Kabát sám odehrál dvouhodinové vystoupení bez hostů. Pro rok 2014 je tu změna. Na Vypichu 2014 vystoupí jako „very special guest“ dánská rocková legenda, kapela D.A.D. Proč? Jsou to v podstatě věkoví souputníci. Jejich hudba, postavení (mimochodem nejen doma) v Dánsku a vývoj mají hodně podobného s vývojem Kabátu. V neposlední řadě má Kabát tuto partu ze severu velmi v oblibě, je škoda, že se toho o ní u nás moc neví. Je pro nás ctí, že D.A.D. toto pozvání rádi přijali! Více informací (pro nezasvěcené) získáte na domovských webových stránkách tohoto interpreta: www.d-a-d.dk

Předprodej vstupenek začal 13. 11. 2013 v 13:00 hod. Byť nám to „omlátil“ o hlavu hloupě a zbytečně ve svém rozhovoru nejmenovaný český promotér, citujeme: Kapela Kabát ale samozřejmě chtěla trhnout rekord, čemuž přizpůsobila cenovou politiku a každý druhý lístek tak šlo získat takřka zadarmo, cenová relace bude velmi podobná roku 2009. Jestli je ostuda, prodávat nejlevnější vstupenky za 399 Kč, tak se touto cestou všem ekonomicky smýšlejícím pořadatelům omlouváme, že asi „kurvíme“ cenovou politiku. Kabát žije na severu Čech a nejen tam je 399 Kč za vstupenku na koncert ještě pořád hodně peněz. Ano, šlo by z toho jistě „vytřískat“ větší ekonomický profit... ale je to nutné? Kabát dlouhodobě reguluje cenu vstupenek, ceny občerstvení na koncertech, ceny nosičů atd. Jestli se někdo posmívá filozofii „česká muzika za české peníze“, tak je to jeho volba a jeho problém. Otázkou je, jak se např. podílí na úspěchu zahraničních hvězd promotér, který je zde „hotové“ draze prodává? Zajistí halu, hotel a bedňáky... WHOOOU... to je kreativita!

Samotný koncert Kabátu by měl začít ve 20:00 hod. a měl by trvat cca 2 hodiny. Je to tak nastaveno i s ohledem na noční klid a mimo jiné i věk kapely. Dánští hosté D.A.D. by měli hrát od 18:30 do 19:30. Koncert je koncipován z valné většiny na stání a jediná místa na sezení budou na tribunách, které tento prostor opticky uzavřou. Tribuny se staví i z důvodu, že ne každý vydrží a chce stát celý koncert a zároveň to funguje jako protihluková bariéra směrem do obydlené části Prahy 6. Na koncertě v roce 2009 měli někteří sedící na tribunách asi oprávněné připomínky, že je vidět málo detailů... Rozhodli jsme se, že posílíme množstevně a velikostně LEDstěny, které budou minimálně ve dvou vlnách přenášet video obrázky z koncertu a měly by být synchronizované se zvukem. Měl by tak být zajištěn lepší a plně komfortní zážitek nejen pro sedící na tribunách, ale i pro stojící. Už v roce 2009 jsme zdůvodňovali ceny vstupenek na tribunách a na principu se nic nezměnilo. Jde o standardní nižší vstupné, ke kterému je připočtena holá cena za stavbu sedačky, na které bude dotyčný divák sedět. Není zde žádné navýšení ceny. Bereme to jako službu a doufáme, i když není možné se vždy zavděčit všem, že to dotyční diváci ocení.

SUMASUMÁRUM – VÝROČNÍ EDICE 25 LET 1989-2014 2CD+DVD
U příležitosti tohoto výročí vychází v novém kabátě i úspěšný výběr SUMA SUMÁRUM – VÝROČNÍ EDICE 1989-2014. Je to kompletně „remástrované“ 2CD, kde původní živé nahrávky na druhém CD nahradily nahrávky studiové. Doba pokročila a nové technologie nám umožnily dorovnat minimálně úrovně a upravit celkový zvuk starších nahrávek k těm novějším. Toho jsme v době vydání původního výběru nebyli schopni dosáhnout k naší spokojenosti a tak jsme tehdy starší skladby nahradili živým záznamem. Jako bonus toto výroční 2CD zároveň obsahuje i DVD s klipy, které původně vyšlo jako samostatný nosič. Výroční SUMA SUMÁRUM je tedy 2CD + DVD!

KABÁT SPOUŠTÍ SVŮJ OFICIÁLNÍ PROFIL NA SOCIÁLNÍ SÍTI FACEBOOK
Zní to jak hláška ze sci-fi románu... kapela Kabát bude mít od 15. 11. 2013 svůj oficiální profil na síti facebook. Co k tomuto kroku říká sama kapela: Když už jsme si ale založili svůj profil, tak se pokusíme být aktivní! Je ale otázkou, jestli to jde udržet, a kdy nám dojdou archivní materiály, invence a dech. My si v tuto chvíli, kdy jsme na začátku, pochopitelně věříme, ale rok má cca 365 dní a to je pěkná kláda, udržet to zajímavé a nenudit. Jsou kolem nás magoři, kteří tomu podlehli a několikrát denně informují celý svět o tom, že vykonali potřebu, nasnídali se, jedou do práce, nudí se v práci ... To ale asi nebude náš případ. Celá kapela se však dohodla, že se o to pokusí a v rámci svých možností Vás bude průběžně informovat o dění jednotlivců a samozřejmě i celé kapely. Držte nám palce, ať to šlape a možná se dozvíte, co jste nevěděli a možná to bude (a my bychom to tak chtěli) občas i „pěkná prdel“.

Dodal: Alice Titzová, 2media.cz s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KABÁT - PO ČERTECH VELKEJ KONCERT II.

Sobota 13. 9. 2014
Vstup: 399 Kč v předprodeji
Vystupují:
Kabát (CZ), D.A.D. (FIN)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika