Právě vychází Bbarák

Právě vychází Bbarák

29. 05. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Od tohoto týdne můžete na pultech trafik a hiphopových shopů sehnat další číslo časopisu Bbarák.
Přelom jara a léta je pro hiphopové desky tak lehce okurkovou sezonou. Všichni se chystají na červen, kdy toho má vyjít těsně před letními prázdninami celá halda, ale květen novými událostmi zrovna nepučí. I tak se nám myslím podařilo vybrat pro vás materiál, který našich osmdesát stran naplní více než zajímavým obsahem.

Jako přílohové CD u nás tentokrát najdete nové album PIO Squad (dříve Jižní Pio) – “Punk Is Dead“. Kontroverzní deska, pro mě osobně jedna z nejlepších, která v Čechách vyšla, vás možná nasere, možná rozesměje, možná obojí, stoprocentně vás ale nenechá v klidu. Rozhovor s PIO už jsme vám přinesli, stejně jako recenzi, zkuste teď desku sami.

bbarak

Z coveru na vás zhlíží Dilated Peoples – na přelomu milénia jednoznačně nejlepší undergroundová kapela na světě. Dokáží se čtvrtou deskou, nazvanou “20/20“ „vrátit k boom bap stylu“ jak před jejím vydáním slibovali? A jak bude vypadat koncert Expansion Team Soundsystem (Rakaa + DJ Babu) na letošním Urbanu? Dozvíte se odpovědi i na spoustu dalších věcí.

Pokud jsme si předsevzali, že vám chceme přinášet nejen kolekci rozhovorů, profilů, recenzí a reportů, pustili jsme se do toho pěkně zostra. Jako první si totiž posvítíme na Ghostwriting. Téma o kterém se spíš tuší než ví a spíš šeptá než mluví. Pokud vám přišlo jako naprostá samozřejmost, že si MC píše svoje texty, u nás se dozvíte, že to není zdaleka vždy pravda, že to ani nikdy úplně pravda nebyla a že se to týká i těch vůbec nejznámějších jako je Kanye West.

Jak těch desek vychází málo, doma se nahrávací pásy můžou poslední dobou zavařit. Svoje vinyl EP “Change The Channel“ vydávají anglicko američtí The Regime a přehlédnout jsme nemohli ani bzukot okolo labelu Paranormalz. Poslechli jsme materiál na čtvrtou desku Syndrom Snopp v Gipsyho Řepském studiu, kde svou novou desku nahrál i Marpo. Pokud jste mysleli, že už o něm neuslyšíte, mysleli jste špatně a u nás se dočtete, co se okolo něj za poslední rok událo. Jak vyhrál battle, když nefreestyleuje, jaký má vztah k bojovým sportům i fotbalovému hooliganství, jestli se změnil… na to vše dojde v našem rozhovoru.

Pokud jde o zahraničí, představíme si celé spektrum aktuálního rapu – začneme od hardcore tvrďáren – Apathy z Demigodz hnije na majoru a na rozlučku s podzemím vydal desku “Eastern Philosophy“ a k albu se konečně dokopal i „dream team underground rapu“ – Army Of The Pharaohs. Jejich profily i recenze vám prozradí více. Koukneme se i na lehce opomíjené členy Wu rodinky – „The last that should be first“ – Sunz Of Man. A pokud máte rádi potemnělé instrumentální desky jako dělají třeba Krush nebo Shadow, těšte se na rozhovor s producentem D-Day One. Na své si ale přijdou i ti, pro koho se vše zajímavé odehrává „dole“. Exkluzivní rozhovor s Chamillionairem o jeho rozchodu s Paul Wallem, beefu s Mike Jonesem, mixtapech i novém albu… Stejně jako profil kmotra Bay Area a největší ikony pokud jde o slang – E-40. Kompletní menu, ze kterého je jen na vás co si vyberete, to najdete jedině u nás.

A pak tu máme pravidelné rubriky. Z britských ostrovů jsme v De La Europa vyzpovídali producenta jménem Blufoot, hovězí seriál o beefech tentokrát rozsekává kauzu Eminem vs. Benzino. Po přestávce se vrací i článek o tom, co má hip hop společnýho s… tentokrát s kotlíkem zavánějícím country. Old schoolové Blast from the past tentokráte patří jednomu z úplně prvních rapperů - Kurtis Blow, který byl nedávno na turné po Evropě. V Back in black si představíme kmotra acid jazzu, vibrafonistu Roy Ayerse. V DJském koutku Wax najdete německého Marc Hypea a DJ Babua. Stránky graffiti přináší rozhovor s Fearem z CFM, profil Vice a report z Graffneck jamu. Break dance vám představí New style hip hop dance, rubrika rhythm & blues přináší rozhovor s anlgickým zázrakem jménem Jamie Lidell, reggae sekce Jah live zase dvoj-rozhovor s El Condorsito a DJ Damalistik. Pro všechny teniskový feťáky přináší Tuco ve svém Sneaker Addict profil firmy Converse, na sportovních stránkách se rozloučíme se zimou a snowboardingem reportem z Hoochie Mama’s Devil Grilling Jam a najedeme na léto rubrikou o basketu. Nechybí reporty ze zásadnějších akcí – Boot Camp Clik, Lil Jon v Německu, Lords Of The Underground, Solid Steel a Grandmaster Flash v Rakousku. A konečně v recenzích najdete jak album měsíce – Rytmusovo “Bengoro“, tak recenze nových desek od Gnarls Barkley, Bubba Sparxxx, Kabir, Mobb Deep nebo Murs & 9th Wonder…

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika