FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Dub Pistols a Dreadzone na Rock For Churchill

Dub Pistols a Dreadzone na Rock For Churchill
06. 12. 2013   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Festival Rock for Churchill zná už první jména 15. ročníku, který proběhne 29. a 30. srpna 2014 v přírodním areálu Myslivna v severočeském Vroutku. Jako první kapely pořadatelé oznámili britskou dvojici Dub Pistols a Dreadzone a dva zástupce domácí scény J.A.R. a Visací zámek.
První limitovaná vlna vstupenek za 550 Kč jde do prodeje v pondělí 9. prosince.

„Rok 2014 je pro nás speciální. Rock for Churchill dostane občanku a my bychom rádi tuto speciální událost s návštěvníky pořádně oslavili. Při sestavování programu se trochu ohlížíme přes rameno do historie a rádi bychom přivezli zpět pár nejúspěšnějších kapel z minulých ročníků. To je zrovna případ londýnských Dub Pistols, které návštěvníci zvolili nejoblíbenější kapelou RFCH 2012“, říká hlavní organizátor Kamil Šír.
 

Rock for Churchill si nikdy nehrál na hudební škatulky a nejinak tomu bude i v příštím roce. Od anglických Dub Pistols můžeme čekat energický mix elektroniky a karibské muziky podávaný dvěma neúnavnými MCs. Jejich krajané Dreadzone přivezou léty prověřené taneční groovy podpořené sametovým vokálem v Čechách dobře známého zpěváka Earla 16. Tančit se bude bez pochyb i při koncertě funkové party J.A.R., která příští rok oslaví na domácí poměry úctyhodné výročí 25 let. A pokud by měl někdo chuť na trochu riotu pod pódiem, jistě se mu ho dostane vrchovatě při koncertu punkových matadorů z Visacího zámku. Stejně jako v minulých letech se mohou návštěvníci těšit na nadupaný program hlavního pódia v čele s několika zahraničními headlinery a taneční šapitó, kde se nevypíná muzika před svítáním…

Rock For Churchill 2014

Předprodej první vlny vstupenek za nejnižší cenu 550 Kč (+ poplatky) bude zahájen v pondělí 9. 12. Ke každé vstupence je bonus 2 piva zdarma. Cena 550 Kč platí pro prvních 500 vstupenek anebo do 20. 2. 2014. Vstupenky budou k dispozici v předprodejních sítích Ticketportal, Sazkaticket, na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatku) a na dobírku na www.rfch.cz (bez poplatku).

DUB PISTOLS (UK)
Oblíbenci evropských festivalových pódií a milovníci divokých klubových parties fungují pod vedením frontmana Barryho Ashwortha už 17 let. Vznikli v Londýně v roce 1996 a už o dva roky později skórovali revolučními singly There’s Goona Be a Riot, Best Got Better a hlavně debutovým albem Point Blank, díky němuž začali cestovat po světě. V roce 2001 vyšla desky Six Million Ways to Live a brzy poté remixové album Y4K: Next Level Breaks. Dub Pistols bravurně mixují dub, breakbeat a ska tak chytlavým způsobem, že se jejich tracky dostaly i na soundtracky k filmům Blade II, Bad company nebo Mystery Man. Vrhli se taky na remixování a jejich spárům neunikly jména jako Moby, Ian Brown nebo Limp Bizkit. Zatím nejčerstvější deska, která vyšla v roce 2012, se jmenuje Worshipping The Dollar, s níž absolvovali velkou šňůru po celé Evropě. Právě teď Dub Pistols tvrdě makají na dalším, již šestém albu White Lines, které přijedou představit v létě do Vroutku.

www.dubpistolsmusic.co.uk

DREADZONE
Dreadzone ve své hudbě propojují elektroniku, špetku drum´n´bass, dub i reggae. Už od jejich počátků v roce 1993 byli nejen v Británii velkou senzací a jen rok po svém vzniku už startovali kultovní Glastonbury Pyramid Stage. Podařilo se jim dostat sedm singlů do britské Top 60 a jejich nejznámější hit Little Britain je hymnou, která svého času trůnila i ostrovní Top 20. Tehdy i dnes mají Dreadzone velmi početnou základnu věrných fanoušků, a to nejen díky osobitému zvuku kapely, ale také díky svým energií nabitým vystoupením. I teď po více jak 20 letech od svého založení Dreadzone nepřestávají koncertovat po celém světě a mají očividně stále co říct nejen „své generaci“, která už mezitím založila rodiny a do klubů zajde jen svátečně. Dreadzone jsou ale pořád tady a dle aktuálního alba Escapades silní jako nikdy předtím!

www.dreadzone.com

J.A.R.
J.A.R. aka Jednotku Akademického Rapu není potřeba nějak obšírně představovat. Průkopníci funku a a rapu v Čechách se už na kraji 90. let vyšvihli na domácí funkový trůn, z kterého je ještě nikdo nedokázal sesadit. Parta kolem Romana Holého si pořád drží svojí vysokou laťku a jejich koncerty jsou vyladěnou směsí vtipných textů a skvělých muzikantských výkonů. V roce 2014 slaví Jaři 25. výročí, takže se určitě můžeme těšit na speciální vystoupení.

www.facebook.com/jarprague

VISACÍ ZÁMEK
Visací zámek je služebně nejstarší punková kapela na českém území brázdící pódia už více jak 30 let. Visáči začali hrát už v roce 1982 na vysoké škole a do dnešní doby spolu vydrželi ve stejném složení. Klobouk dolů! Ve svých počátcích ovlivnili zvuk celé generace kapel a celé generace posluchačů. Ačkoliv jsou už pánové v „zasloužilém“ věku, pořád jim to nebezpečně šlape a to, že by patřili do starého železa, vás při jejich koncertu ani nenapadne.

www.visaci.cz

Více informací na: www.rfch.cz

Dodal: Lukáš Kolíbal, Lucerna Music Bar
ROCK FOR CHURCHILL

ROCK FOR CHURCHILL

Pátek 29. 8. 2014 až Sobota 30. 8. 2014
650 - 750 Kč
Vystupují:
The Parov Stelar Band (A), The Subways (UK), Anthony B (JAM), Dub Pistols (UK), Dreadzone (UK), J.A.R., Wohnout, Vypsaná fixa, United Flavour, Visací zámek, Fast Food Orchestra, Skyline, Hentai Corporation, Zrní, Cocoman & Solid Vibes, Zoči Voči (SK) a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |