Dech beroucí OneRepublic

Dech beroucí OneRepublic

17. 02. 2014  |  Autor: Mia Křižková  |  Komentáře (0)
Dozněly poslední tóny předkapely Jamese Walshe a diváci netrpělivě poskakují před jevištěm. V sále je mlha, že by se dala krájet, skutečně hlava na hlavě. Pískání, ječení a pokřikování davu se rozléhá po celém areálu Incheby. Už to přichází, ty první zvuky známé melodie. Na řadu přichází OneRepublic.
Siluety za plentou sice byly efektní, ale při prvních pár písních se spíše zdálo, že technici mají stále plné ruce práce. Rozezněla se melodie Don´t look down a při písni Light it up padla opona mezi fanoušky a samotnou kapelou. Děvčata křičící nadšením ale podcenily prvotní ne zcela vydařené pěvecké vystoupení Ryana Teddera. Ne příliš čisté tóny při poletování po pódiu, zprvu značně shodily kvality kapely i při písni Secrets. I přes tyto nedostatky fanynky šílely a ječely jedna přes druhou. OneRepublic sklízeli jeden potlesk za druhým.

One Republic
Podívejte se na fotky z koncertu OneRepublic.

Při rozhovoru s ostatními návštěvníky bylo jasné, že málokdo hodnotí vystoupení špatně. Právě naopak. Ryan byl na pódiu jako ryba ve vodě. Jednoduše si to celé užíval. Skákal, tančil a běhal jako kamzík, od klávesisty k basákovi a zpět k divákům. Z kapely sršela velmi pozitivní energie, kterou přenesli na celé publikum. O to víc, když posluchači nejblíže pódiu měli možnost chytit za ruku frontmana kapely, nebo si s ním plácnout na pozdrav.
 
Autor videa: Jaroslav Loutocký

Často byli Ryanem vybídnuti ke společnému zpěvu, kdy si tak trochu otestoval jejich znalost textů. A také aby ne. Byly to samé známé rádiové hity a byla by ostuda koupit si lístek a neznat dokonale alespoň jeden jejich song, jako je například starý známý Apologize. Ve chvilce volna Ryan Tedder poukázal na fakt, že i když doslova miluje Paříž, musí uznat, že Praha je město, které se nepodobá žádnému jinému na světě. Tím si pražskou Inchebu doslova získal. Kytarista Drew Brown se snažil upoutat vyhozenými trsátky. A že jich nebylo zrovna málo.

Sama velmi oceňuji krásně čistě zahranou a odzpívanou Something I need. Ani mé oko nezůstalo suché. Zakončené vystoupení hitem If I loose myself a konfetami vystřelenými do celého areálu mělo být zřejmě hřebem večera. Bohužel žádné větší nadšení diváků se nekonalo. I tak si dovolím tvrdit, že jistě zapůsobili. Možná nepatří mezi TOP vrstvy hudebníků, avšak do srdcí a povědomí mladých i věkově starších se dostali jednoduchými a výstižnými texty a zajisté i zpěvnými melodiemi. Leader kapely je známý i svým rozsáhlým repertoárem pro příklad písně s Gym Class Heroes, Far East Movement, Timbalandem, Leonou Lewis a v neposlední řadě B.o.B..

Teď nám, fanouškům OneRepublic, nezbývá nic jiného, než doufat, že se tu zase brzy ukáží.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: ONEREPUBLIC

Neděle 16. 2. 2014
Vstup: 990 Kč v předprodeji
Vystupují:
OneRepublic (USA)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika