FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Rybičky 48 mají nový klip a hymnu pro futsalový tým

Rybičky 48 mají nový klip a hymnu pro futsalový tým
05. 02. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Známá česká kapela Rybičky 48 vypustila do světa svůj nový videoklip k singlu Bohém zapomenutý dítě ze svého pátého studiového alba s kontroverzním názvem Tohle je rock ´n´roll, vy buzny!. Víno je mou krví a kokainem si sladím čaj, zpívá kapela ve videoklipu, který je vytvořen po vzoru videoher.
„Klip má být udělaný jako počítačová hra z vlastního pohledu. Jen tu nekradete auta a nestřílíte po fízlech, ale dostáváte úkoly barového šviháka,“ říká s úsměvem zpěvák a kytarista Kuba Ryba.
 

V singlu, který aktuálně patří mezi dvacet nejhranějších českých písní na tuzemských rádiích, zpívají Rybičky 48 o tématu alkoholu i drog. „Chlast a neustálý večírky jsou skvělá věc, pokud v tom člověk umí chodit a nepřesáhne to tu mez, kdy už nejste pán svých potřeb, ale sluha,“ podotýká zpěvák a dodává: „Každý člověk, i bohém, se někdy cítí jako Bohem zapomenutý dítě. Proto to propojení obou stran: Bohém zapomenutý dítě.“

Song Bohém zapomenutý dítě má být o chlápkovi, který bere život s heslem Life fast - Die young. „Osobně takových lidí dost znám. A ruku na srdce, kdo takhle aspoň nějakou etapu svého života nežil a nakonec si mohl před porážkou říct ‚ale byl jsem aspoň na chvilku v žitě‘,“ dodal Ryba.

Klip má být inspirací pro začínající kapely
„Často se setkáváme s tím, že začínající kapely nadávají na to, že nemají peníze na výrobu klipu. Chtěli jsme tímto klipem ukázat, že jde udělat klip i s minimem peněz,“ říká Kuba Ryba.

Většinou se Rybičky 48 podílí na námětu videoklipu, často i na samotném scénáři. Další práce pak byla vždy svěřena profesionálům. Nejnovější klip kapely ale vznikl od začátku do konce svépomocí a vyšel kapelu asi na tisíc korun, což podle slov zpěváka pokrylo náklady na chlast a pizzu pro kamaráda, který pomohl se střihem.

V týmu musí být pohoda, ví Tomáš Neumann
Čeští futsalisté se dozvěděli z úst trenéra Tomáše Neumann nominaci na posledním tréninku soustředění v Kadani, které proběhlo od neděle do středy. Akce se zúčastnilo sedmnáct hráčů a tři z nich se na Mistrovství Evropy 2014 v belgických Antverpách nepodívají.

V Kadani si Češi opravdu mákli. Absolvovali šest tréninků a modelové utkání hrané třikrát dvacet minut čistého času. „Jsem velice spokojený s přístupem všech hráčů. Samozřejmě šlo o nominační soustředění, takže všichni dali do futsalu sto procent,“ chválil trenér Tomáš Neumann.

„Procvičili jsme herní varianty, standardky, obranu i power play. Sehráli jsme modelové utkání proti Kadani, kde jsme se snažili přenést věci z tréninku do hry. Soustředění díky tomu splnilo účel,“ říkal spokojený trenér a vyslovil jedno velké přání: „Po minulém soustředění v Kadani jsme uspěli na kvalifikaci a pevně doufám, že se nám totéž povede na Mistrovství Evropy.“

Na posledním tréninku musel Neumann ukázat na tři hráče a oznámit jim nemilou zprávu. „Rozhodování bylo velmi těžké. Co se týká brankářů Šimona a Žďánského, tak oba jsou ve velké formě a jejich výkony byly stabilní. U mě rozhodl věk. Kuba Žďánský má vše před sebou, může získat zkušenosti a jednou nahradit Gerčáka,“ pohovořil Neumann o brankářích.

Z hráčů se nedostala na Mareše s Holým. „Michal Mareš stále není stoprocentně v pořádku. Měl dlouhou pauzu a těžko by zvládl velice těžké utkání proti Chorvatům. U Michala Holého bylo rozhodování těžké. Rozhodoval jsem se mezi několika hráči. Mančaft se však musí postavit i tak, aby fungoval i po lidské stránce, kde je základem dobrá parta,“ upozornil Neuman a dodal: „Nesmí dojít k ponorce. Naopak tam musí být pohoda. Proto jsem se rozhodl, jak jsem se rozhodl.“

Reprezentaci povzbudí nová hymna
Jako dárek na cestu dostali Češi od hudební kapely Rybičky 48 novou futsalovou hymnu. Jde o předělání textu na nový singl Vstaň, leť, hned, teď! „Text jsem měl hotový za chvíli. Doufám, že se klukům bude dařit. Přeji jim, aby na Evropě uspěli,“ vzkázal z Bali frontman kapely Kuba Ryba.

„Do teď nám hrálo v kabině bůhvíco, takže jsem rád, že nám tam teď budou před zápasem hrát Rybičky 48,“ těší se reprezentant Jiří Novotný.

Rybičky 48: Hymna české futsalové reprezentace

Vstaň, oblíkni se do dresu no a pojď góla dát
My jsme pravý český lvi, nikoho nebudem se bát

Jak se dlouho hraje tak dlouho bojuj
Při každý šanci nahraj, střílej, skóruj
My jsme pravý český lvi, nikoho nebudem se bát
My jsme pravý český lvi, nikoho nebudem se bát

Kolem sebe se koukej, nahrávej na volej
Správnej tým vyhrává, když je duch bojovej

Jak se dlouho hraje tak dlouho bojuj
Při každý šanci nahraj, střílej skoruj
My jsme pravý český lvi, nikoho nebudem se bát
My jsme pravý český lvi, nikoho nebudem se bát

Jestli chceš prohrávat - já nechci
Chcem vyhrát každej další špíl
Když Poláci, Švédi nebo Němci
Proti nám stojej no tak

Vstaň, pojď ze všech sil, tvý nohy jsou motor, dát góla je cíl.

Dodal: Tereza Smejkalová, StudioPR
NATRUC KOLÍN

NATRUC KOLÍN

Sobota 2. 8. 2014
220 Kč v předprodeji
Vystupují:
Wohnout, Mandrage, Sto zvířat, Vladimír Mišík & ETC, Rybičky 48, zakázanÝovoce, Smola a Hrušky (SK), Hentai Corporation, Super Tuzex Bros, Sek jsi bombónky a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |