Dokument 15 let Red Bull Music Academy

Dokument 15 let Red Bull Music Academy

19. 02. 2014  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Co znamená žít hudbou nebo pro ni? Pro někoho snadná odpověď, pro dalšího nepochopitelná ztráta času. Pokud patříte k první skupině, nenechte si ujít dokumentární film What Difference Does It Make? o patnáctileté historii Red Bull Music Academy, vysněného workshopu pro všechny talenty z elektronické scény.
Stejnou otázku si kladli i lektoři z první Akademie v Berlíně v roce 1998 a zabývá se jí také autor filmu, režisér Ralf Schmerberg, který má doma ve sbírce i Zlatého lva z Cannes.

Schmerberg a jeho tým Mindpirates loni na Red Bull Music Academy v New York City natočili mimořádný snímek o inspiraci, životě a výzvách v elektronické hudbě. Světová premiéra filmu What Difference Does It Make? se uskuteční v pondělí 17. února v 60 zemích najednou, ve 39 časových zónách.
 

Více než 90 minutový dokument je k vidění s českými titulky na webu www.redbull.cz/premiera. Unikátní film zachycuje hudební veličiny spjaté s Red Bull Music Academy Lee ‘Scratch’ Perryho, Briana Eno, Philipa Glasse, Giorgio Morodera, Erykah Badu, Nile Rodgerse, Rakim, Skream, Q-Tip, Bernie Worrella, Egyptian Lover, Kena Scott, Thundercat, Richie Hawtina, Jamese Murphyho, Debbie Harry, Stephen O’ Malleyho a mnoho dalších. Všichni se workshopu zúčastnili jako lektoři, studioví mentoři nebo participanti.

Další skvělá šance potkat se konceptem Red Bull Music Academy budete mít 8. března v pražském klubu Cross, kde v rolích headlinerů vystoupí Dorian Concept a Patrick Pulsinger z Rakouska a řada interpretů z Česka i Slovenska.

Více info na www.redbull.cz/musicacademy

Dodal: Pavel Eichler
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika