Elektropopoví Cut Copy přijedou do Prahy

Elektropopoví Cut Copy přijedou do Prahy

10. 12. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Australská kapela Cut Copy se vrací zpět do České republiky. Jejich show proběhne v rámci koncertní série Excelent Jukebox už 21. dubna v Lucerna Music Baru! Vstupenky budou v prodeji v síti Ticketpro.
Kapela vznikla v australském Melbourne a vydala se na první mezinárodní turné v roce 2005, kdy předskakovala kapelám jako jsou Franz Ferdinand nebo Bloc Party. V roce 2007 byli vybráni aby nažhavili fanoušky Daft Punk! To se stalo krátce před vydáním jejich druhého alba, kritiky hojně vychvalovaného In Ghost Colours. Od té doby Cut Copy a jejich devadesátkový indie-dance sound jenom rostou. Album Zonoscope vyhrálo Aria Awards za nejlepší taneční nahrávku 2011 a hned po té byla deska nominována jako nejlepší Best Dance/Electronica na Grammy Awards 2012. Australský kvartet právě vydal nové album Free Your Mind, které je tak trochu spirituální poutí, pozvánkou na uvolnění mysli a absolutní radost z hudby. Kapela své album popisuje vskutku kreativně: “Album tvoří a popisuje snové fantazie příští mladé 'revoluce'.. to, jak spolu lidé komunikují na parketě bez toho, aby řekli jediné slovo, společně dosahují vyšších stavů; cítí se být zapojeni do tajné společnosti, až nakonec splynou s hudbou v jediné.”
 

S novým LP objevují hranice taneční scény, inspirováni UK acid house i hlubokým psychedelickým rave společně se současným rozkvětem elektronické taneční hudby. Jejich skladby jsou upředeny z hodně solidních basových linek, s explozí smyček a ozvěn. Kapela pověřila mixážním úkolem Davea Fridmanna (Tame Impala, MGMT, The Flaming Lips), což se ukázalo jako skvělá volba.
 
“Nová tvorba Cut Copy skvěle nastaví taneční náladu, především díky jejich chytlavému elektro-popu a neskutečně kosmicky syntetickými zvuky,” řekl jeden ze zástupců pořadatelské agentury Fource Entertainment.
 
Přijďte se podívat na skvělou taneční párci pořádanou v rámci série Excelent Jukebox 21. dubna v Lucerna Music Baru! Vstupenky seženete již teď v síti Ticketpro. Cena vstupenky: 420.- Kč + poplatky.
 
Facebook událost: facebook.com/events/623467371025866/

Více informací na: fource.cz

Dodal: Dominika Janigova
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CUT COPY

Pondělí 21. 4. 2014
Vstup: 470 Kč v předprodeji
Vystupují:
Cut Copy (Austrálie), Deaths (CZ)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika