Planet Connections s Nouvelle Vague

Planet Connections s Nouvelle Vague

11. 02. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po čtyřech letech se do Prahy vrací pařížský projekt Nouvelle Vague, který se proslavil coververzemi postpunkových a novovlnných hitů. V aranžích stylu bossanova, s akustickými kytarami a sametovými hlasy zpěvaček už celou dekádu posouvají do zcela nové dimenze notoricky známé šlágry od Depeche Mode nebo New Order.
Milovníci osmdesátek Nouvelle Vague vystoupí 28. února v Paláci Akropolis v rámci večera Planet Connection.

Nouvelle Vague

V hudbě je možné všechno, tak proč by hity z osmdesátek nemohly třeba pro jednou znít jako kdyby je hrála kapela na jazzovém večírku někde v Brazílii v padesátých letech? Ten nápad dostali před deseti lety zkušení francouzští hudebníci Marc Collin a Olivier Libaux a z původně jednorázového projektu se jejich Nouvelle Vague ("nová vlna") stal v následujících letech jednou z nejúspěšnějších koncertních kapel Francie. Jejímu kouzlu podlehli posluchači po celém světě a české publikum není výjimkou. Naposledy u nás hráli na podzim roku 2010, poslední únorový den v Paláci Akropolis to tedy bude comeback po delší přestávce.

Na první eponymní desce vzdali Collin a Libaux hold The Cure či Joy Division, na druhém nazvaném Bande a Part došlo na Blondie či Bauhaus. Na třetím albu NV3 se už dokonce podíleli i někteří autoři původních skladeb - Martin Gore z Depeche Mode či Barry Adamson z Magazine. Zatím poslední album Couleurs sur Paris z roku 2010 nabízí coververze francouzských hitů z osmé dekády v provedení současných domácích vokalistů jako jsou Yelle či Camille.

Jakkoliv dvojice zvládá vtipné aranže i výběr skladeb na jedničku, největší devízou Nouvelle Vague je patrně schopnost objevit neokoukané vokalistky, které vdechnou starým hitům nový život. Už od debutu je tradiční tváří kapely písničkářka a šansoniérka Mélanie Pain, která nebude na pódiu Paláce Akropolis chybět ani tentokrát. V letech 2009 a 2012 si odskočila k sólové kariéře, předloňské album Bye Bye Manchester sklidilo velký ohlas a Pain ho sólově představila i u nás v rámci koncertní řady Femme Fatale. Po jejím boku v Praze zazpívá soulová dračice a australská posila Nadeah Miranda.

Více informací a ukázky:
www.palacakropolis.cz

Doprovodný program:
Akce se koná v rámci večírku Planet Connection, který vždy nabízí něco navíc z dané země. Tentokrát v úvodu promítneme několik krátkých francouzských filmů (s anglickými titulky), ochutnáte tradiční francouzskou cukrovinku – macrone a po skončení Vám v chill-outu na Malé Scéně zahraje francouzský DJ Midou.

Rovněž se vstupenkou na Nouvelle Vague dostane každý návštěvník slevu 40% z ceny na francouzské menu v Restauraci Palác Akropolis.

1. Menu
Zapečená cibulačka 55,-
Kohout na víně s blanšírovanou zeleninkou a bramborovými pusinkami 180,-
Lotrinský quiche s pěti druhy sýra 65,-

2. Menu
Zapečená cibulačka 55,-
Telecí ragú s bylinkovou rýží 180,-
Pošírovaná hruška v červeném vínu s vinným želé 65,-

Cena při zakoupení celého menu 250,- (se vstupenkou – sleva 40%)

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PLANET CONNECTION - NOUVELLE VAGUE

Pátek 28. 2. 2014
Vstup: 650 - 800 Kč
Vystupují:
NOUVELLE VAGUE (FR)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika