Politika na taneční scénu nepatří!

Politika na taneční scénu nepatří!

29. 05. 2006  |  Autor: Acid  |  Komentáře (27)
Máme týden před volbama a taky že je to všude znát. Kam se člověk koukne, samá politika. Každý se mnohdy až extrémními nástroji snaží urvat co nejvíce potencionálních voličů. No zkrátka jednou za čtyři roky musíme trpět tohle divadlo, ale proč i na taneční scéně?
Máme týden před volbama. A taky že je to hodně znát. Kam se člověk koukne, samá politika, každý se hádá, jeden říká o druhém, že je větší "debil" než ten první... No zkrátka jednou za čtyři roky musíme trpět tohle divadlo. Že byl poslední rok politicky hodně zajímavý, toho si určitě všiml každý Vše začalo o prázdninách Czechtekem, kdy „Papa Roubek“ docela hodně drsně ukončil jeden z posledních undergroundových festivalů u nás. To co následovalo po tom, si každý určitě pamatuje. Spousta protestů, pochody, demonstrace, happeningy. A do toho všeho se samozřejmě začali montovat naši politici, protože ucítili příležitost pošpinit jednu stranu, druhou stranu, vychválit sebe a zkusit získat přízeň voličů. Nakonec si myslím, že tyhle všechny demonstrace nevedly k ničemu jinému, než k tomu, že politici zviditelnili sami sebe. Žádný jiný efekt jsem nepostřehl (nebo že by se něco vyšetřilo, někdo byl potrestaný?)

x

Po aféře Czechtek to ale vypadá tak, že jedna politická strana u nás zašla až příliš daleko. Když jsem asi tak před měsícem v rámci volební propagace narazil na stránky Unie Svobody, měl jsem co dělat, abych nespadl ze židle a neválel se smíchy po podlaze. Pak jsem si s pobavením přečetl program této strany a opět se mi chtělo smát. Pan ministr Němec už musí být skutečně ve velké nouzi, že se snaží sbírat hlasy tímto velice neobvyklým způsobem. Do toho se nám všude po Praze (nevím bohužel jak je to jinde v ČR) objevily tajemně vyhlížející letáky s velkým fialovým pentagramem. Tak na to zvědavě koukám, co to jako je, jestli se vyhrnuli satanisti nebo anarchisti do voleb, a ejhle.... opět nápaditá kampaň US.

x

Máme 6. květen. V Praze (a v dalších 155 městech na celém světě) se koná akce pod jednotným názvem Milion Marihuana March. Tak se opět těším, kdo všechno se přijde zviditelnit a nahnat body na legalizaci konopí. Samozřejmě, opět se zde nečekaně ukazuje pan Němec v tričku s nápisem a s plackou " It´s legal ". Ministr který se poslední dobou stává pravidelným účastníkem podobných akcí. US zde rozdává kondomy a jointové papírky. V tuto chvíli mě napadá, kde asi byl pan Němec v době po Czechteku? Proč neběhal na Letné s jointovými papírky? Že by proto, že bylo ještě daleko do voleb a on si ještě pořád naivně myslel, že hlasy sežene někde jinde?

nemec

26. květen. Můj den D, svátek všech svátků, nemůžu dospat. Do Prahy přijíždí můj nejoblíbenější DJ - sám tranceový bůh Paul van Dyk, který přijel v rámci jeho turné "Politics of Dancing 2". To jsem ještě netušil, že někdo vezme tenhle název až tak vážně. Přijdu do haly, uložím si věci do šatny a automaticky zamířím k prvnímu baru. To co tam vidím ležet mě docela pobaví. Letáky US s kondomy. Tak si říkám, že by se politika začala míchat už i do akcí tohoto typu? Blíží se půlnoc, atmosféra nabývá na hustotě, DJ si hraje s lidmi, vládne všeobecná euforie a ze stropu začínají padat balonky. Když jsem se po chvíli vydal do davu a ke stagei, abych zjistil o co jde, začínám být už naštvaný. Na zemi se válí modré balonky s reklamou na Adidas (což mi teda vůbec nevadí, protože Adidas asi docela zasponzoroval akci a měl na ní přehlídku oblečení - a kdo by se nekoukl na hezké holky v pěkném oblečení :), ale co mě zaráží, mimo modrých zde leží ještě fialové a opět nečekaně s reklamou na Unii Svobody. V zoufalství zvedám hlavu nahoru a mám sto chutí se modlit k bohu, ve kterého nevěřím, když v tom dostávám jednu z posledních ran. Na kostce u stropu haly běží videoprojekce s reklamou na US. Velice znechucen a roztrpčen odcházím k baru na panáka, abych to spláchl. Dávám si vodku a klábosím s kámošem o tom, kam až může zajít politik. A najednou... nevěřím svým očím.... ne doopravdy jsem si nedal tripa ani nic podobného.... ochranka rozhrnuje dav a k baru přichází osobně sám ministr spravedlnosti Pavel Němec, s pivem v ruce, v modrém saku, bílé tričko s nápisem It´s legal a nezbytnou plackou na klopě. Startuji foťák a neváhám ani vteřinu...A mám Tě!!! Chvíli postává u baru, snaží se tvářit, že ho to aspoň trochu baví, ale moc na to nevypadá. Já se zhnuseně otáčím a odcházím si dát ještě jednu vodku a mířím k backstagei a doufám, že tady toho člověka už nikdy nepotkám. Alkohol působí, pouštím z hlavy politické sra*ky a naplno se věnuji hudbě.

x

Když jsem ale přišel domů, rozbalil fotky a začal nad tím vším přemýšlet, neměl jsem z toho dobrý pocit. Že se politici pletou do všeho, chtějí posbírat hlasy kde jen můžou, to chápu, ale aby to zašlo až tak daleko, že mi někdo bude na párty tlačit do hlavy takovýhle nesmyly, to jsem fakt nepobral. Prostě hudba by se s politiku neměla míchat, ještě navíc když to vypadá takhle uboze. Jestli z nás chtějí politici dělat takový blbce a myslí si, že když budou řvát It´s legal, rozdávat papírky a myslet si, že jim to někdo zbaští, tak to jsou na omylu. Jenom doufám, že u nás jsou dost rozumný lidi, kteří si na tohle všechno udělají svůj názor a podle toho se to taky projeví po volbách. Je mi líto, že jsem se musel donutit k tomu, abych psal článek o politice, protože politika je špína a je to něco, čím se nechci vůbec zabývat. Ale jakmile se mi začne nějaký politik tlačit na párty, dělat tam ze sebe pitomce a masírovat lidem hlavy, tak by se mu taky mohlo stát, že dostane foťákem přes hlavu, ochranka neochranka.

27 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

13. 06. 2006 | 12:53:10
+0 | -0
......ještě, že to pro tebe chlapče nedopadlo nějakým tím směrem :-)))
4D
04. 06. 2006 | 20:06:22
+0 | -0
to ACID: Ale vždyť je to pravda !!! Ty si myslíš, že my pro ně něco znamenáme ???? Jediný vo co jim de je to, Že za každýho blba kterej se dostane do křesla vyfasuje ta strana 900 tiíc Kč. Já volit byl. A vůbec se nestydim říct že ODS. Chci zasáhnout do budoucnosti národa, ale jeden člověk nic nezmůže, to snad výš sám !!!
Acid
03. 06. 2006 | 11:17:50
+0 | -0
to 4D: tak presne takovy lidi jako ses ty, ti politici nahore potrebuji. takovy, kteri nic nebudou resit a budou rikat, vzdyt je to stejne jedno, jsme pro ne jen loutky. to je ta spravna sul naroda, ktera drzi hubu a krok. jen tak dal!!!
4D
02. 06. 2006 | 00:20:53
+0 | -0
Volte koho chcete, jen mi pride vtipny, kdyz nekdo resi neco, co mu muze byt vlastne uplne ukradeny. At si delaj pani politici co chtej. My pro ne stejne vzdy budem spodnich 10 milionu loutek. Takze pokud si myslite ze to vyresite nejak sami tak se pletete. Na akce budu chodit porad, i kdybych paril po PRAVICI s Topolankem a po LEVICI s Paroubkem. Osobne raci bych paril s Mirkem nez Jirkou =).
Tomáš
01. 06. 2006 | 16:03:02
+0 | -0
Hele,ale já jdu fakt volit ty komunisty..at se to někumo libí nebo néé!!

01. 06. 2006 | 12:28:35
+0 | -0
Takhle se prodat politické straně a poslat hudbu a zábavu do hajz.... z toho je mi zle!!!!

01. 06. 2006 | 10:04:05
+0 | -0
ale je super že se o kytce mluví naprosto veřejně v TV a ústavní činitel si nechá zabalit jointa téměř v přímém přenosu, NE???
gangoo
01. 06. 2006 | 09:38:14
+0 | -0
to 4D: souhlasím... Vůbec to neřešit, je to k smíchu a klidně bych se vedle něj na takovýhle párty vyfotil:-D



ZKRÁTKA: POJDTE VOLIT!!!! KSČSSD NE!!!!
4D
31. 05. 2006 | 10:56:23
+0 | -0
Pokud ste se nevšimly, tak se většina lidi bavila tim, ze do těch balonků mohla pinkat a štapat na ně. a neřešili jestli je na nich °Adidas° nebo °It's Legal° !!! Takže se nebojim toho, že by to nějak ovlivnilo lidi při rozhodování u voleb. Stejně k urnám příde max 30% lidi a to hlavně důchodci který budou volit KSČM & ČSSD. Tak tolik neřešte to, že jsou na nějaký party balonky s politickým motiven. Rači se seberte a běžte volit taky !!!! Snad nechcete další 4 roky to peklo co bylo doposud ???!!!
Jara
31. 05. 2006 | 10:49:47
+0 | -0
2 Dan: Neni nic spatnyho na kampani US, ale zvlastni je to, ze se Nemec zacal hodne prezentovat jako obhajce It´s legal everything teprve par mesicu ped volbama...kde byl cely ty 4 roky, kdyz se resil Czechtek a ruzny jiny veci?? Jinak je fakt, ze ja osobne chodim na party kvuli zabave, protoze o tom to je a nejaka politicka kampan me nerozhodi, ale urcite bych byl radsi, kdyby se takovyhle veci na akci netahaly.
Acid
30. 05. 2006 | 19:07:39
+0 | -0
to Darja: pred 10 rokama by mi to bylo taky jedno, ale bohuzel ted uz mi to vadi. ale neboj, i kdyz to byla dobra masaz, tak me to nemohlo rozhodit natolik, abych si tim pokazil skvelej vecer :)
Darja
30. 05. 2006 | 19:02:43
+0 | -0
A tobě to tam vadilo? Kvůli tomu jsi se nebavil? :-) Mě to bylo celkem jedno, i kdyby to tam bombardovali balonkama KSČM bych se bavila :o)
Acid
30. 05. 2006 | 19:00:10
+0 | -0
to Dan: spatny je na tom to, ze nechapu, co ma politika spolecnyho s party. at jdou vsichni politici do pr**** ja nechodim na party na volebni mitink, ale bavit se.
Dan
30. 05. 2006 | 18:24:46
+0 | -0
Its LEGAL to think!
Dan
30. 05. 2006 | 18:15:27
+0 | -0
Podle mě to je celkem rozumný tah! Daleko víc než tohle mě sere ČSSD a její kampaň.
Dan
30. 05. 2006 | 18:12:51
+0 | -0
Acid - ale tohle dělají všichni tak co je na tom špatného že vymysleli propagaci zrovna na PVD?
Acid
30. 05. 2006 | 18:08:44
+0 | -0
jasne, ze promoter na tom ma vinu, ze tohle dovolil. ale popud na tohle musel byt z unie svobody. nejaka hlava u nich musela tohle vymyslet. a to je to co mi vadi. nemec pred tema volbama nevi kam by se nacpal....
Dan
30. 05. 2006 | 18:00:09
+0 | -0
Ano, je vidět že jste ještě nebyli na akcích v zahraničí, kde je tohle naprosto běžné. U nás celkem taky i když ne v elektronické hudbě, viz. Paroubek na dechfestu. Unie Svobody má kampaň narozdíl od ostatních neagresivní. Vinu za to že z vystoupení PVD nenese US ale pořádající promotér, který si na tom namastil kapsu.

30. 05. 2006 | 17:02:40
+0 | -0
vubec bych nedaval vinu US, ktera jenom jde vstric svym volicum a ti maji pravo volby... Zvracel bych spis nad poradatelem party, kterej tohle vse dopustil
jana
30. 05. 2006 | 15:01:05
+0 | -0
beztak se ani nedostanou do parlamentu doufám :-)

30. 05. 2006 | 14:59:39
+0 | -0
Celá US svobody i s panem Němcem dělali jen pol. kampaň, tak, jak se dělá po celé ČR na každé možné akci, neměli ani ponětí, na jakou akci jdou. Měli bychom se spíš ptát pořadatelů, za kolik si Unionisté koupily, že jim nechali na taneční akci udělat kampaň. je vidět, že od dob Creamfields se opravdu nic nezměnilo...prachy prachy prachy, scéna ať si de klidně do prdele, že pane P...???
Radek
30. 05. 2006 | 09:20:55
+0 | -0
Jsem rad, ze tady o tom konecne nekdo napsal. Ja uz jsem ho videl v uboru Its legal US na letne na akci Million Marihuana March a to mi prislo jeste ubozejsi, nez na PVD. Diky kluci!

30. 05. 2006 | 08:42:05
+0 | -0
Doufám, že aspoň pujdete k volbám a nepatříte k tý skupině obyvatel co si řekne politika je hnus a tak volit nebudu, jelikož nyní máte možnost určít ja se do budoucna bude vyvíjet situace v ČR. A vaše hlasy jsou právě ty, co budou dorovnávat hlasy voličů levice.
jara
29. 05. 2006 | 23:05:16
+0 | -0
taktez souhlasim s nazorem Acida, proc by meli poctive platici lidi na akcich jeste byt zpruzeni tim, ze kolem sebe vidi takovyhle svinstva. Ale na druhou stranu: prijde mi to spis tak trochu k smichu...Kdyz si Nemec mysli, ze ziska lidi, tak je podle me na velkym omylu, vetsina lidi, je spis znechucena a nas*ana:) Asi uz je chudak fakticky na dne a vi, ze uz se do parlamentu nedostane, taxe jeste snazi udelat par temp, aby se neutopil...politujme ho chudaka:)

29. 05. 2006 | 22:27:55
+0 | -0
taky jsem tam byl a nevěřil jsem když jsem ho tam viděl ve VIP popíjet pivko, řikal jsem si ku+va co tady dělá...jestli si Němec myslí že díky tomuhle ubohýmu divadílku dostane na svojí stranu "tisíce" mladých lidí tak je na omylu ---alespoň já to tak vidim...každopádně je vidět že za prachy se i na party tohoto rozměru dostane prostě kdo chce
squoter
29. 05. 2006 | 20:22:26
+0 | -0
Souhlasím s Acidem!Muj osobní názor na to je ( třeba se pletu ) asi takový, že to co stalo na párty s PVD plně svědčí o tom v jakém stádiu je taneční scena v ČR nebo resp. kam se asi odebírá ... !( O politiku se nazajímám a když už musím, nenechám se ovlivnit žádnými lacinými předvolebními kecy od žádné z pol. stran). Proti panu Němcovi nic nemám...Jen si myslím že je pěkně vychcanej pač i tento článek se stává paradoxně jeho reklamou. A nedej bože, aby se o tom začalo mluvit ve větším měřítku. Ovšem kdo mě zklamal víc je člověk, který ho spolu s tou jeho horou politických nesmylů pustil dovnitř...:( (Co za to měl slíbeno, nebo kolik zaplceno?) Prostě jak bylo řečeno politika do zábavy nepatří a tudíž ani na parites...Smutné na tom bude jestli se najde hrstka lidí, které to ovlivnilo nebo ovlivní ...:(
Krysa
29. 05. 2006 | 18:48:10
+0 | -0
taky se obavam, ze se najdou i tací, co mu to zbastej :(
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika