Kalendář koncertů 1/2014

Kalendář koncertů 1/2014

29. 12. 2013  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (2)
Možná lehce předčasně, ale pokud má poslední týden roku 2013 opanovat předsevzetí, ať to jsou ta hudební. A klidně i ta „politická“: na konec ledna se totiž chystá společné vystoupení Please the Trees, Priesnitz, WWW Neurobeat a Tři čutory. Důvod? Šumavská divočina!
9.1. Agnes Obél (Palác Akropolis)
Když někdo uvádí, že inspirací jí byli PJ Harvey a Claude Debussy, není to jen tak. Už na první poslech každému dojde, že pod rukama Dánky Agnes Obél se dějí divy. Její poslední deska Aventine (2013), doplněná zvuky houslí a andělským hlasem, připomíná místy třeba Fever Ray nebo, v hlubších vrstvách, Hooverphonic. Lahůdka hned zkraje nového roku.
 

14./16.1. LUNO akusticky + Boris Carloff, Terezie Kovalová, Franko Dudinka
(Praha - Palác Akropolis / Plzeň - Pod Lampou)

Pražská kapela v čele s Emou Brabcovou LUNO měla divoký závěr minulého roku – předskakovali jak Hurts, tak Placebo a nepochybuju o tom, že se tímhle úspěchem posunuli o pořádný skok dál. Jako odpočinkové je možné proto brát jejich akustickou „session“ s kamarády. Po boku LUNO totiž vystoupí držitel ceny Apollo Boris Carloff, zpěvačka a violoncelistka Terezie Kovalová a klávesák Franko Dudinka. Koncerty budou pouze dva, v Praze a Plzni.

22.1. Slim Cessna´s Auto Club (Lucerna Music Bar, Praha)
Country gospel v podání Slim Cessna´s Auto Club zní naléhavě a tudíž tak, jak by každý proselytik měl znít (příznačné je, že zastoupení v kapele mají také duchovní osoby – např. reverend Dwight Pentacost). Slim Cessna si svůj auto klub založil v půlce devadesátek, kdy vydal také eponymní debut a zahájil cestu k dalším zářezům na pažbě boží opakovačky (Always Say Please and Thank You / The Bloudy Tenant Truth Peace), které v sobě mísí country s punkovým přístupem, venkov a kolty. Sídlem kapely zůstává i po různých geografických přesunech americký Denver, hlavní město Colorada. Slim Cessna´s Auto Club předchází pověst vynikajících muzikantů a ještě lepších parťáků. Nevynechat!
 

28.1. Koncert pro šumavskou divočinu – Please the Trees a přátelé (Lucerna Music Bar, Praha)
Tahanice o to, jak má Šumava vypadat, neberou konce. Demonstrace, na které odpůrci ekologického přístupu nosí kbelíky mrtvých kůrovců, petice, ale i zcela nepřípustné (a soudem kritizované) policejní násilí. Vedle toho nekonečné debaty reflektující zájmy protistran, ale také odborný spor o to, jestli je lepší nechat, alespoň v některých místech v ČR, přírodu samu sobě a svým vnitřním mechanismům, nebo do ní nesmyslně zasahovat. Je proto povzbuzující, že se na stranu přírody, nahlas a zřetelně, plánují postavit ti, kteří mají stromy v popisu práce. Ale nechme promluvit samotného náčelníka:

„Jako mnoho lidí, kterým toto téma není lhostejné, i nás velice trápí, jak neodpovědně zacházejí ‘odpovědná’ místa s naším přírodním bohatstvím. Znepokojuje nás hlavně narůstající holosečné kácení českých lesů. A zejména alarmující situace je v našem národním přírodním klenotu – na Šumavě.“

Večer to však nebude jen hudební, půjde též o informační kampaň zaměřenou na protiprávní postupy současného vedení NP Šumava.
 

Další akce:
11. 1. 23. narozeniny Rock Café (Prago Union+ Sixin) / 20. 1. The Vibrators + Plexis (LMB) / 24.1. Laurent Garnier (Roxy) / 27.1. Fanfare Ciocarlia (LMB) / 31.1. Glasvegas (Rock Café)
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FEMME FATALE - AGNES OBEL

Čtvrtek 9. 1. 2014
Vstup: 560 - 690 Kč
Vystupují:
Agnes Obel (Dánsko)
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
autor
03. 01. 2014 | 16:28:22
+0 | -0

díky!

spektakulární Spectaculare nesmí chybět!

30. 12. 2013 | 12:49:24
+0 | -0

Ještě dvě lahůdky;)

30.11. Jon Hopkins, 31.11. Nils Frahm obé v Paláci Akropolis v rámci Spectaculare festivalu.
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika