Reportáž z Being Human Being v Akropoli

Reportáž z Being Human Being v Akropoli

11. 02. 2014  |  Autor: J.N.  |  Komentáře (0)
Psát o něčem takovém jako bylo čtvrteční vystoupení tria Truffaz, Murcof, Garcia v Paláci Akropolis je značně nevděčná práce. Nejednalo se totiž o klasický koncert, ale spíš jakousi multimediální performance, bez klasických hudebních útvarů písňového formátu.
Trio hudebníků vedené slavným Erikem Truffazem vlastně „pouze“ dovytvářelo atmosféru k projekcím komiksových kreseb a maleb Enkiho Bilala, známého výtvarníka a enormě zajímavého filmaře, který má na svém kontě takřka kultovní Bunker Palace Hotel nebo Immortal.

Projekce se plátně volně prolínaly, vracely se, stejně jako hudební motivy a kresby. Dunivé bicí, nervní Truffazova trubka, masivní hlukové stěny a ruchy. To vše vytvářelo silnou postapokalyptickou atmosféru, ve které si každý návštěvník mohl najít své vlastní příběhy, linie.

Člověk mohl sledovat naprostý ponor všech hudebníků do tématu, obracet se k obrazům strojů, krví politých obličejů či zcela abstraktních detailů anebo jen zavřít oči a nechat se unášet hudbou. Uzavřen v časové kapsli performance, na konci vyplivnut zcela jiný, než na začátku.

Více slov snad ani nelze dodat. Na akci by se lépe uplatnil fotograf nebo video, které dokáže snadněji přenést aspoň ždibec atmosféry, kterou na takové akci můžete zažít. Takže pokud budeme mít to štěstí, že se s touhle performance trio ještě do Prahy vrátí, doporučit můžu jediné. Jít tam. A vidět a slyšet vše na vlastní oči.

Protože tohle za to fakt stojí:
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BEING HUMAN BEING

Čtvrtek 6. 2. 2014
Vstup: 450 - 550 Kč
Vystupují:
TRUFFAZ, MURCOF, BILAL - Being Human Being (CH, MX, FR)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika