The Parov Stelar Band zahraje v Brně

The Parov Stelar Band zahraje v Brně

07. 01. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
V dnešní době je pojem elektroswing už mnoha hudebním fanouškům poměrně známý, ale věřte, že před několika lety tomu ještě tak zdaleka nebylo. Na počátku všeho stál jistý Marcus Füreder – dnes však více známý jako Parov Stelar.
Tento rodák z rakouského Lince stál u zrodu stylu, kterému se říká právě „elektroswing“. Původem dj, jehož hlavním zaměřením bylo techno a minimal, byl také velkým fanouškem jazzu, swingu a blues. A stačilo málo – spojit tyto právě docela vzdálené směry a přidat do hitu od jedné z největších jazzových zpěvaček všech do – „Billie Holiday“ rytmus a velký objev byl na světě. Marcus tak začíná stále více experimentovat, své oblíbené žánry míchá dohromady a postupně začíná psát i své vlastní kousky.

PArov Stelar fotky

Zvrat nastává v roce 2004, kdy Marcus začíná hrát pod jménem Parov Stelar a zakládá vlastní nahrávací společnost Etage Noir Recordings. Již svými prvotními počiny "KissKiss EP" a deskou "Rough Cuts" pod novým jménem, na sebe ihned upozornil. Spojením elektronické hudby s živými nástroji a specifickou atmosférou, vycházející ze 30. let 20. století, se mu podařilo stvořit jedinečnou a nezaměnitelnou hudbu. Jeho originální a nostalgické retro nahrávky 30. let s příměsí elektronických beatů způsobily v hudebním světě velkou senzaci – a kromě koncertních hal je můžeme stále častěji slýchat také ve filmech, nebo v reklamách.
 

Parov Stelar si později ke svému vystupování přizval také živé nástroje – až vznikl šestičlenný The Parov Stelar Band, se zpěvačkou Cleo Panther. Jejich strhující show je vyhledávána příznivci po celé Evropě i v zámoří. V České republice si díky svým dosavadním excelentním vystoupením vybudoval velkou základnu věrných fanoušků. Loni vyprodal pražskou Incheba arénu (měsíc před akcí nebylo možné sehnat vstupenky) a také se se svou skupinou představil jako jeden z headlinerů festivalu Rock for People.

14. března roku 2014 přijede do legendárního pavilonu G1 v Brně kompletní sestava The Parov Stelar Bandu, s pořádnou dávkou toho nejlepšího elektroswingu, a to navíc - vše v živém podání.
 

Vstupenky exkluzivně nabízejí předprodejní sítě Ticketportal a Ticketpro od 790,- za základní cenu vstupného, přes VIP za 990,-, až po VIP GOLD za 2490,-

Dodal: Nina Fialova, Olivier&Damian Praan
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PAROV STELAR BAND

Pátek 14. 3. 2014
Vystupují:
THE PAROV STELAR BAND live, Swing Thing, Papa Django
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

08. 01. 2014 | 11:01:10
+0 | -0

kvalita tiskovky

Dobry den, dobra zprava. Ale myslim, ze takove hvezdy jako Parov Stellar si zaslouzi lepsi propagaci nez tiskovku plnou podivnych vet, preklepu, chyb v carkach a podobne.
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika