Nový videoklip Boris Carloff

Nový videoklip Boris Carloff

18. 11. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jeho videoklip Falling z poslední desky The Escapist vyvolal senzaci a poprávu sklidil Anděla za nejlepší video. Nyní talentovaný muzikant a producent přichází s druhým obrazovým ztvárněním své písně. A opět posouvá hranice českého videoklipu o stupeň dál. Naživo můžete slyšet již tento čtvrtek na Euroconnections v Paláci Akropolis.
Obraz pro křehkou skladbu I‘ve got one soul z oceňovaného debutu totiž snímala kamera Alexa, na kterou se natáčel třeba poslední James Bond. „Hollywoodská“ byla i postprodukce. Během ní tvůrci využívali netradiční a složité technologie 3D scanu hlavy, počítačového modelu a trackovacích bodů.
 

Za vznikem klipu, který se vyráběl v plném nasazení pět měsíců, opět stojí Martin Živocký. Tým navíc doplnili i režiséři Matěj Chlupáček (Bez doteku) či Mike Samir. Kameru měl na starost Martin Žiaran, který je známý třeba jako hlavní kameraman Kriminálky Anděl. Na klipu se se v závěrečné fázi, kromě Martina Živockého, podílela také druhá polovina osvědčeného dua ObraskiBros Honza Živocký (právě spolu obdrželi cenu Anděl 2012 za nejlepší videoklip k Falling).

„Práce na klipu k písni I´ve got one soul pro nás byla opět výzvou a technologickým experimentem. Přestože je videoklip svým pojetím mnohem minimalističtější než video k písni Falling, postprodukční proces byl o dost náročnější. Využitím technologie 3D scanu a motion trackingu jsme se snažili dosáhnout co nejpřesvědčivějšího spojení živého herce s digitálními prvky,” popisuje režisér Martin Živocký.

Hlavní role se zhostil Boris Carloff. „I přestože jsme živého herce Borise Carloffa točili jen před zeleným pozadím, zaujal nás jeho smysl pro detail a přístup, s jakým se na jednotlivé záběry nahlíželo,” říká jeden z režisérů Matěj Chlupáček. I díky svému hereckému výkonu si nakonec Carloff vysloužil jednu z rolí v novém filmu Mike Samira Hany, který půjde do kin na jaře roku 2014.

Samotná píseň I’ve got one soul je mixem hudebního klavírního impresionismu ala Debussy, newyorského minimalismu, soulu a elektroniky. „Je to skladba o samotě mezi přetvářkami, o škraboškách, které si lidé nasazují a zakrývají, co se v nich ve skutečnosti skrývá,“ doplňuje Carloff.

Boris Carloff na sebe poprvé upozornil s projektem Palm Beat na anglickém labelu Tracktion. Následně vydal eponymní EP na labelu Red Salamanda (vyšlo i v Japonsku). Jeho předposledním počinem bylo album projektu kNot Photogenic. V poslední době spolupracoval i se Stevem Albinim. Kromě toho produkoval nahrávky nebo pracoval s interprety jako jsou Kryštof, Sunshine, David Koller či Wohnout. Za svůj debut The Escapist získal cenu hudební kritiky Apollo a pět nominací na Anděla od Akademie populární hudby. Nakonec si z ceremoniálu odnesl dvě sošky.

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EUROCONNECTIONS

Čtvrtek 21. 11. 2013
Vstup: 280 - 340 Kč
Vystupují:
CASCADEUR (FR) + BORIS CARLOFF (CZ)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika